H.F.M.D

4:36:00 PM


Biaselah kalau dok taska nie..tgk nasib..kali nie nasib amsyar x brape baik..dia orang ketiga dijangkiti Penyakit Kaki Tangan dan Mulut (HFMD) nie..tapi syukur x teruk sangat..ada ulser je dalam mulut..kaki tangan clear..Alhamdulillah..tapi, susah ckt bila dalam mulut nie sbb sakit kot ulser..kita org tua naik sebijik pun dah sakit nie kan plak dia penuh satu mulut..tapi aku rasa antibodi amsyar nie agak kuat..sbb ulser tue kecik² je tp still byklah..putih² gitu aku tgk bila suluh nga lampu..


Hari kedua..Alhamdulillah bersih je badan xde sebarang bintik²..cuma mulut jela..tp still nak minum air..anak mama kuat..yeay..cuma agak struggle nak tidokan dia..malam pertama tdo tanpa nenen adalah sgt mencabar bagi mama..every hour dia akan sedar hek hek..bg nenen refused so mama kene tepuk²..jadi la mama panda..huahua



Hari ketiga..cranky nyer..yela dia nak susu tp x boleh suck sakit mulut..nak tdo atas mama..janji boleh bau mama kan..haih mmg kesian tgk..



Dengan kakak sekali mama kuarantin takut bawak virus ke tadika..tapi Alhamdulillah x jangkit even air liur adik meleleh-leleh..larang main sama² bkn dia dgr..



Hari ke-4..sedih tau bila dia tdo tanpa susu..dan mama pun kne la rajin ckt pam susu pepagi buta sbb x tahan susu dah penuh..



Hari ke-5..X macam orang sakit pun..bersih je muka dia..mama jaga bebaik tau..tip top..encem anak mama..tgk la mama dia..eh eh..hahaha



Hari ke-7..mama bawak g jenjalan..sian dia boring kan lama dok umah x g mana..lgpun tgk dia mcm dh oke..tp aku still kuarantin kan smpai 10 hari mcm pejabat kesihatan bgtau..

Semalam nga hari nie abah jaga..mama dah banyak sgt cuti nie..sebbaik la bos mama xde g oversea sana sini..syukur Ya Allah Kau permudahkan kesulitan ku..Terima kasih jgk buat abah sbb sanggup cuti jaga anak encem mama nie..u r ohsem..hehe

Dan disebabkan ulser nie jugaklah amsyar x menyusu selama 5 hari..wuaaaaa stress mama..tapi Alhamdulillah dia boleh makan dan minum seperti biasa..syukur sgt..kalau x susah la mesti dia akan kurang air..dihari ke6 dia boleh menyusu x pyh ckp la..mcm ada gam uhu dgn mama nie..haha..smpai skrg gam uhu tue kuat sgt..dah jadik macam dulu ikut suka hati dia nak selak² bila² masa..huhu..xpela mama redha,.


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

You Might Also Like

0 kata cinta

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥