Nuffnang


Cash out suda..x tahan nk tggu lama²..hehe..nie kali kedua..Alhamdulillah..rezeki walau x banyak mana..tq nuffnang..




"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Alhamdulillah


Alhamdulillah..Iman dah selamat menjalani pembedahan telinga..secara ringkasnye ku ceritakan ye bagaimana perkara ini terjadi..

Actually, pada tahun 2011 iman demam selsema lama..lama yg tahap sampai kuar air kot telinga..mase tue iman bru setahun..so aku sebagai mama yg sgt risau pg klinik check..doc suh refer ke pakar telinga hospital putrajaya..so pada 16/12/2011 1st time iman checkup kat sana dan start dari situ la kami dok ulang alik ke spital putajaya tuk check telinga dia...siap ke bahagian audiologi lagi..hurmmm, sampaikan iman sgt fobia dgn hospital putrajaya..nampak pintu je dah ajak balik..kesian anak mama..

dan sebenarnye sekali itu saja air kuar kot telinga iman..lpas dari itu walau dia demam suhu tinggi xde kuar dah..bende dlm kan kte x nampak..so aku fikirkan biasa² saja sbb iman xde masalah pendengaran..malah dia x suka pada bunyi bising atau terlamapu kuat..sama mcm aku..so klau psg tv volume slow pun dia akan dengar..

checkup pada 20/02/2013 doc buat decision nak operate..perasaan aku?x tahu lah..takut, berdebar, risau, pasrah, tawakal..mcm² lah..yela aku bknnye doctor so xtau apa masalah dia..stakat dgr doctor explain itu ini jelah..aku bkn nampak camana keadaan dalam telinga iman..so, doctor bagi tarikh 23/04/2013 iaitu selasa lepas untuk operate iman..daftar masuk daycare kat spital putrajaya seawal jam 7.00 pagi then iman di operate plg awal sbb diorg mmg utamakan budak plg kecik..sbb kene puasa kan..last iman menyusu malam tue pukul 1.00 pagi..mmg aku sengaja bg dia tdo lambat sbb tkut dia ngamuk nak susu pepagi esok..huhu

Start operate pkul 8.45 pagi..siap dalam jam 11.00 pagi diorg panggil aku ambik iman dlm blk operation..iman sgt cranky..mse nak bg gas bius tue, dia menangis x brenti..dok la ckp nak balik..kesian sgt tp aku buat x reti malas nk layan perasaan sgt..so kene paksa bg ubat bius mse dia tengah nanges tue..kejap je dia sedut dah lalok dan tros senyap..mcm dia tgh tdo..yg buat aku sedih, ble doctor dlm tue suh aku cium dia..xleh nk ckp la cmne rase...dr blur tros sedih..1st time masuk blk OT..






pengalaman yg sgt aku x suka..harap nielah kali pertama dan terakhir..rupanya doctor bagitau dalam telinga iman belah kanan dan bengkak..penuh dgn air..compare dgn kiri x teruk sgt..kalau lah dibiarkan lama boleh effect pendengaran dan makan otak..Ya Allah..sebbaik la cepat..so doctor operate masukkan tiub kecil dalam kedua belah telinga, so air yg ada akan keluar dgn sndiri..mmg ble iman tdo mengiring ke kanan, akan keluar air mcm hingus..putih kekuningan..

so, next checkup untuk follow up pada 08/05/2013..harapnye dah oke dan xde pape..tiub dalam telinga iman tue akan tercabut sndiri..so doctor ckp x pyh risau..petang tue dalam pukul 5.00pm iman dh discharge..sbb dia mkn oke xde muntah pape..

doakan yg terbaik tuk iman ye..semoga anak mama sihat sepenuhnya secepat mungkin..aminnnnnn


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Doakan Moga Semua Selamat


Assalamualaikum,

Esok, 23042013 Iman Ariana akan jalani minor operation for otolaryngology..aku pun x tahu sgt..yg aku paham doctor akan tebuk telinga dia untuk bagi air yg ada dalam telinga iman keluar..setelah hampir setahun lebih dok checkup akhirnya doc buat keputusan nak operate dia..

aku n asben redha jek la..x tahu apa perasaan..takut dan berdebar..insyaAllah kami serahkan segalanya pada ALLAH..semua dah ditentukan olehNYA..kami hanya berusaha..moga ini jalan terbaik yang dapat selesaikan permasalahan nie..


aku x sure ada cerita kat sini or x..nanti aku cerita ye..so aku on leave 2 hari..esok dan lusa..katenye daycare sahaja dan klau xde apa² masalah lepas operate tue, ptg esok iman dh boleh blk..insyaAllah..


Kawan², doakan yang terbaik buat Iman Ariana ye..



Kesayangan saya...

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

April Birthday bash


Calon-calonnye..hehe..bulan April kak Hajar nye bufday..020419** rahsia katenye..nak tau tnye dia sndiri..hehe

 the cake..cappucino..sedap..x manis sgt..

 penyebok..kah kah..eh pemberi bahan ketawa..hihi
kan masniza..hehe

 tudung purple buat peace tue paling gwiyomi..kahkah..

 bufday girl bersama anak tersayang..=)
dan hadiah-hadih spesial..huhu

bufday girl terlebih seronok sbb dpt hadiah sexy..haha..good luck ye kak..kihkih


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

 XOXO
 ♥zaza♥

Yuran baru taska RM450 seorang



Yuran baru taska RM450 seorang


Kuala Lumpur: Persatuan Pengusaha dan Pengasuh taska Berdaftar Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (PEPENTA WPKL) akan menaikkan yuran bulanan taska berikutan kos operasi meningkat selain memberi ruang kepada pengasuh memperoleh pendapatan lebih tinggi.
Presidennya, Hashim Ibrahim berkata, caj baru yang akan dikenakan bermula 1 Jun depan ialah pada kadar RM450, kenaikan antara RM150 hingga RM200 dengan beberapa pengubahsuaian taska sudah pun dicadangkan kepada pengusaha di sekitar Lembah Klang.

Katanya, bagi tujuan itu, satu memorandum sudah diserahkan kepada pejabat Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak minggu lalu untuk memohon pertimbangan serta suntikan dana bagi meringankan beban pengusaha yang perlu membayar gaji minimum RM900 berkuat kuasa pada tarikh itu.
“Kita akur dengan arahan pelaksanaan kadar gaji itu, tetapi di peringkat pengusaha, kita memiliki kemampuan yang terhad kerana kos semakin tinggi. Jadi dalam mesyuarat baru-baru ini, kita buat keputusan untuk mengenakan RM450 seorang,” katanya ketika ditemui semalam.

Kenaikan itu katanya turut merangkumi yuran tahunan, kadar kerja lebih masa, transit sekolah rendah, tadika dan sekolah menengah.

“Setakat ini, sebahagian besar pengusaha berdaftar di Lembah Klang bersetuju untuk menaikkan yuran,” katanya.
Artikel ini disiarkan pada : 2013/04/12    Google +    


p/s:klau btol la jadi naik, ckup la iman sorg je anak aku...hoiiiii giler giler..

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Big Girl Dah Jadi Anak Dara Dah


nak story psl perkembangan kak long iman..dah 2y6m dah..bln 10 nanti dah 3 tahun..dah cerdik..mulut becok sgt kalah mama..bertanya mcm²..selagi x jawab selagi tuelah dia tanye..huhu..minat menyanyi..sangattttttt..jgn jd penyanyi ye dik..jadi doktor okeh..=)

tgk atas sume dah cantek sekali pkai selipar jepun..huhu..nie dia yg nak oke..bkn mama saje sabotaj..kalau dia ckp nak yg itu, itulah..mcm baju upin ipin..seharian pkai..dah mandi ptg pun still nk pkai baju tue xnak tukar baju lain...ok wateva la kak long..

blur mcm abah..haha..kesian mama nak kena layan 2 org sekali blur..huhu..mkn popcorn kat alamanda..x dpt tgk wayang mkn popcorn sajek pun jadilah..budak nie penakut pada bunyi bising..dia jgk takut bende besar..patung pakaian tue semua dia takut oke..

kesayangan mama selamanya..kenapa mama nampak gemuk disitu?huhu..mmg dah gemuk pun..perut plg x boleh blah..kena slim cepat²..stress tgk perut sndiri..mcm pregnant 3 bulan..kak long asal jmpe pen nga kertas nak tulis sesaje..rajen sokmo..

makan byk..sejak baik demam ritu, mmg byk sgt dia mkn..percayakah anda kalau air tue dia yg mnum smpai abis..mama mnum ckt je..huwaaaaa..nampak x dagu yg berlapis tue?amboi abah tunjuk cincin nampak..cincin tunang..his feveret..sentiasa pakai..=)

suke pakai baju kurung..nie mase nk g kenduri..dah pandai senyum ble mama suruh..Alhamdulillah ble dia x mengamuk mmg sgt mendengar ckp..cume time mengamuk mmg mama kalah..huhu..peminat boboiboy dan upin ipin..dah besar nie pandai mtak nk naik stroller dah..ckt² nk stroller..ishhh pening sungguh..nk g kedai pun nak naik stroller..apekahhhhh?

haha..nie senyum ke mengejek mama..maaflah rumahku kemas bebenor..maklumlah ada anak yg sukeee sgttt mengemas ye..fuhhh lap peluh..nie pun elok ckt klau x sakit bijik mata..baru sorg kan?kalau 2@3?pengsannnnnnn!!!

suke sgt bergaya dgn spek mama nie..spek muroh jah beli kat vincci zaman tok kaduk lg..haha..selagi blh pkai, pkailah tuk elak silau je pun..ada spek rabun lg satu yg tue wat perhiasan dan time emergency jek..yg tue beli 4-5ratus tp simpan wat harta pusaka..wuwu..x selesalah pakai..nanti nk wat laser mata nga prof muhaya tue tp kene menabung dulu..huhu..mahal bebenor..

rindunye nak pregnant..ehhhhhh...=)

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

FERWHITE FROM FEREENA


Hari nie nak share dgn korang..acctually aku bru je try ferwhite nie..baru 2 kali minum..semlm baru ambik nga kakak aku..nie bekas dia..cara mnum 1/2 sudu campur nga air 120 ml..2 kali sehari pagi dan malam setengah jam sebelum makan atau sejam selepas makan..tapi better if korang minum time perut kosong..



Kalau x silap berat dia 500gram..setengah kilo ye..

 RM95 sahaja utk semenanjung dan RM105 untuk sabah dan sarawak..dapat sekali dgn shaker..Aku pakai ferwhite nie sbb harga dia jauh lebih murah dgn produk yg sama dgn dia..so jimat byk disitu..
dan of coz la utk kecantikan kan..orang putih, aku pun nak putih jgak..haha..semestinya..dan aku nak cantik tapi nak barang yg murah tp sama kualiti dgn yg lebih mahal..so ferwhite produk plg tepat..

Ferwhite Gluta Collagen 500,000mg mengandungi:

L-Glutathione
Bertindak sebagai anti oksida yg dpt mencerahkan warna kulit. Glutathione mmg sedia ada di dlm manusia cuma bezanya tinggi dan rendah sahaja, juga merupakan agen imunisasi dan detoksi.

KOLAGEN
Membina sel-sel baru, menguatkan ikatan sel kulit dan membolehkan kulit jadi tegang, cerah dan cantik.

HYALURONIC ACID
Penting untuk sendi, kulit, mata, gusi dan rambut. Semakin tua HA akan semakin kurang. HA berfungsi utk melembapkan kulit, menegangkan kulit dgn pembentukan kolagen, menghilangkan garis halus dan menstabilkan metabolisma badan.

ACAIBERRY
Anti oksidan, slimming, mampu melawan radikal bebas dan awet muda

L-CARNITINE
Anti oksidan, membaiki sel badan dgn pantas

DEXTROSE ANDIROUS
Anti penuaan

ACID FOLIC
Co-enzyme dlm sintesis DNA dan RNA. Penting utk pecahan dan sel penyalinan kulit.

MALIC ACID
Menentang jangkitan kuman dan bakteria dan mikro organisma dlm Ferwhite

STRAWBERRY
Anti oksidan, menegangkan kulit, merawat kulit dan melembapkan kulit

L-TAURINE
Anti oksidan dan membaiki sel-sel badan

APPLE STEM CELL
Membantu melambatkan proses penuaan, membaiki sel-sel kulit, kulit menjadi tegang dgn amalan pengambilannya

ESTRAK MANGGIS
Membantu merawat kulit dan menyembuhkan jerawat. Menjadikan kulit lebih cantik

DSM RDA VITAMIN MIX
Vit A-kulit jerawat dan kulit keping
Vit B-menjaga sistem penghadaman, saraf dan menyerap nutrient
Vit C-pembentukan dan memelihara kolagen
Vit D-membantu menyerap kalsium
Vit E-membantu kulit kelihatan muda, membantutkan penuaan akibat radikal bebas
Vit K-memelihara sel dlm badan supaya kekal sihat

Ok, aku just nk promote dan tolong kakak menjual..bukan aku yg jual oke..so kalau korang berminat nak tahu pasal ferwhite atau produk lain fereena blh whatsapp/msg no kakak aku nie..

Asmawaty = 019-3768170
atau korang leh tgk info kat facebook dia di www.facebook.com/fereena.haza 
@ nama page dia 
Fereena For Health & Beauty

Antara produk lain yg kakak aku jual jgk ialah..


 utk kuruskan badan dan buang lemak yg degil tue..hehe (pic from ggogle)

utk kulit cantik dan sihat berseri.. (pic from google)

♥jom sama-sama cantik dan sihat♥

p/s:nanti aku share dgn korang pic sebelum dan selepas oke..

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Takut?






takut ape?takut nak buat pap smear tp kene buat jgk..tgh rancang nk buat tapi hati dok belah bagi lagi..haishhhhhhhh

p/s:korang dah  buat ke?


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥