Trend Pakaian Muslimah Terkini

3:07:00 PM

Assalam semua..

Lama sgt dah kan x muncul kat sini..hari nak ckp psl trend ckt..maklumlah dah jadi ibu anak 2 nie kene la berfesyen ckt..xdela outdate sgt kan..haha..i kan mama berkerjaya kene la nampak kemas dan bergaya selalu kan..hihi

Ok, meh i nak cerita pasal fesyen plak..sekarang kan macam² fesyen..tapi of courselah muslimah style tetap jadik pilihan i..

Kemahuan berfesyen dan tampil bergaya merupakan keinginan semulajadi wanitakan tak kiralah yang bertudung ataupun tak. Kalau nak dibandingkan dengan penampilan wanita bertudung dulu², rata-rata kita dapat lihat wanita bertudung agak ‘takut-takut’ untuk bergaya serta tawaran pakaian Muslimah yang ditawarkan juga adalah ‘limited’.

Namun, dengan perkembangan fesyen Muslimah yang semakin pesat dan permintaan yang tinggi, kita boleh tengok macam² rangkaian trend pakaian Muslimah terkini yang ditawarkan sesuai dengan kehendak penggemar fesyen Muslimah seperti berikut;




Well, loose tops atau blouse memang merupakan pilihan ideal dan sesuai untuk digayakan oleh wanita Muslimah. Potongan yang longgar dan berlengan panjang merupakan ciri-ciri pakaian yang sesuai untuk mereka yang bertudung.  Cantik kan kalau dipakai dengan shawl yang sesuai.





Sama jugak dengan jumpsuit Muslimah macam kat gambar atas nie. Jumpsuit panjang dengan potongan berlengan panjang sesuai untuk digayakan wanita Muslimah yang bertubuh langsing dan tinggi. Macam i lah..haha





Selain itu, korang boleh pakai kaftan pendek yang loose untuk dipadankan bersama skirt panjang atau seluar panjang.  Yang nie kalau pakai dengan tudung atau shawl yg bercorak mesti meletop sangat nie.


Haa, kalau korang jenis yang suka jenis rekaan dress, banyak sangat pakaian yang macam maxi dress atau shirt dress macam kat atas nie.  Nak pakai pergi offices ke, shopping ke jalan-jalan je ke pun boleh sebab ianya sesuai untuk digayakan ke mana sahaja!


So, tunggu apa lagi.  Cepat-cepat shopping ok.  Jangan kata takde masa ke sibuk ke, sekarang nie semua di hujung jari je ok.  Happy shopping ye korang.


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 


 XOXO 
♥zaza♥

You Might Also Like

1 kata cinta

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥