Tak Boleh Tahan Lama


Haaaa tgk tajuk semacam je kan..korang pk ape tue..haha..xdela, aku nie jenis yg macam kalau interior design tue x boleh nak lama² x ubah..x kire la kat opis ke kat umah ke..lama² jadi boring..so hari nie mood ubah position meja kat bilik opis..alang² bos xde, outstation ke china smggu nie so moh la kita carik keje..eh bukan bos xde ai xde keje tau..bos still la viber and wassap PA dia nie..huhu


Tapi kan, aku lupa ambik gambar sebelum ubah..yang ada hanyalah selepas..haha..


Tempat cari rezeki..hari² kne ngadap..so kene la ikut mood kan..klau x, xde mood nk dtg keje..wayar tue belom dikemaskan lagi..nanti nak bindingkan pkai bind tue..so jadi la kemas..kat tepi tue ada space untuk aku senang masuk bilik bos..xdela kne u turn jauh sgt kan..



Sudut lain..ala dulu dua² meja nie rapat ke dinding tue..kerusi tue xde kat situ..nie view dari pintu bilik bos..aku buat mcm nie sbb nak rapat ke belakang..aku x suke macam bila ada officer masuk diorg akan dok belakang aku..so now diorg akan face aku dgn duduk kt kerusi tue sblom jumpa bos..



Nampak kan tue bilik bos..so senang la ckt nk dgr dia panggil..aku tutup sbb bos xde..kunci lagi..sbb yela privacy kan bilik dia..hilang pape kan aku jgk kene..so far aku dah nak 7 taun dgn dia..x penah lg hilang barang..sbb tue dia pecaya aku..yela keje harus la amanahkan..



Im a happy PA..hehe..so lg 3 hari bos xde nak buat ape nie..haha..kemas² ape yg patut la nak bagi lagi menarik tertarik kau memang debooommm..haha..yela bilik aku nie first tetamu masuk kalau nak jumpa bos..kene la elok² kan..macam² tetamu yg datang..omputih, china, india, itali, eh seluruh dunia la..kata dok kat antarabangsa kan..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Selfie







hahaha..saja bagi gambar sebesar alam nie..awak² jgn bash kite ok..saja nak bg hilang rindu awak kat kite...hihihihi

Amacam..ada gaya umo belasa tahun x?wakakaka..muntohhhhh hijoooooooooo


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Azie - Melangkah Terpaksa



Lirik Melangkah Terpaksa - Azie

Untuk apa lagi kita meneruskan
Andai tiada kemesraan
Teramat sayang untukku buang
Namun pahitnya untukku telan

Suatu masa dulu engkaulah penyeri
Tetapi kini tiada lagi
Bukan salah aku putus percintaan
Kau yang dahulu memulakan

Keegoan diri tak pernah kau akui
Hingga ku sering memakan hati
Jika sekali dua itu tak mengapa

Masih mampu kupertahankannya
Berkali ku suarakan sekerasnya kau nafikan
Bukan salah kata akhir jalan terbaiknya untuk kita oh... oh...
Walau hati masih sayang,walau hati kan berdarah
Kuterpaksa melangkah...

Biarlah aku bertemankan sepi
Dari tergantung tidak bertali
Dari tergantung tidak bertali


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2008/11/lirik-melangkah-terpaksa-azie.html#ixzz3oz3TNpyS




"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Teman Abah Bergame Bowling di South City, Sri Kembangan


Kejadian:11/10/2015(Ahad)

Abah macam biaselah..nak g main bowling pun nak berteman..nak jgk mama nga anak² ikut dia..so moh la kite pepagi berjalan..huhu..amsyar mcm biase mmg sentiasa bangun awal..so kul 10 semua dah siap..kejut abah tdo, maklom la abah bru balik kul 7pg td..tapi biaselah abah dgn bowling mmg x dpt dipisahkan..dpt tdo 2jam lbh pun sanggup je..huhu


Sibuk je budak kecik nie tau..mse nie game dah abis rasenye..dan gambar nie kakak Iman yang ambik..haha..



Amboi abah..gelak besor..ape la yg suke sangat..gambor gegar..biaselah kakak ambikkan..hehe..mse nie bru start game pertama..ada 3 game semuanya..



Gambar bola bowling pun kakak ambik ke?hua hua



kahkah..bajet muda lg wei mama ko kakak buat gtu..eh blom 30 lg muda lagi kannnn..hikssss
tgk muke pun macam belasan lagi ape..puiiiii



ok selfie nga adik plak..mcm kakak nga adik je nie kan..hahahaha..nie kalau abah tau mama ckp gnie muntah sebesen abah..☺



Yang 2 org nie mmg mcm boyfren nga gelfren..berkepit je..x tahan selfie berdua..nga mama xnak plak selfie abah nie..hahaha



Yang nie mama cover cun ckt..senonoh ckt ye..kakak pun kemain eh skrg..penuh gambo dia saje dalam fon mama..



Haaaaa..gotcha..berkepit je..nyampoh..haha..eh awak buat pe situ dik..usha air tin eh..hahaha..memacam la awak nie..

Bulan 11 nie ada lagi abah game bowling..hurmmm..layan jela anak²..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

♥ Jalan² Rumah Kakak ♥


Rabu lepas kan cuti sempena Awal Muharram..so moh la kite g bersantai..lgpun kakak iman dah sibuk nk jmpe sepupu² dia..



dak encem nga afiif..beza 2bulan deme nie.. afiif bulan 8/4..amsyar bulan 14/6..tapi amsyar lg bsar..huhu



Haa kau sampai dongak² dpt naik BMW..ko haderrr..hahaha..afiif dah stress nga amsyar nie..sape punye nie yg awak beria sgt dik oiii..haha



Melopong lagi..nak ye?suh abah beli..mama xde wet..abah bulan depan dpt bonus..hehe..moh la kite ngepaw abah..hihi



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

♥ Bila Mama Rajen Main Masak² ♥


Malas dah sinonim sgt dgn diri ini..hehe..so sesekali bila rajen rasa macam wahhhh hebat..malas masak ye maksud disini..anak dah 2 malas dah ada macam² jenis malas..korg pk la sndiri aku malas nk bgtau..xyah eksyen ckp korg x malas..korg pun ada jgk malas khennn..haha

So bila rajen masak nie moh la kite eksyen ckt..selama nie masak la jgk bukan kata x masak abis tue 3 mulut kt umah tue xkan nak biar kebulur ye dak..hihi..cuma lately nie rajen lain macam..maklumlah dah abis pantang..ehhhhhh ☺



Nie selasa lepas..nasi goreng daging campak² je nama dia..resepi ko xyah tnye,,penampo nak?
atas mama punye..bawah kakak iman punye..adik?makan kt taska oke..hahaha



Haaaa nie spesial ckt..bce leklok spesial tue..bkn special..kahkah..sbbkan rabu lepas cuti Awal Muharram so moh la kite berhijrah ckt..hiasan tue kne lelawa..omputih ckp ape aku lupe dah..kahkah..tapi nama nasik goreng nie #KauKunciCintakuDidalamHatimu wakakaka..nama nak kebabom saje..resepi?campak² jgk..see nampak x terer walau jarang masak sbb main campak je yg penting sedapppppp..why borderrrr



Nie plak menu petang..sesama buat nga kakak kt umah dia..sizzling yee mee..sedap nak mampoih..haha..haaa yg nie aku blh bgtau resepi..nanti aku bg link kt bawah sebab aku pun cilok resepi org..hehe


Resepi tgk cnie eh.. 


Haa aku klau google resepi mmg cari yg mudah² dan simple² je..byk² bahan mak x kuasa..


Ini plak bekal khamis..semalam ye..mee goreng request dari anak dara kesayangan ittuw..brownies tue ko rase aku buat ke?mmg x la..hahaha..tue kakak aku yg bagi..nak resepi tnye dia..eh dia xde blog..hehe


Haa nie bekal hari nie..nasi putih + ayam guring + sayur campur goreng..serius semua nie aku masak 15mnt je,,bahan dh siap dari malam tadi..petua nak masak pepagi dgn cepat is malam sebelom tue ko dah kne prepare bahan²..klau x korg masak jela dalam mimpi eh..haha

Oh ye aku masak nie semua bangun kul 6pagi..sempat je..lpas masak mandi semayang..siap2 nk g keje..sap sap soi je..tp awas klau ada anak kecil mengacau..15 minit blh jd 45 minit..haha..so sblom bangun bagi susu biar dia kenyang..

Syukur smggu nie budak encem tue x kacau mama lagi..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Kakak Yang Macam²




Ada sape² nak cari model?hahaha..adoi sabar jelah ada anak dara nie..selfie siap posing mcm nie lagi..mana belajar?kartun..LEGO FRIENDS tue..adoiiii


Nie ha..huhu..mmg feveret dia nie..ape² aje la kakak oiii..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Anak-anak Syurga




\Bersama anak-anak syurga mama..Alhamdulillah..mama bersyukur sgt ada awak berdua dengan mama..both of u senang nak jaga..cuma biaselah budak2 ada peel masing2..klau ikutkan adik lagi pening nak jaga..haha..tp in shaa Allah..

Mama doakan kedua-duanya berjaya di dunia dan di akhirat..mama sayang dua2..abah lagi mama sayang..eh eh ..hihihi




"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Iman Ariana is Hi-5




IMAN ARIANA BT KAMARUDDIN - 09102010@7.25PM


Today is the day..hehe..Hari ni 9/10/2015 genap la umo kakak Iman 5Taun..Dah anak dara sgt..dh pndai mcm2..mulut haih pot pet pot pet..kalau tanya soalan mesti nak jawapan yang pasti..dia xnak jawapan yang ntah, xtau, @ ikutlah..dia nak exactly jawapan..yg kadang2 mama pun pening how to explain..haha

Bila mama rajen melayan dia buat homework

Lagi setahun kakak dah nak standard 1..haih sekejap je..mama rse bru je kawen nga abah awak,,hehe..kakak sgt bagus..baik..mmg dgr ckp cuma satu je yg mama x tahan nga kakak nie..manja sgt..kuat merajuk..kuat menangis..emotional..haha..ckp kuat² x blh..marah x blh..mcm mama je..hihi


Cari kutu adik..padahal rambut adik tue kalau kutu berjalan pun boleh nampak..hahaha

seorg kakak yg baik..adik buat ape pun biar je..tarik rambut biar..just ckp mama tgk la adik nie tarik rambut kakak..dia rilek je x balas ke ape..kdg² awak nie good sgt lah kakak..sometimes awak kne balas ok..haha..tp klau adik gigit dia nanges..huhu..adik plak hurmmm pening pale mama.. ;)tp dia suke sgt panggil adik hey budak kecik..haha..eh si gemok nie makan je..pastu buat sepah..haha..dia marah sbb lpas tue dia yg kne kemas..hihi


Dengan sepupu2 masa raya haji kat kampung..she love kampung very muchhhhh ;)

Mama's little helper..Ya Allah ringan tulang sgt..suke tolong mama..ada satu nie yg dia selalu ckp.,like always everyday.."Nanti kakak dh besar, mama rilek je baring2 tgk tv..kakak masak, abah sidai baju, adik vaccum" haha sweet sgt lah..dh pndai angkat baju sndiri kat ampaian masukkan dlm almari dia..dh pndai lipat baju even x kemas sgt..dh blh basuh pinggan tp mama x bg sgtlah..sebijik pinggan dia blh la basuh buat hilang ngidam dia..haha..mcm2 lg dh pndai buat sndiri..mama so blessed to have u kakak..


Wefie!!!

Sejak ada adik nie dia mmg kurang sgt dpt perhatian mama..selalu mengalah..berebut mainan as usual adik akan dpt..pastu buat muka..haha..pandai layan adik..kakak yg penyayang..sometimes mama akan ada pillow talk dgn dia..haih rse mcm awak nie bsar sgt dh tp mama still muda..kahkah..


Mama doakan semoga kakak berjaya dunia dan akhirat..dimurahkan rezeki..diberi kan akal yg waras dan otak yg bijak utk membezakan buruk dan baik..semoga kakak jadi anak yg membahagiakan mama dan abah..kakak cinta hati pertama mama dan abah..even skrg kakak kurang dpt perhatian tp kakak tetap sentiasa dlm ingatan mama..Mama sayang kakak walau selalu kene marah..marah sbb mama sayang..mama nak kakak baik..touching plak mama..haha..well, HAPPY BIRTHDAY KAKAK!!!





"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Ensem Saya


Tiap hari pergi sekolah macam nie la..hari nie mood dia sangat baikkkkk..luv u encem..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Saje²..



Hai uolsss..lambai²..hehe

Banyak nak update..gambar pun byk...tp npe ntah xleh transfer dr phone ke pc,,kne pkai dropbox ah nie,,klau blogging xde gambar x best ah,,suram je,,

so, nanti² eh..x sronok plak xde gambar syok sndiri..huhu

kesian Amsyar..byk gambar dia mama x simpan dalam nie..beza nga kakak dulu,,rajen je update..nanti mama letak gambar awak byk2 ye,,hehe

babai..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."