Kali Kedua


Assalamualaikum..

Hari nie dh 8weeks lebih aku pregnant kali kedua..ye Iman nak dapat adik dah..insyAllah klau diizinkan due 5/6/2014..kehamilan kali nie dirancang awal setahun dari plan asal..sebabnye jeles tgk kengkawan lain dok menambah..hihi..lgpun iman dah besar dan dah boleh paham kalau kita explain ape² kat dia..so, lets proceed jelah kan..

Actually, ambik mse jgk kot nak pregnant..sbb yela aku kan ambil pil perancang so bile stop period x teratur..sebulan 2 kali sesuka hati dia je nak datang..huhu..so, aku ambik GLA complex dari Shaklee utk bg period teratur dan kembalikan kesuburan sbb yela dh dkat 3 tahun ambik pil mestilah sedikit sebanyak mempengaruhi kan..

Aku stop seingat sblom puasa..bln 5 kot..then last aku period is 29/8/2013..Alhamdulillah diberi izin lagi sekali untuk merasai nikmat hamil nie..hehe..Alhamdulillah jgk pregnant kali nie x seteruk time Iman..klau dulu tau je pregnant tros lembik..nie agak baik la..walau muntah² tue xleh lari lah kan..lambat makan je pening masuk angin muntah pahit..nak kene makan je tapi xleh mkn byk..kne sikit² tp kerap..

Iman Alhamdulillah sgt memahami..bende plg sweet dia buat stakat nie ialah, ble aku pening dia akan selimutkan aku dan kiss pipi sambil picit kepala aku pakej mulut ckp "mama pening mama bing(tdo) ye.."terharu sgt..yes dia dh besar..dh sesuai sgt jadik kakak..sejak pregnant nie dia mmg jarang cranky sbb aku salu explain kat dia yg mama bwk baby dlm perut..suke jgk kiss perut mama sambil ckp "sayang baby" ^____^ ..

x mintak dukung dah skrg..ada la jgk tp aku ckp kat dia sian baby nanti tros x jd dukung..cme tiap pagi mse nk angkat dia dr tdo nk mandi pg skolah aku angkat la..itu jela pun aku dukung dia..kekadang kesian aku yg sukarela ambik dia dukung..seronok je dia..

Tapi, dia mmg manja sgt..lebih² lg skrg nie..klau tdo aku kene ngadap dia..means kene tgk dia pelok dia..huhu..klau aku tdo sebelah abah dia kompom dia nyelit dok kt tengah..hihi..abah la yg slalu kne beralah tp kekdg abah suke jg ngusik dia sampai nanges² dibuatnya..haha..

Penyakit pregnant kali kedua nie, aku suke tdo..huhu..semua org kot suke tdo time pregnant..hihi..Alhamdulillah asben sgt membantu..umah mcm kene pecah pun dia x ckp ape..huhu..x larat..kekdg iman yg tlg kemas..yela bersepah dgn mainan dia je pun..so dia la kene kemas..hihi

Mood memasak blh kate 30% je ada..huhu..selebihnye kelaut..kihkih..dan aku pun makan memilih..xtau la nak selera yg camana..kekdg xde selera langsung tp kne jgk mkn klau x mula la pening membawak ke muntah angin..pastu sakit badan..bahu aku nie mcm ada org dok bertenggek je berat semcm..nie kompom angin sebeban..huhu..nk kene pg berurut nampaknye..

oke tue je nak apdet..nie pun sbb mood rajen dtg..hihi..till then see yaaaaaa ... ^''^


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Shaklee Independent Distributor
ID : 1027199

Nak let go tabita murah² je..


Ingat lg x entry lepas?yg aku ckp aku menang contest tabita nga sepet..klau x ingat nah rujuk link nie..


So, aku nak let go tabita nie sbb aku tgh pregnant skrg..kulit agak sensitif..lgpun aku klau pregnant mmg x pakai produk kecantikan..just pakai bedak baby je..


so, aku nak jual tabita nie RM250 je..nie set exclusive ye..
harga biasa set exclusive tabita RM330..tp sbb kan aku dapat nie pun free so aku let go murah² je..tahan dlm 3,4 bulan..

sape² nak boleh roger aku ek.. 013-6943266 (zaza)
RM250 sekali postage ye..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
♥zaza♥
Shaklee Independent Distributor
 ID : 1027199

Set Shaklee


Antara produk shaklee & kegunaan serta kebaikannya..

 Meal shakes


 Set kehamilan


 Set kesuburan lelaki & wanita


 Set kurus bajet


ESP

                           
Siapa yang patut ambik ESP


Berminat?
pm/wassap/sms
013-6943266 (zaza)
emel: fanthagiro86@yahoo.com.my

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

 XOXO
♥zaza♥

 Shaklee Independent Distributor
 ID : 1027199

Kakak Iman is 3

Happy birthday kakak Iman Ariana
3 years old 9/10/2010-9/10/2013



semoga menjadi anak yang solehah
semoga menjadi kakak yang baik
semoga menjadi penegak agama Allah
semoga menjadi insan berguna di dunia & insan berjaya di akhirat
mama & abah sayang kakak..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

 Shaklee Independent Distributor
 ID : 1027199