Kakak Iman Ariana

11:50:00 AM



Okay, today nak cerita pasal kakak Iman plak..hehe..kakak iman mmg kakak yg baik..anak yg baik jgk..cuma manja tue yg terlebih ckt..girl biase la kan..tp kadang manja yang buat mama abah stress haha..

kakak mmg suke tlg mama..skrg dh pndai buat keje masak² such as tlg gaul garam kunyit dekat ayam/ikan..tlg ambik sayur dlm fridge..tlg kopek bawang..yg  biase² jela..yg berkaitan api semua mmg xde la mama nk bg..belom masenye lg ye..

Iman nie mudah terpengaruh pun ye..ade je ckp kawan itu begini la..pastu nk sama mcm kawan tue..pastu cikgu je btol..haha..padahal yg cikgu ckp tue mama dah bgtau hari²..bila cikgu ckp bru nk dgr ye..haha



Nie mama ajak solat sama²..bila solat nga dia mama kena baca kuat ckt la..sbb nk suruh dia ikut..pastu kdg siap bisik, mama slow ckt kakak xleh ikut..haha..padahal tgh solat tue..kihkih..



Telekung nie since dia 2 tahun..huhu..kne beli baru dah nie..getah kain pun dah longgar..senteng sgt dah..nanti paw abah eh..huhu

Semalam tgk tanah kubur dgn dia..yg nabila huda berlakon jd anak derhaka tue..iman nie klau tgk tv mmg dia akan tnye kenapa mcm tue kenapa mcm nie..so semlm nabila huda tue mati muka jd hitam..so dia tnye la mama kenapa muka dia jd mcm tue..aku ckp la sbb dia x dgr ckp mak dia..dia suke marah² mak dia..ckp kuat²..pukul mak dia..Allah marah..Allah x suke anak mcm tue..sbb tue muka dia mcm tue..pastu dia diam kejap..berpk la kot..then tetibe, mama kakak nak mintak maaf..kakak xnak jd mcm tue..so semlm mmg sgt dgr ckp..haha..suruh masuk tdo trus salam mama abah kiss semua masuk tdo..hihi..

pastu pg td sedar tgk dia dok tdo sebelah adik..adik nanges marah, mama perambat balik suh masuk blk..laju je masuk..haha..iman mmg cmtue..sejak 2 menjak nie mmg salu sgt dia sedar pastu masuk bilik aku..kdg tdo bawah kaki..padahal blk dia ngadap blk mama abah..pintu bukak je..tdo pun nampak je mama abah..haih manja btol..

p/s: hari² tnye bila bulan 10..sbb bufday dia bulan 10..haha..bulan depan bufday mama..dia ckp nanti kakak buat kejutan nga abah adik..siap tnye mama nak kek besar ke kecik..nak hadiah ape..haha..sweet sgt awak kakak..abah pun x sweet mcm tue..hihi




LOVE, 
ZAZA 

 have COURAGE & be KIND

You Might Also Like

1 kata cinta

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥