Si Gemuk & Si Kurus

Lama x update blog..mcm biase la..mim alif lam sin..hahaha

Saja nak share gambar terkini harta dunia dan akhirat saya..sayang dedua..masing² ada perangai..ada kerenah..ada kemanjaan..kedengkian..haha..time sayang kemain la..time gaduh kemain jgk..haha..tapi kakak Iman memang sayang adik sbb dia x pernah buat adik..pandai jaga adik elok²..


Dah boleh main sama²..tapi kakak nie skrg dia plak banyak ikut adik..konon jeles nga adik..haha..yelah kakak..kakak dulu lagi la sorg mama layan awak je,.ape nak semua dapat..skrg adik kene kongsi nga awak..biaselah..dia kan kakak..huhu



Time baik..adik pun dah pandai tekan² fon..dah pandai main games..tp bila x reti nanges..haha..kakak la yg setia ngajar adik..kalau mama malas layan adik kakak la tolong layankan..haha..Alhamdulillah bersyukur dpt anak 1st pompuan..memang sgt pandai dan boleh diharapkan untuk jaga adik..



Sekarang kalau pergi kedai makan, kakak akan request untuk duduk sebelah adik..dah pandai suap adik makan..adik plak kemain ek buat lawak..pak lawak nie..mengada pun ye..notty pun ye..boboy kan..haih perangai mmg 100% lain nga kakak gegirl..sorg lembut sorg kasar..sebbaik la adik awak dapat kakak yg x buat awak walau awak selalu buat kakak..haha..

Walau mama always marah² awak berdua, awak takkan tahu how much mama sayang awak berdua..awak berdua lahir dari perut mama..sakit mama melahirkan awak mama je rasa..mama marah xkan sama dengan orang lain marah..dalam marah ada rasa sayang dan cinta yang tak terhingga..marah untuk kebaikan..mama sayang awak berdua dengan nyawa mama dunia dan akhirat..

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

H.F.M.D


Biaselah kalau dok taska nie..tgk nasib..kali nie nasib amsyar x brape baik..dia orang ketiga dijangkiti Penyakit Kaki Tangan dan Mulut (HFMD) nie..tapi syukur x teruk sangat..ada ulser je dalam mulut..kaki tangan clear..Alhamdulillah..tapi, susah ckt bila dalam mulut nie sbb sakit kot ulser..kita org tua naik sebijik pun dah sakit nie kan plak dia penuh satu mulut..tapi aku rasa antibodi amsyar nie agak kuat..sbb ulser tue kecik² je tp still byklah..putih² gitu aku tgk bila suluh nga lampu..


Hari kedua..Alhamdulillah bersih je badan xde sebarang bintik²..cuma mulut jela..tp still nak minum air..anak mama kuat..yeay..cuma agak struggle nak tidokan dia..malam pertama tdo tanpa nenen adalah sgt mencabar bagi mama..every hour dia akan sedar hek hek..bg nenen refused so mama kene tepuk²..jadi la mama panda..huahua



Hari ketiga..cranky nyer..yela dia nak susu tp x boleh suck sakit mulut..nak tdo atas mama..janji boleh bau mama kan..haih mmg kesian tgk..



Dengan kakak sekali mama kuarantin takut bawak virus ke tadika..tapi Alhamdulillah x jangkit even air liur adik meleleh-leleh..larang main sama² bkn dia dgr..



Hari ke-4..sedih tau bila dia tdo tanpa susu..dan mama pun kne la rajin ckt pam susu pepagi buta sbb x tahan susu dah penuh..



Hari ke-5..X macam orang sakit pun..bersih je muka dia..mama jaga bebaik tau..tip top..encem anak mama..tgk la mama dia..eh eh..hahaha



Hari ke-7..mama bawak g jenjalan..sian dia boring kan lama dok umah x g mana..lgpun tgk dia mcm dh oke..tp aku still kuarantin kan smpai 10 hari mcm pejabat kesihatan bgtau..

Semalam nga hari nie abah jaga..mama dah banyak sgt cuti nie..sebbaik la bos mama xde g oversea sana sini..syukur Ya Allah Kau permudahkan kesulitan ku..Terima kasih jgk buat abah sbb sanggup cuti jaga anak encem mama nie..u r ohsem..hehe

Dan disebabkan ulser nie jugaklah amsyar x menyusu selama 5 hari..wuaaaaa stress mama..tapi Alhamdulillah dia boleh makan dan minum seperti biasa..syukur sgt..kalau x susah la mesti dia akan kurang air..dihari ke6 dia boleh menyusu x pyh ckp la..mcm ada gam uhu dgn mama nie..haha..smpai skrg gam uhu tue kuat sgt..dah jadik macam dulu ikut suka hati dia nak selak² bila² masa..huhu..xpela mama redha,.


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."