New Year, New Office 2014

12:07:00 PM


Salam semua..salam tahun baru..walau dah nak sebulan..hehe..ermmmmm, lama x berceloteh kat sana..byk jgk bende yg aku x share lg..sape yg tau tue, tau la..yg  xtau meh aku bgtau..hihi

Aku taip entry nie skrg aku dah kat opis baru..tempat baru..bahagian baru..kementerian je sama lg..still MOF..kawan juga baru (ada ke kawan?haha)..sobsss..rindu nye kat bajet..rindunye kat diorg kat sana..tp apepun kene lah jgk teruskan hidup kan..sbb nie sumber rezeki aku..kemana pun dicampak haruslah kene survive kan..

Actually, aku pindah bahagian nie sbb ikut bos..bos aku naik pangkat dari Timbalan ke Setiausaha Bahagian..so nak selamat aku ikut la bos dari dipoolkan..huhu..lgpun x lama je lg..lg 3 tahun je bos aku nie nak pencen..so hadap jela..

Aku pun dah 5 bulan pregnant..x lama lagi nak cuti bersalin pulak..hehe..3 bulan cuti..start ujung mei dan akhir ogos baru masuk keje blk..x sabar nye nak cuti panjang..hehe..nak dapat baby baru lagi..hehe

Pregnant kali nie alahan xdela teruk sgt berbanding iman dulu..cuma lain ckt pembawakannye..muntah setiap pagi adalah wajib..kekdg mlm pun muntah jgk..cuma x tahan batuk x ilang lagi since awal pregnant ritu..batuk berkahak pulak..yg membawa kepada semput dan susah bernafas..seksa sgt..batuk smpai nk terkencing pun ada..haha..

Gender?aku pun x tau ape instinct aku..xleh rase plak kali nie..hehe..ke sbb berbelah bagi xtau nak laki ke pompuan..haha..actually x kisah pun laki ke pompuan..tp klau boleh nak pompuan lagi..hehe..ntah la..aku suke pompuan..lgpun blh la geng nga kakak iman..main masak²..hehe..

Jumaat nie scan kat KK..xtau la nampak ke x anu nye..pastu isnin ptg ada checkup..nanti dh 6 bulan nk g scan kt private nk tgk jantina tue pun klau dia nk tunjuk..klau x kte tggu jela nanti bersalin..hehe..klau girl jimat la nk beli baju sbb bju kakak iman berlambak tue haaa..ada 2 bakul..huhu..tp baju baru beli jgk..sian baby klau xde yg baru..hehe..tilam bantal sume beli baru..

okelah tue je nak cter..sbnarnye dh lupe..xtau ape lg nk gtau sbb lme sgt dh x menulis cnie..nanti klau rajin lg aku taip lg..till then..babai..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
♥zaza♥


You Might Also Like

1 kata cinta

  1. Aku scan KK bulan lepas segan pulak nak tanya sbb doc takde langsung cerita psl gender. Terima je lah apa gender pun cuma nk shopping tu mcm susah sikitlah hahah.

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥