Pakai tudung macam #Kay #SehangatAsmara


sekarang kan tengah demam #sehangatasmara..so marilah kite semua tiru gaya tudung #Kay..haha

aku dah 2 kali buat..try & error la kan..so far menjadi la..muka xde la sama dengan RR tue jauh benor beza..haha..gaya tudung jela lebih kurang sama..

meh aku tunjuk gane aku pakai dan cara #Kay pakai ek..letsssss

 Nie cara aku pakai..ikut keselesaan aku la..sbb aku labuhkan tudung belakang sbb x nk bg nampak leher..

cara #kay dalam #sehangatasmara pakai..dia pakai singkat kat belakang ckt..pada aku klau nk pkai gaya dia senang shawl jenis cotton atau chiffon..yg x besar sgt dan x kecik sgt..

Selamat mencuba oke uolssss....


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Kita Hanya Merancang, Tuhan Yang Tentukan



Masuk hari nie, dah 5 hari Iman Ariana demam..until now masih lg x hilang demamnya..semalam dah sejuk ingatkan dah baik rupanya masa tidur panas balik..so today abah plak jaga..harap sgt by today iman dah fully recover..dia x pernah demam lama camnie..so aku sgt risau..


 Dan untuk pertama kalinya..iman kene cucuk tuk masuk air dan ambik darah kat wad kecemasan hospital putrajaya..kesian anak mama..riuh mulut suh bukak mende alah nie..xnak letak atas katil tangan nie..kene mama or abah pegang camnie..huhu..isnin pukul 9.30pm masuk dekat 3am bru blk..

masa smpai nurse cek suhu dia 40'c..tros kene masuk ubat bontot 250mg..pastu tros masuk dalam tuk ambik sample darah dan masuk air..mse blk tue suhu still 38.6'c..x sure nape panas cmtue diorg x tahan maybe sbb result darah ok dan actually wad penuh katenye..

 nampak x lubang kt tangan iman..tue la tempat diorg ambik darah..kesiannye anak mama..siap ckp kat doktor "xnak cucuk, nak mama"..haha..korg tau 4 org nurse pegang dia..siap tendang² ok..kuat btol anak mama nie even tgh sakit..^_______^


 pic last night..time nie badan dia dh sejuk so aku bajet dia dh oke walaupun muka mmg nampak x sihat sgt..dgn bibir merekah gelupas sbb kering demam panas sgt..tp mlm td nampaknye masih panas lg..aku tampal koolfever kul 12 mlm td then pukul 7pg td kering koolfever tue..panas sgt gayanye..

my little sunshine dah kurus..tggal tulang je..blh bilang tulang rusuk tue dik..huhu..dan yg plg x best bende nie jadi mse birthday aku yg ke-27 which is semalam 19/03/2013..so xde sambutan ape..harapan aku satu je nak anak aku Iman Ariana sembuh..cargas seperti dulu..aktif sepahkan rumah..mulut bising nyanyi bertanya itu ini..joget² ble tgk tv..

Ya Allah, sembuhkanlah anakku..pindahkanlah segala kesakitannya kepadaku..kembalikan kesihatannya seperti sediakala..KAU lindungilah dia dari penyakit yg merbahaya..sesungguhnya KAU lah yang Maha Menyembuhkan..Amin

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

happiness



curi pic dr instagram zaa_kerol  hehe..actually the special date will be next week..=)

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Sakit Hati!!!








Yes, inilah aku..byk ckp tuk cover hati yg menangis..haha..tp kadang² aku jgk x mau diganggu dan mahu bersendirian..give me some space plz..

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Currently Using This =)

Ok, sbb skrg nie perasaan nk update blog tgh membuak..so marilah kte update dgn laju..haha

Nak share dgn korang, ape yg aku pakai skrg nie..ok, aku mmg kurus tp perut adalah membuncit..biaselah dah pernah ada sorg baby comel dok dalam perut nie kan..huhu..tang ble perut buncit adalah selepas mkn..sungguh la hodoh ble kau kurus tetibe perut je buncit..huwaaaaaaaa

ble kat rumah, lpas mkn tros tunjuk perut ke asben, "abg, tgk perut sy dah buncit nie ha..burukkan.."ko tau ape laki aku ckp.."yeke, xpela buncit pun.."uishh jawapan x membantu langsung..

dan oleh kerana iolss nak maintain jaga badan xnak la kan muda² lg perut dah buncit(muda lg ke kau?muda la blom 30 tau..kahkah, eh bulan nie bufday iolsss la..yg keberapa korang carik sndiri..huhu)..bru anak satu..klau anak dua, tiga nanti cane lah ye..hoho..nak ramping tp xnak bebelanja lebih kemampuan..cane ek nak buat..haaaaa tetibe nampak satu bende alah nie..x mahal dan sesuai dgn citarasa aku..well aku nie suke pkai singlet ble pkai baju kurung..xtau lah kenapa maybe sbb dah biase mse sekolah dlu dan ble x pkai rse mcm nipis dan seksi..huhu..

dan, inilah dia yang aku pkai skrg..jengjeng


 Tank maggy..tgk harga pun murah kan..dah smggu aku pkai dan aku dah rase kesan dia..kulit perut aku lebih anjal..nak tegang dah..dan mengawal aku dari makan byk..ble aku mkn lebih ckt je perut rase senak..xdela sakit..tp aku rase bende tue secara tak langsung kawal perut aku dari buncit dan makan berlebihan..yeahhhh

eh, ini bukan iklan berbayar ye..saje je aku share dgn korang..harapnye nanti berkurang la ckt inchi perutku yg buncit nie..hehe..selesa sgt pkai nie..teruja uolsss feeling reramping badan bershape..kahkah..mane aku beli?

nie ha dalam katalog sophie paris..baju dia pun lawa² gak tp mahai bebenor..x kuasa nk beli..kahkah..beg pun cecantik..

skrg gigih kempiskan perut sblom pregnant blk..eh ble nak pregnant?tggu la..insyaAllah moga ALLAH perkenankan apa yg kitorg rancang..next year kte pregnant okeh..jom pregnant ramai²..hihi

ok tue je..moga sape yg nak kempis tp kedekut blh ikut cara aku..haha

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Sepetang Di Taman Botani


Ok, entry nie lama giler aku peram..dah x ingat ble..awal januari kot..ada date kat pic tue rasenye..dan oleh kerana lama sangat aku malas dah nak tulis..tgk gambar jelah ek..siyes malas..dah lupe dah pun nk tulis ape..haha..

nie kat taman botani putrajaya..presint bape x ingat..haha..tp kat bulatan besar tue pintu masuk dia..kahkah..ampukan daku ye..












mcm pintu istana lama..seram jgk..tkot berhantu..boleh?imaginasi so tinggi tau..huhu.. (teringat citer hantu tamil nama chandramukhi ble tgk pintu nie..hoho)

budak buat muka..tue tanda dah boring asyik dipaksa bergambar..haha

aku xtau ape yg iman wat lawak sampai aku gelak cmtue sekali..haha..buruk benor..

last haruslah gambar tuan belog..huhu

OK, BYE!!!

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥