Dah Sampai Masa

10:29:00 AM


Assalamualaikum..

Lama betol x menulis..Alhamdulillah sihat..lama menyepi kan..mood x stabil..emosi ntah kemana..hati kacau bilau..Allah, byk sgt yg difikirkan..

Hari nie nk buat confession..hehe..actually dah 23 weeks pregnant..dh nk masuk 6 bln..Alhamdulillah..x dirancang tapi Allah menentukan..walau dah merancang untuk x pregnant dalam masa terdekat..tapi siapa kita klau nak bandingkan dengan kuasa Allah..DIA Maha Besar,,DIA Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita..

Ya, x dinafikan..masa awal tahu..sangat down..down yg keterlaluan..even dgn husband pun x share psl nie..takes two months baru la bgtau dia..tp, yela..suami mesti la tau kan..dia dh blh agak tp well, knowing him yg x pernah memaksa..dia just diam je..i know how lucky i am to have him..tp manusia biasalah..mana sempurna..syaitan x henti menghasut..kdg, i wish jgk this pregnancy x survive mcm yg sebelom nie..ya, teruk kan..tp masa tue x blh berfikir..or berfikir mcm² smpai jd stress..

Tp syukur, husband sgt supportive..dia kata rezeki..kenapa nk tolak..kita dah merancang, tapi Allah bg jgk, ada la tue dia nak uji..nak uji kita nie sebagai hamba-NYA beriman ke tidak pada DIA..lamaaaaaaa..sgt lama untuk ambik masa redha dengan semua nie..dh 5bln kot bru la slowly accept..lgpun kakak iman nak sgt baby..dia nak baby girl..tp mama xtau la syg..instinct mama mmg girl tp Allah knows the best..

Amsyar pun dh blh paham..ada baby dlm perut mama..tp dia kan ganaz..maklumlah boy..lasak..kakak iman pun selalu kne buli dgn dia..perut mama pun selalu kne tepuk kasar dgn dia..sokmo kne warning dgn abah..

Ok, dh xtau nk tulis ape..nanti klau rajin, panjang umur kita jumpa lg..doakan semoga urusan saya dipermudahkan untuk kali nie..


LOVE, 
ZAZA 

 have COURAGE & be KIND

You Might Also Like

2 kata cinta

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥