Panas Baran VS Kurang Sabar



Yes, i admit aku mmg jenis panas baran cepat marah..dr kecik pun mcm nie,,x blh go on klau org buat keje slow, thinking slow..kdg geram sgt tumbuk dinding, patahkan pensil..thats my therapy..sound mcm kategori panas baran yg teruk..yup kdg bende nie jd sbb ko simpan bende lama..then bila dtg ko lepaskan sekaligus..sbb tue kdg cara lepaskan marah tue sgt teruk..menjerit is normal thing for me..kereta pun blh bergegar klau mama jerit..tnye iman x caya..ada saat aku marah sgt, menjerit tangan tumbuk stereng, genggam stereng smpai terangkat lock stereng..

dah cuba tgh marah try cool, istighfar..menjadi la..tp kdg otak xleh pk sgt tros hambur semua..and i is sad sbb sometimes iman jd mangsa..bad mama i am..

skrg tgh ajar iman baca, kira..seriously sgt mencabar utk org yg cepat marah macam aku..bila ajar 2,3 kali x boleh jgk, u know aku akan jd bengang..haha..rasa berkuap dlm kepala nie..sampai tahap aku campak kerusi pun ada..yes btol aku mmg x blh jd cikgu..sgt2 x boleh..

now tgh stress, cemana nak ajar nie..aku blh ajar tp lpas tue aku marah dan aku rase bersalah marahkan dia..tp geram sbb kdg dia main2..bkn x blh tp main..dan sgt menjadi kepantangan aku org x serius mcm tue..fuhhhhhh

so skrg nie cemana..bkn la kata nk push anak sgt utk belajar..tp atleast dia pndai basic..membaca, mengira..yg lain2 kemudian blh blaja..tahun depan darjah 1 dah..stressnya mcm nie..



LOVE,
 ZAZA 

 have COURAGE & be KIND