Info Produk Shaklee

 
Advanced Joint Health Tablet (AJHT)
* Menyokong keselesaan sendi
* Membantu mengekalkan tulang rawan
* Memelihara tisu penyambung yang sihat


 Alfalfa
* Makanan yang mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang secukupnya unutk membantu pencernaan bagi kesemua tiga kelas makanan.
*Mengandungi 10 vitamin, 15 mineral, gentian dan amat kaya protein.
*Mengatasi sakit sendi.
*Membanyakkan susu badan.


B-Complex
*Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
§  Mencegah kelesuan dan kemurungan.
§  Membantu kelancaran urat saraf.
§  Mengelakkan stress.
§  Mengelakkan sembelit.


 Carotomax (Beta Carotene)
§  Untuk kesihatan mata.
§  Membina semula sel yang rosak.
§  Menguatkan imuniti badan.
§  Membina sel darah putih.


 Chewable Vita-C
§  Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
§  Membantu dalam penyerapan zat besi.
§  Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
§  Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
§  Menjaga ketahanan badan dari selsema.
§  Menstabilkan bahan kimia dalam badan.
♥rasa sitrus yg hebat, sesuai utk kanak² @ org dewasa yg sukar menelan tablet


 Cinch Shake Mix
*Rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan
*Diperkaya dengan leucine untuk memelihara oto di saat mengurangkan berat badan
* Mengandungi 24gram protein dalam setiap hidangan bagi rasa puas dan kenyang
*Kandungan serat yang tinggi, 6 gram dalam setiap sajian
*Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula normal dalam darah dan mengekalkan tenaga
*Memberi 35% atau lebih nilai harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting
*Tiada perisa, pewarna atau pemanis tiruan
*Soya yang tidak diubahsuai genetiknya (bukan GMO)


 Cinch Energy Tea Mix
*Selamat, penggalak tenaga semulajadi. Enak dinikmati ketika panas atau sejuk
* Ditambah dengan taurina yang dikaji secara meluas dapat meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
*Pilihan terbaik untuk menggantikan manisan dan kopi bagi mengekalkan kecergasan tubuh
*Bungkusan kecik yang mudah dibawa
*Eksklusif T-Lift - campuran teh hijau, putih dan merah
* Tanpa gluten, tidak mengandungi perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis


 Collagen Powder
* Menyokong produksi kolagen untuk meningkatkan ketegangan, keanjalan dan kelembutan kulit
* Mengecilkan lian pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan
* Kulit lebih putih dan licin
* Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar
* Membantu menegang dan menganjalkan payudara


 CoQHealth
* Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
* Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
* Meningkatkan peredaran darah
* Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah


 DTX Complex
* Mengandungi ekstrak biji benih pokok susu tisel yang ditunjukkan dalam penyelidikan menyokong keupayaan normal badan membuat protein yang membantu jana semula sel hati
* Cendawan Reishi dan Schizandra chinensis yang mempunyai ciri-ciri antioksida
* Dandelion, kunyit dan arthicoke membantu mengekalkan aliran hempedu


 ESP (Energizing Soy Protein)
§  Terdiri daripada 9 komponen asid amino untuk memudahkan penyerapan oleh badan.
§  Membina sel2 tubuh.
§  Membantu kesihatan kuku dan rambut.
§  Membina ketahanan badan.
§  Menambah susu badan.


GARLIC Complex
* Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol normal
* Menggalakkan kesihatan kardiovaskular
* Menggalakkan kesihatan mikro organisma penting
* Formulasi shaklee yang unik bagi mengekalkan komponen semulajadi bawang putih segar, termasuk sebatian pembentuk alisin
* Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary


 GLA Complex
§  Membantu dalam mengurangkan PMS (pre-menstrual syndrome) dan ekzema.
§  Membantu mengawal kencing manis.
*Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid
§  Membantu mengawal berat badan.


 HERB-LAX
*Julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala
* Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semula jadi tubuh badan
* Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak


LECITHIN
§  Mengandungi asid lemak penting yang diperlukan tubuh.
§  Menolong mengeluarkan lemak dari sel – bagus untuk menurunkan berat badan.
§  Bagus untuk rambut.
§  Menegangkan dan melembutkan kulit. 


 MEALSHAKES
§  Pemakanan lengkap yang mengandungi 12 vitamin, 9 mineral dan protein
§  Bagus untuk mereka yang mengalami kesukaran menelan pil.
§  Boleh dijadikan quick meal yang berkhasiat.


 NUTRIFERON
* Formula berpaten eksklusif yang menyediakan tahap tertinggi bagi perlindungi imun harian kita
* Mengandungi MACH, satu campuran interferon yang merangsang ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan.CAmpuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi ini berasal daripada biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga japanese honeysuckle yang telah terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular.
*Terbukti dengan 4 kajian klinikal terhadap manusia


OMEGA GUARD
 §  Mengurangkan kolesterol.
§  Membina sel otak.
§  Mengurangkan sakit sendi.
* Mengurangkan risiko sakit jantung


OSTEMATRIX (Calcium Magnesium)
§  Untuk tulang dan gigi yang kuat.
§  Mencegah kekejangan otot (cramp).
§  Membantu dalam pembekuan darah.
§  Menstabilka denyutan jantung.
§  Mengurangkan migrain.
§  Membaiki stimulasi urat saraf.


 Performance Drink

§  Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk 
membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
§  Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
§  Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
§  Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta.
§  Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.


 Peppermint Ginger Plus
* Mengandungi formulasi empat herba unik
* Memberikan khasiat pudina dan halia - penggunaan herba, jintan putih dan jintan manis sejak berabad-abad yang lalu dapat melegakan senak perut
* Sesuai untuk pengembara-pengembara yang mengalami masalah senak perut semasa dalam perjalanan


 VITA-C
§  Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
§  Membantu dalam penyerapan zat besi.
§  Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
§  Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
§  Menjaga ketahanan badan dari selsema.
§  Menstabilkan bahan kimia dalam badan.


 VITA-E Complex
§  Melambatkan proses penuaan.
§  Membantu jantung untuk mengepam dengan lebih efisyen.
§  Membantu dalam penyerapan oksigen.
§  Mencegah kanser.
§  Mencegah kemusnahan vitamin A dan C.
§  Sebagai antioksidan.


VITALEA
§  Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian.
§  Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan.
§  Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan.
§  Penting bagi prosess pertumbuhan.
§  Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
§  Melengkapkan nutrient yang kurang.
§  Membantu penyerapan zat dari makanan.


VIVIX
*Mencegah penuaan di peringkat selullar


ZINC Complex
§  Menyembuhkan luka.
§  Terlibat dalam penghasilan insulin.
§  Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.
§  Mengawal kelemumur.



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."


 XOXO
 ♥zaza♥
Shaklee Independent Distributor
ID : 1027199

Yeay, saya menang testi tabita


hehe, Alhamdulillah syukur rezeki yang tak dijangka..ritu dalam bulan 8 aku ada hantar testimoni yang aku pakai tabita ke blog SEPET ..sbbnye dia ada wat contest dan mmg aku pun beli nga dia..xde pk pun nak menang,(ada la 20% je)..just saja suka² share kan..

klau nak baca testi yang aku hantar tue boley klik cnie ek..


aku start pkai end of jun, now dh masuk 3 bulan la kan..memula beli set trial, pastu ble tgk ada perubahan dan puas hati aku order plak set exclusive..x sempat abis lagi set exclusive aku order lagi cleanser+toner..hihi..sbb satu aku letak kat opis,satu kat rumah..



nah, nie sebelum pakai dan selepas pakai yg aku anta testi ke sepet..mse nie sebulan setengah pakai dah kot..x ingat sgt..owh tarikh gambar diambil ada tue 15/8/2013..hehe

korang nampak kan perubahan dia..hehe..aku mmg puas hati lah..muke glowing je..gambar tue mmg langsung aku x mekap..bedak pun x pkai..just krim siang tabita je..

nie link yg sepet umum pemenang tue.. 


Dan sebagai pemenang, aku dapat set exclusive+1 box candy tint..seronok uolss..bkn murah tau & bukan senang nk dpt free..hehe..yeay..

sape² yg nak order boleh g blog SEPET ek..

Set Trial : RM130
Set Regular : RM290
Set Exclusive : RM330
Semua postage free bersama free gitfs...


p/s: Selamat cantek ye uolsss...dan jgn lupe cantek dalaman jgk..nak cantek dalaman blh pm/wassap iols ye..yg paling penting, hati kene baik tau..bykkan selawat & istighfar selalu..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥
SID : 1027199
PM/WASSAP : 013-6943266

Kenali Shaklee

Yang perlu anda tahu tentang shaklee..

Falsafah Produk Shaklee

Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.
Misi kami di Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI. 

SENTIASA SELAMAT

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat 
Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:

Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif
Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.
Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.
SENTIASA MESRA ALAM

Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar 
Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!
Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.

Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
  • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Jom Sihat Bersama Shaklee

Anda mahu gaya hidup sihat?
Anda mempunyai masalah kesihatan?
Mahu bertenaga sepanjang masa?
Ingin hamil?
Sedang hamil?
Ingin berpantang dengan moden tapi masih kekal sihat?
Mencari-cari makanan tambahan yang selamat untuk penyusuan anda?

PM/Wassap?Wechat/Line saya..

Shaklee Independent Distributor anda..
ZAZA (013-6943266)
SID : 1027199












Jom sembang-sembang dengan saya untuk mengetahui apa yang sesuai dengan anda..saya sedia membantu anda..tiada masalah tanpa penyelesaian..insyaAllah semua dengan izin-NYA..

ZAZA (013-6943266)
SID : 1027199


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

♥ US



I really love them so much..#nyawaku #cintaku #sayangku 
doakan semoga cinta kami hingga ke jannah..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Bulan Kelahiran & Perwatakan


Copy from blog kak filla

meh tgk btol ke idak sama..hehe..aku lahir 19 mac 1986(rabu pagi jam 8.00 pagi) (motip bgtau detail..haha) oppsss aku muda lagi ye baru 27thn...=)


MAC

1) berpesonaliti yg menarik dan menawan 
(haha..menarik ke..blh la kan sbb laki aku dah nikah nga aku kira aku nie menarik perhatian dia la kan..kihkih)

2)mudah didampingi
(sebenarnya susah..xdela susah sgt tp aku mcm ssh nk beramah mesra dgn org kecuali org tue yg start dulu..tp tgk mood jgk sebenarnye)

3)sgt pemalu dan pemendam rasa
(yg nie agak betol tp tidaklah tersgt pemalu..bab pemendam rasa tue 100% true..huhu)

4)sgt baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati
(hahahaha yg nie org yg patut nilai kte kan..aku diri aku tau la aku camna..tp bab mudah simpati tue betol..sensitif sgt haku nie...tgk citer sedih/baca novel pun blh nanges oke..drama sgt kan)

5)sgt sensitif pd perkataan yg dituturkan dan alam persekitaran
(sgt btol la..mudah sgt nanges dan sentap..ckt² nk nanges,,over..huhu)

6)suka pada kedamaian
(150% betol..aku x suke bising²..tgk tv ke psg lagu ke mesti slow² je..pastu aku nie suke menyendiri..tp sejak ada anak nie xleh sgt dh nk menyendiri nie..sbb tue aku x suke klau iman bising²..haha)

7)sgt peka kepada orang lain
(x jgk..tgk keadaan..klau aku mse tue mood oke aku blh perasan la kan..klau aku pun jiwa kacau xde maknenye..haha)

8)sesuai dgn kerjaya yg memberi khidmat kepada org lain
(owh sgt la tidak btol..haha..tp related la dgn keje aku skrg nie..as a Personal Assistant kan..cume maybe klau aku lebih berjaya kawal emosi maybe boleh kot..sbb skrg mmg keje aku kawal emosi je xnk bg naik darah sgt..haha)

8)tidak cepat marah dan sangat amanah
(huwaaaaaa...salah wei...aku nie sgt la baran..cepat naik angin..kekdg geram nga diri sndiri sbb x cool langsung oke klau dtg moody aku tue..amanah atau x hanya Allah yg tahu..haha)

9)tahu balas budi dan tahu kenang budi
(ehem..Alhamdulillah..masih cuba menjadi yg terbaik)

10)pemerhatian dan penilaian yg sangat tajam
(yeap, aku mmg suke perati je especially prangai org..kahkah..dr kecik kot aku perasan bende nie ada kat aku..)

11)kecenderungan utk berdendam jika tidak dikawal
(ermmmm actually yes..tp aku kontrol la..xdela dendam smpai nk buat jahat ke org, plg x pun aku benci je org tue..huhu)

12)suka berangan-angan
(nak tahu betol ke x?sila la scroll entry aku bawah nie..baru 2,3 hari aku berangan..hihi)

13)suka melancong
(yes, sejak kecik dh dibiasakan..sbb parents aku salu bwk aku g jenjalan..dkat malaysia nie only sabah sarawak je aku pg lagi..klau la nk pg sana x pyh naik flight lama dah aku sampai kot..haha..ayah aku suke travel..ate keje driver kan..aku plak suke ngekor..haha)

14)sgt manja dan suka diberi perhatian yg sangat tinggi
(oh suamiku, dirimu yg plg memahami kan..haha..bende kecik pun nak merajuk sentap bagai..plsssssss la kan..haha)

15)kelam kabut dalam memilih pasangan
(yg nie mmg salah 100%..sepanjang hidup aku 2 kali je aku pnah couple..hehe..aku sgt setia oke..klau clash tue mmg bkn salah aku..so,paham sendiri la nape aku ada sifat no 11 tue ye & pada siapa dendam aku tue..haha)

16)suka dgn hiasan rumahtangga
(aah, suke tp x suke kemas..tukang bg idea blh..hihi)

17)punya bakat seni dalam bidang muzik
(eh ada la..dulu mse zaman sekolah rendah aku nie ada group nyanyi oke..selalu wat persembahan time ada event kat sekolah..siap menari oke..jgn xtau ye..tp bakat tue terpendam & terkubur begitu saja sbb iols kan pemalu..bila dh remaja lagi la..pufffttttt)

18)kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik
( mungkin la kot ada dalam diri aku tp aku x perasan sgt agaknye)

19) Jangan terlalu moody
(huwaaaaa, x blh la..asal sentap je moody..acane tue)




Next, iman plak..aku highlight pink je ape yg aku nampak ada kat gegirl aku nie..

OKTOBER


suka sembang
suka org yg sayang padanya

suka ambil jalan tengah
sangat menawan & sopan santun
kecantikan luar & dalam
tidak pandai berbohong & berpura-pura
mudah rasa simpati,baik pentingkan kawan
sentiasa berkawan
hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama
cepat marah
macam pentingkan diri sendiri

tidak menolong org kecuali diminta
suka melihat dari perspektifnya sendiri
tidak suka terima pandangan org lain
emosi yg mudah terusik
suka berangan & pandai bercakap

emosi yg kelam kabut
daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan)
suka melancong,bidang sastera & seni
pengasih ,penyayang & lemah lembut
romantik dlm percintaan
mudah terusik hati & cemburu
ambil berat tentang org lain

suka kegiatan luar
org yg adil
boros & mudah dipengaruhi persekitaran
mudah patah semangat

oke, itu yg aku nampak setakat nie..melalui pemerhatian aku la sepanjang dia 3 tahun nie..


Next is abah dia plak..yg purple tue ye..


NOVEMBER

Banyak idea dalam perkara.
Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
Berfikiran kehadapan.
Berfikiran unik dan bijak.
Penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa.
Pemikiran yang tajam.
Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
Bagus untuk jadi doktor.
Cermat dan teliti.
Personality dinamik.
Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
Terlalu degil dan keras hati apabila hendak sesuatu.
Diusahakan sehingga berjaya.
Mudah ambil berat terhadap orang lain.
Tak suka marah kecuali digugat.
Pandai muhasabah diri.
Cara berfikir lain dari orang lain.*mmg, dia pk mmg lain sgt..x terjangkau aku..haha
Otak yang sangat tajam.
Pandai mendorong diri sendiri.
Tidak hargai pujian.
Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya.
Badan yang "tough" (sasa).
Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam.
Romantik.
Berfikiran tidak pasti dgn hubungan kasih sayang.
Suka duduk di rumah.*btol sgt,syukur sgt dpt laki lekat kt umah nie,Alhamdulillah)
Sangat rajin dan berkemampuan tinggi. *xdela rajin sgt tp blh la..
Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
Bercita-cita tinggi.
Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah.



Korang plak macammana?

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

 XOXO
 ♥zaza♥