Good Bye 2015, Welcome 2016


2015 tahun yg agak suram bagi aku..hospital dan aku berpisah tiada..cuti sakit 25hari tahun nie..bad record..dah nak abis tahun, semalam kene lagi semput..ke spital lah kite sedut gas..huhu..apapun semua dugaan dari Allah untuk hamba-NYA yang mampu..redhaaaa..

Harapnye 2016 bersinar indah bagi aku..semoga semua baik2 saja..x mintak banyak..murah rezeki, sihat tubuh badan sekeluarga,, bahagia semua..

Juga buat sahabat² tersayang..u know who u r..i love you and thank you sbb selalu ada bersama saat susah senang jatuh bangun..esok cuti balik kampung sampai tahun depan baru datang sini..hehe..doakan kami selamat pergi dan balik..

Jumpa lagi semua tahun depan 2016..

LOVE,
ZAZA

 "Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

HIDUP INI 2015 - 2016







Alhamdulillah masih bernafas dan diberi kesempatan untuk meneruskan kehidupan bersama keluarga tersayang..masih diberi peluang untuk menukar kesilapan lalu..masih diberi ruang untuk membetulkan apa yang silap..ye semua orang x sempurna aku juga begitu..masih lagi memperbaiki dari..tahun 2015 adalah tahun yang agak sukar bagi aku..dugaan datang bertimpa..namun siapalah kita untuk mempersoalkan setiap yang mendatang itu..

Diuji dan teruji adalah lumrah kehidupan..siapapun kita xkan terkecuali..mampu atau tidak..kuat atau lemah untuk kita hadap..Alhamdulillah ujian Allah tanda sayang..tanda dia ingat..tanda dia mahu kita menjadi yang lebih baik..Alhamdulillah saat teruji juga kita kenal siapa kawan, siapa lipatan, siapa gunting siapa pedang..terima kasih buat yang sering ada saat aku lemah..saat aku tewas..dan in shaa Allah aku x lupa..segalanya ku ingat sampai bila-bila..cuma beri aku masa, in shaa Allah ku tunaikan segala..mohon kemaafan atas segala khilaf dan dosa..aku hanya insan biasa..

Hidup ini mengajar kita erti kesabaran, ketabahan, kesedihan, kegembiraan, kebahagiaan..adakala aku tewas pada perasaan..kadang ada ketika mempersoalkan agenda Tuhan..lantas tersedar dari lamunan..aku ini hanya hamba suruhan..Maafkan akuTuhan, seringkali tersasar dari arah tujuan..Maafkan aku teman-teman..ada saatnya aku dirundung kepiluan..emosi hadir tanpa paksaan, jiwa ini kacau bilau dihentam amukan..

Semoga 2016 yang datang menjadikan aku insan yang sedar..insan yang bersyukur,,moga aku tidak sesat dengan kehidupan duniawi..Ya Allah lapangkanlah rezekiku agar aku bisa bebas dari cengkaman keduniaan..lindungi mereka yang aku sayang, yang aku cinta..sesungguhnya bahagiaku bila mereka bahagia..Banggakanlah kedua ibubapa mempunyai anak seperti aku..Mohon keampunan sekiranya hati mereka terluka saat aku muda remaja..

Hidup ini x seindah yang kita duga..kadang kita terdampar dilanda ombak badai..kadang kita terlambung dek angin taufan..Tuhan, moga aku dikalangan hamba yang KAU sayang..moga aku diantara jiwa yang KAU pilih untuk sentiasa diberi peringatan..moga aku jauh dari kelalaian..detikkanlah hatiku dengan rasa takut kepada dunia..

LOVE,
ZAZA

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Si Gemuk & Si Kurus

Lama x update blog..mcm biase la..mim alif lam sin..hahaha

Saja nak share gambar terkini harta dunia dan akhirat saya..sayang dedua..masing² ada perangai..ada kerenah..ada kemanjaan..kedengkian..haha..time sayang kemain la..time gaduh kemain jgk..haha..tapi kakak Iman memang sayang adik sbb dia x pernah buat adik..pandai jaga adik elok²..


Dah boleh main sama²..tapi kakak nie skrg dia plak banyak ikut adik..konon jeles nga adik..haha..yelah kakak..kakak dulu lagi la sorg mama layan awak je,.ape nak semua dapat..skrg adik kene kongsi nga awak..biaselah..dia kan kakak..huhu



Time baik..adik pun dah pandai tekan² fon..dah pandai main games..tp bila x reti nanges..haha..kakak la yg setia ngajar adik..kalau mama malas layan adik kakak la tolong layankan..haha..Alhamdulillah bersyukur dpt anak 1st pompuan..memang sgt pandai dan boleh diharapkan untuk jaga adik..



Sekarang kalau pergi kedai makan, kakak akan request untuk duduk sebelah adik..dah pandai suap adik makan..adik plak kemain ek buat lawak..pak lawak nie..mengada pun ye..notty pun ye..boboy kan..haih perangai mmg 100% lain nga kakak gegirl..sorg lembut sorg kasar..sebbaik la adik awak dapat kakak yg x buat awak walau awak selalu buat kakak..haha..

Walau mama always marah² awak berdua, awak takkan tahu how much mama sayang awak berdua..awak berdua lahir dari perut mama..sakit mama melahirkan awak mama je rasa..mama marah xkan sama dengan orang lain marah..dalam marah ada rasa sayang dan cinta yang tak terhingga..marah untuk kebaikan..mama sayang awak berdua dengan nyawa mama dunia dan akhirat..

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

H.F.M.D


Biaselah kalau dok taska nie..tgk nasib..kali nie nasib amsyar x brape baik..dia orang ketiga dijangkiti Penyakit Kaki Tangan dan Mulut (HFMD) nie..tapi syukur x teruk sangat..ada ulser je dalam mulut..kaki tangan clear..Alhamdulillah..tapi, susah ckt bila dalam mulut nie sbb sakit kot ulser..kita org tua naik sebijik pun dah sakit nie kan plak dia penuh satu mulut..tapi aku rasa antibodi amsyar nie agak kuat..sbb ulser tue kecik² je tp still byklah..putih² gitu aku tgk bila suluh nga lampu..


Hari kedua..Alhamdulillah bersih je badan xde sebarang bintik²..cuma mulut jela..tp still nak minum air..anak mama kuat..yeay..cuma agak struggle nak tidokan dia..malam pertama tdo tanpa nenen adalah sgt mencabar bagi mama..every hour dia akan sedar hek hek..bg nenen refused so mama kene tepuk²..jadi la mama panda..huahua



Hari ketiga..cranky nyer..yela dia nak susu tp x boleh suck sakit mulut..nak tdo atas mama..janji boleh bau mama kan..haih mmg kesian tgk..



Dengan kakak sekali mama kuarantin takut bawak virus ke tadika..tapi Alhamdulillah x jangkit even air liur adik meleleh-leleh..larang main sama² bkn dia dgr..



Hari ke-4..sedih tau bila dia tdo tanpa susu..dan mama pun kne la rajin ckt pam susu pepagi buta sbb x tahan susu dah penuh..



Hari ke-5..X macam orang sakit pun..bersih je muka dia..mama jaga bebaik tau..tip top..encem anak mama..tgk la mama dia..eh eh..hahaha



Hari ke-7..mama bawak g jenjalan..sian dia boring kan lama dok umah x g mana..lgpun tgk dia mcm dh oke..tp aku still kuarantin kan smpai 10 hari mcm pejabat kesihatan bgtau..

Semalam nga hari nie abah jaga..mama dah banyak sgt cuti nie..sebbaik la bos mama xde g oversea sana sini..syukur Ya Allah Kau permudahkan kesulitan ku..Terima kasih jgk buat abah sbb sanggup cuti jaga anak encem mama nie..u r ohsem..hehe

Dan disebabkan ulser nie jugaklah amsyar x menyusu selama 5 hari..wuaaaaa stress mama..tapi Alhamdulillah dia boleh makan dan minum seperti biasa..syukur sgt..kalau x susah la mesti dia akan kurang air..dihari ke6 dia boleh menyusu x pyh ckp la..mcm ada gam uhu dgn mama nie..haha..smpai skrg gam uhu tue kuat sgt..dah jadik macam dulu ikut suka hati dia nak selak² bila² masa..huhu..xpela mama redha,.


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Tak Boleh Tahan Lama


Haaaa tgk tajuk semacam je kan..korang pk ape tue..haha..xdela, aku nie jenis yg macam kalau interior design tue x boleh nak lama² x ubah..x kire la kat opis ke kat umah ke..lama² jadi boring..so hari nie mood ubah position meja kat bilik opis..alang² bos xde, outstation ke china smggu nie so moh la kita carik keje..eh bukan bos xde ai xde keje tau..bos still la viber and wassap PA dia nie..huhu


Tapi kan, aku lupa ambik gambar sebelum ubah..yang ada hanyalah selepas..haha..


Tempat cari rezeki..hari² kne ngadap..so kene la ikut mood kan..klau x, xde mood nk dtg keje..wayar tue belom dikemaskan lagi..nanti nak bindingkan pkai bind tue..so jadi la kemas..kat tepi tue ada space untuk aku senang masuk bilik bos..xdela kne u turn jauh sgt kan..



Sudut lain..ala dulu dua² meja nie rapat ke dinding tue..kerusi tue xde kat situ..nie view dari pintu bilik bos..aku buat mcm nie sbb nak rapat ke belakang..aku x suke macam bila ada officer masuk diorg akan dok belakang aku..so now diorg akan face aku dgn duduk kt kerusi tue sblom jumpa bos..



Nampak kan tue bilik bos..so senang la ckt nk dgr dia panggil..aku tutup sbb bos xde..kunci lagi..sbb yela privacy kan bilik dia..hilang pape kan aku jgk kene..so far aku dah nak 7 taun dgn dia..x penah lg hilang barang..sbb tue dia pecaya aku..yela keje harus la amanahkan..



Im a happy PA..hehe..so lg 3 hari bos xde nak buat ape nie..haha..kemas² ape yg patut la nak bagi lagi menarik tertarik kau memang debooommm..haha..yela bilik aku nie first tetamu masuk kalau nak jumpa bos..kene la elok² kan..macam² tetamu yg datang..omputih, china, india, itali, eh seluruh dunia la..kata dok kat antarabangsa kan..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Selfie







hahaha..saja bagi gambar sebesar alam nie..awak² jgn bash kite ok..saja nak bg hilang rindu awak kat kite...hihihihi

Amacam..ada gaya umo belasa tahun x?wakakaka..muntohhhhh hijoooooooooo


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Azie - Melangkah Terpaksa



Lirik Melangkah Terpaksa - Azie

Untuk apa lagi kita meneruskan
Andai tiada kemesraan
Teramat sayang untukku buang
Namun pahitnya untukku telan

Suatu masa dulu engkaulah penyeri
Tetapi kini tiada lagi
Bukan salah aku putus percintaan
Kau yang dahulu memulakan

Keegoan diri tak pernah kau akui
Hingga ku sering memakan hati
Jika sekali dua itu tak mengapa

Masih mampu kupertahankannya
Berkali ku suarakan sekerasnya kau nafikan
Bukan salah kata akhir jalan terbaiknya untuk kita oh... oh...
Walau hati masih sayang,walau hati kan berdarah
Kuterpaksa melangkah...

Biarlah aku bertemankan sepi
Dari tergantung tidak bertali
Dari tergantung tidak bertali


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2008/11/lirik-melangkah-terpaksa-azie.html#ixzz3oz3TNpyS




"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Teman Abah Bergame Bowling di South City, Sri Kembangan


Kejadian:11/10/2015(Ahad)

Abah macam biaselah..nak g main bowling pun nak berteman..nak jgk mama nga anak² ikut dia..so moh la kite pepagi berjalan..huhu..amsyar mcm biase mmg sentiasa bangun awal..so kul 10 semua dah siap..kejut abah tdo, maklom la abah bru balik kul 7pg td..tapi biaselah abah dgn bowling mmg x dpt dipisahkan..dpt tdo 2jam lbh pun sanggup je..huhu


Sibuk je budak kecik nie tau..mse nie game dah abis rasenye..dan gambar nie kakak Iman yang ambik..haha..



Amboi abah..gelak besor..ape la yg suke sangat..gambor gegar..biaselah kakak ambikkan..hehe..mse nie bru start game pertama..ada 3 game semuanya..



Gambar bola bowling pun kakak ambik ke?hua hua



kahkah..bajet muda lg wei mama ko kakak buat gtu..eh blom 30 lg muda lagi kannnn..hikssss
tgk muke pun macam belasan lagi ape..puiiiii



ok selfie nga adik plak..mcm kakak nga adik je nie kan..hahahaha..nie kalau abah tau mama ckp gnie muntah sebesen abah..☺



Yang 2 org nie mmg mcm boyfren nga gelfren..berkepit je..x tahan selfie berdua..nga mama xnak plak selfie abah nie..hahaha



Yang nie mama cover cun ckt..senonoh ckt ye..kakak pun kemain eh skrg..penuh gambo dia saje dalam fon mama..



Haaaaa..gotcha..berkepit je..nyampoh..haha..eh awak buat pe situ dik..usha air tin eh..hahaha..memacam la awak nie..

Bulan 11 nie ada lagi abah game bowling..hurmmm..layan jela anak²..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

♥ Jalan² Rumah Kakak ♥


Rabu lepas kan cuti sempena Awal Muharram..so moh la kite g bersantai..lgpun kakak iman dah sibuk nk jmpe sepupu² dia..



dak encem nga afiif..beza 2bulan deme nie.. afiif bulan 8/4..amsyar bulan 14/6..tapi amsyar lg bsar..huhu



Haa kau sampai dongak² dpt naik BMW..ko haderrr..hahaha..afiif dah stress nga amsyar nie..sape punye nie yg awak beria sgt dik oiii..haha



Melopong lagi..nak ye?suh abah beli..mama xde wet..abah bulan depan dpt bonus..hehe..moh la kite ngepaw abah..hihi



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

♥ Bila Mama Rajen Main Masak² ♥


Malas dah sinonim sgt dgn diri ini..hehe..so sesekali bila rajen rasa macam wahhhh hebat..malas masak ye maksud disini..anak dah 2 malas dah ada macam² jenis malas..korg pk la sndiri aku malas nk bgtau..xyah eksyen ckp korg x malas..korg pun ada jgk malas khennn..haha

So bila rajen masak nie moh la kite eksyen ckt..selama nie masak la jgk bukan kata x masak abis tue 3 mulut kt umah tue xkan nak biar kebulur ye dak..hihi..cuma lately nie rajen lain macam..maklumlah dah abis pantang..ehhhhhh ☺



Nie selasa lepas..nasi goreng daging campak² je nama dia..resepi ko xyah tnye,,penampo nak?
atas mama punye..bawah kakak iman punye..adik?makan kt taska oke..hahaha



Haaaa nie spesial ckt..bce leklok spesial tue..bkn special..kahkah..sbbkan rabu lepas cuti Awal Muharram so moh la kite berhijrah ckt..hiasan tue kne lelawa..omputih ckp ape aku lupe dah..kahkah..tapi nama nasik goreng nie #KauKunciCintakuDidalamHatimu wakakaka..nama nak kebabom saje..resepi?campak² jgk..see nampak x terer walau jarang masak sbb main campak je yg penting sedapppppp..why borderrrr



Nie plak menu petang..sesama buat nga kakak kt umah dia..sizzling yee mee..sedap nak mampoih..haha..haaa yg nie aku blh bgtau resepi..nanti aku bg link kt bawah sebab aku pun cilok resepi org..hehe


Resepi tgk cnie eh.. 


Haa aku klau google resepi mmg cari yg mudah² dan simple² je..byk² bahan mak x kuasa..


Ini plak bekal khamis..semalam ye..mee goreng request dari anak dara kesayangan ittuw..brownies tue ko rase aku buat ke?mmg x la..hahaha..tue kakak aku yg bagi..nak resepi tnye dia..eh dia xde blog..hehe


Haa nie bekal hari nie..nasi putih + ayam guring + sayur campur goreng..serius semua nie aku masak 15mnt je,,bahan dh siap dari malam tadi..petua nak masak pepagi dgn cepat is malam sebelom tue ko dah kne prepare bahan²..klau x korg masak jela dalam mimpi eh..haha

Oh ye aku masak nie semua bangun kul 6pagi..sempat je..lpas masak mandi semayang..siap2 nk g keje..sap sap soi je..tp awas klau ada anak kecil mengacau..15 minit blh jd 45 minit..haha..so sblom bangun bagi susu biar dia kenyang..

Syukur smggu nie budak encem tue x kacau mama lagi..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Kakak Yang Macam²




Ada sape² nak cari model?hahaha..adoi sabar jelah ada anak dara nie..selfie siap posing mcm nie lagi..mana belajar?kartun..LEGO FRIENDS tue..adoiiii


Nie ha..huhu..mmg feveret dia nie..ape² aje la kakak oiii..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Anak-anak Syurga




\Bersama anak-anak syurga mama..Alhamdulillah..mama bersyukur sgt ada awak berdua dengan mama..both of u senang nak jaga..cuma biaselah budak2 ada peel masing2..klau ikutkan adik lagi pening nak jaga..haha..tp in shaa Allah..

Mama doakan kedua-duanya berjaya di dunia dan di akhirat..mama sayang dua2..abah lagi mama sayang..eh eh ..hihihi




"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Iman Ariana is Hi-5




IMAN ARIANA BT KAMARUDDIN - 09102010@7.25PM


Today is the day..hehe..Hari ni 9/10/2015 genap la umo kakak Iman 5Taun..Dah anak dara sgt..dh pndai mcm2..mulut haih pot pet pot pet..kalau tanya soalan mesti nak jawapan yang pasti..dia xnak jawapan yang ntah, xtau, @ ikutlah..dia nak exactly jawapan..yg kadang2 mama pun pening how to explain..haha

Bila mama rajen melayan dia buat homework

Lagi setahun kakak dah nak standard 1..haih sekejap je..mama rse bru je kawen nga abah awak,,hehe..kakak sgt bagus..baik..mmg dgr ckp cuma satu je yg mama x tahan nga kakak nie..manja sgt..kuat merajuk..kuat menangis..emotional..haha..ckp kuat² x blh..marah x blh..mcm mama je..hihi


Cari kutu adik..padahal rambut adik tue kalau kutu berjalan pun boleh nampak..hahaha

seorg kakak yg baik..adik buat ape pun biar je..tarik rambut biar..just ckp mama tgk la adik nie tarik rambut kakak..dia rilek je x balas ke ape..kdg² awak nie good sgt lah kakak..sometimes awak kne balas ok..haha..tp klau adik gigit dia nanges..huhu..adik plak hurmmm pening pale mama.. ;)tp dia suke sgt panggil adik hey budak kecik..haha..eh si gemok nie makan je..pastu buat sepah..haha..dia marah sbb lpas tue dia yg kne kemas..hihi


Dengan sepupu2 masa raya haji kat kampung..she love kampung very muchhhhh ;)

Mama's little helper..Ya Allah ringan tulang sgt..suke tolong mama..ada satu nie yg dia selalu ckp.,like always everyday.."Nanti kakak dh besar, mama rilek je baring2 tgk tv..kakak masak, abah sidai baju, adik vaccum" haha sweet sgt lah..dh pndai angkat baju sndiri kat ampaian masukkan dlm almari dia..dh pndai lipat baju even x kemas sgt..dh blh basuh pinggan tp mama x bg sgtlah..sebijik pinggan dia blh la basuh buat hilang ngidam dia..haha..mcm2 lg dh pndai buat sndiri..mama so blessed to have u kakak..


Wefie!!!

Sejak ada adik nie dia mmg kurang sgt dpt perhatian mama..selalu mengalah..berebut mainan as usual adik akan dpt..pastu buat muka..haha..pandai layan adik..kakak yg penyayang..sometimes mama akan ada pillow talk dgn dia..haih rse mcm awak nie bsar sgt dh tp mama still muda..kahkah..


Mama doakan semoga kakak berjaya dunia dan akhirat..dimurahkan rezeki..diberi kan akal yg waras dan otak yg bijak utk membezakan buruk dan baik..semoga kakak jadi anak yg membahagiakan mama dan abah..kakak cinta hati pertama mama dan abah..even skrg kakak kurang dpt perhatian tp kakak tetap sentiasa dlm ingatan mama..Mama sayang kakak walau selalu kene marah..marah sbb mama sayang..mama nak kakak baik..touching plak mama..haha..well, HAPPY BIRTHDAY KAKAK!!!





"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Ensem Saya


Tiap hari pergi sekolah macam nie la..hari nie mood dia sangat baikkkkk..luv u encem..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Saje²..



Hai uolsss..lambai²..hehe

Banyak nak update..gambar pun byk...tp npe ntah xleh transfer dr phone ke pc,,kne pkai dropbox ah nie,,klau blogging xde gambar x best ah,,suram je,,

so, nanti² eh..x sronok plak xde gambar syok sndiri..huhu

kesian Amsyar..byk gambar dia mama x simpan dalam nie..beza nga kakak dulu,,rajen je update..nanti mama letak gambar awak byk2 ye,,hehe

babai..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

I'm Back!!!

Assalamualaikum..

Hai semua..saya zaza hihi..kot² la lupe..maklum la..lama sgt menyepi..tunggu kemunculan saya esok..sekarang jom balik duluuuuuuu..


Kot² rindu kat tuan blog..hahaha..belakang tue cinta hati tuan punye blog ye..he's mine ok..kihkih


Kesayangan hamba..juga kepeningan kepala hamba..huhu


Saje nak letak gambar sendiri banyak2..hahaha

Jumpa esok oke..♥♥♥


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

Pemergian Yang Bertimpa.

Assalamualaikum korg,

Lemau btol nk update blog nie..well nie baru rse nk berceloteh ckt..byk yg berlaku..so randomly bgtau jela ye mne yg penting dan sentiasa di ingatan..

Februari 2015 - Atuk tersayang iaitu tok ayoh, arwah Deraman bin Salleh telah meninggal pada jam 1020 pagi hari tanggal 14022015..mula² admitted spital sbb strok then bawak balik rumah 2 weeks kemudian arwah kembali pada penciptaNYA..

Mac 2015 - Selang 21 hari arwah atuk meninggal, arwah nenek pula Mak Tok Saripah mengikut jejak pemergian suami beliau..tanggal 7 Mac 2015 jam 0320 pagi arwah menghembuskan nafas terakhir..actually nenek dah sakit semasa atuk masih ada, mase tok ayoh meninggal, mak tok kt hospital kene strok jgk..

Al-Fatihah untuk kedua nya..

Maka, sekrg aku sudah lagi tidak ada atuk dan nenek utk disalami setiap kali pulang ke kampung dan pada pagi hari raya,,tiada lagi org yg selalu bertanya khabar kami yg sentiasa mengambil berat keadaan cucu mereka..aku agak rapat dgn kedua arwah sbb aku membesar bersama arwah, blh dikatakan cucu kesayangan arwah..kali terakhir bertemu arwah tok ayah semasa aku dibawa pulang ke kampung oleh ayah sbb demam denggi,.mereka tau je aku blk, esok pagi² lg dh dtg melawat aku..ok skrg aku rindukan mereka..

arwah mak tok pula, aku sempat bertemu buat kali terakhir semasa pulang ke kampung melawat arwah tok ayah..sempat menjalankan tanggungjawab aku sebagai cucu.,walau belom sepenuhnya dpt membalas jasa mereka, Alhamdulillah aku sempat berbakti sebelom dia pergi buat selamanya..

Sungguh di saat ini aku rindu pada mereka..Ya Allah tempatkanlah keduanya di kalangan orang-orang yang beriman serta jauhkanlah keduanya dari azab api nerakaMU..amin ya rabbal alamin.


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO ♥zaza♥

Trend Pakaian Muslimah Terkini

Assalam semua..

Lama sgt dah kan x muncul kat sini..hari nak ckp psl trend ckt..maklumlah dah jadi ibu anak 2 nie kene la berfesyen ckt..xdela outdate sgt kan..haha..i kan mama berkerjaya kene la nampak kemas dan bergaya selalu kan..hihi

Ok, meh i nak cerita pasal fesyen plak..sekarang kan macam² fesyen..tapi of courselah muslimah style tetap jadik pilihan i..

Kemahuan berfesyen dan tampil bergaya merupakan keinginan semulajadi wanitakan tak kiralah yang bertudung ataupun tak. Kalau nak dibandingkan dengan penampilan wanita bertudung dulu², rata-rata kita dapat lihat wanita bertudung agak ‘takut-takut’ untuk bergaya serta tawaran pakaian Muslimah yang ditawarkan juga adalah ‘limited’.

Namun, dengan perkembangan fesyen Muslimah yang semakin pesat dan permintaan yang tinggi, kita boleh tengok macam² rangkaian trend pakaian Muslimah terkini yang ditawarkan sesuai dengan kehendak penggemar fesyen Muslimah seperti berikut;




Well, loose tops atau blouse memang merupakan pilihan ideal dan sesuai untuk digayakan oleh wanita Muslimah. Potongan yang longgar dan berlengan panjang merupakan ciri-ciri pakaian yang sesuai untuk mereka yang bertudung.  Cantik kan kalau dipakai dengan shawl yang sesuai.





Sama jugak dengan jumpsuit Muslimah macam kat gambar atas nie. Jumpsuit panjang dengan potongan berlengan panjang sesuai untuk digayakan wanita Muslimah yang bertubuh langsing dan tinggi. Macam i lah..haha





Selain itu, korang boleh pakai kaftan pendek yang loose untuk dipadankan bersama skirt panjang atau seluar panjang.  Yang nie kalau pakai dengan tudung atau shawl yg bercorak mesti meletop sangat nie.


Haa, kalau korang jenis yang suka jenis rekaan dress, banyak sangat pakaian yang macam maxi dress atau shirt dress macam kat atas nie.  Nak pakai pergi offices ke, shopping ke jalan-jalan je ke pun boleh sebab ianya sesuai untuk digayakan ke mana sahaja!


So, tunggu apa lagi.  Cepat-cepat shopping ok.  Jangan kata takde masa ke sibuk ke, sekarang nie semua di hujung jari je ok.  Happy shopping ye korang.


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 


 XOXO 
♥zaza♥