Marilah berangan lagi dan lagi

12:21:00 PM


Semalam dah crite psl nak bina rumah..ari nie sambung berangan lagi..eh nak bina rumah kene ada tanah kan?tanah dah ada..tanah MIL aku..hehe..dia dah janji nak bg kat kami.. ;) ate menantu hantu nie la plg kesayangan dia..haha..

nak buat rumah kene ada design jgk kan..itu x jadi masalah..akak aku kan engineer..ape susah..aku kasik idea, dia buatlah ikut kehendak aku..adik beradik maa..kasik kawtim la..hehe..aku nak rumah kampungkan..tp design aku nak moden ckt..eh, nie aku berangan je tau..tapi insyaAllah semoga menjadi kenyataan..korang tolong doakan sekali ye..niat nie mmg nak balik kampung dok sana..insyaAllah, amin amin amin..


Marilah sama² berangan dengan aku ye..sesambil cuci mata carik ilham utk design rumah korang jgk..

Aku suke simple..x serabut mata..luas tp less perabut..kaler pilihan aku purple..more to light purple..grey ckt..nampak tenang gtu..eh akukan peminat tegar purple..tp  ada jgk jenis design lain yg aku suke..

RUANG TAMU


cantekkan..simple giler..


 nampak luas..moden sgt yg nie..
aku suke kerusi rapat ke dinding bertemu tv ke dinding jgk..senang nak kemas bagi aku..dan nampak x serabut..


BILIK TIDUR

 owhhhh, nie bilik idaman..sejuk sgt mata tgk..nie klau tido kompom susah nak bangun..ate blk sekrg pun susah klau blk gnie maknenye honeymoon dlm nlk je la..sesuatu sgt kan..haha..simple je..


Antara yg menjadi pilihan jgk..alahai sedapnya berangan kan..haha..


Pun simple dan nampak soft..


DAPUR

red black theme..sangat style..


Nampak kemas dan padat..bagus utk org mcm aku yg agak "rajin" nie..haha


Memikat hati..canteknye..oke sambung berangan ye..hehe..kaler combination dia sgt nice..kompom aku rajin masak..hihi


Cantek sgt..simple dan wall kat belakang tue sungguh la menarik mata aku nie..huhu

Yang nie tersesat dan lari tema..tp sbb berkenan di mata aku blh jgk diabadikan sebagai rujukan dan ingatan..hehe..cool jgk kan..blh dijadikan sebagai alasan memupuk minat asben rajen memasak...haha


BILIK TIDUR ANAK²

Iols kan ada 2 anak pompuan dan sorang anak laki (haha mcm kompom je dpt, kan dah ckp nie hanya impian dan angan²..berdoalah moga jadi realiti)


Bilik anak bongsu..hihi..oleh sbb dia bongsu so kasi dia manja lebey ckt kan..haha..


 Dah besar ckt kte ugrade jadi cmnie..kahkah punye la berangan mama ko nie oiiii..


 Blk anak sulung kesayangan..hehe..dah remaja kan..nanti dah nak kawen pepandai la ko ikut citarasa ko iman..haha..terlebey suda..


 Ini masuk dlm list sbb nampak sweet dan comel..blh dijadikan panduan sekiranya anak jadik empat..haha..sebenarnye mama dia yg berangan lebih..semua nak..yg penting pinky²..haha


 nie blk anak bujang iolsss..anak laki kene la nampak gentleman ckt kan..haha..omputih sgt style ko bang..haha..kate dah mama dia nie berangan kuat sgt..amin amin amin

Blk tetamu..simple dan selesa..

 TOILET

 Paling mendapat tempat di hati..leh la mandi dan scrub bersama asben...opssss..haha..nie kat blk master ye..senang nk ngintai²..kahkah


 NIe idaman kedua...kerlas sgt kan toilet ko jah..siap ada tv lagik..pakej sekali klau gaduh sila la tdo di toilet..haha..ape dehal toilet 1st class oke..hihi


 Toilet blk anak dara..share ye toilet nie..mama dah x ckup bajet nie nak wat toilet bebanyak..haha..


 Toilet anak bujang..simple..


Toilet tetamu..simple dan cantek..


Nie plak laundry room..kelas rumah aku ada blk khas utk laundry..insyaAllah...amin amin amin..


Kesimpulannye, nanti rumah iolss kene ada 5 blk, 4 blk air dan 1 blk laundry..tidok la besar ye..kite buat kecik² je..besar sgt kang ko larat ke nak kemas jah oiiii...huhu..yg penting setingkat je..tidak la kuasa mahu bertingkat-tingkat bagai..klau duit den bertingkek-tingkek ya itu ku mahu dong..haha


Selamat berangan ye..aku nie tetiap hari berangan..sesambil berangan sile la kumpul duit ye..mana tahu 10-20 tahun lg nak start buat..slow² sblom pencen..insyaAllah moga panjang la umur nie ye..

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

 XOXO
 ♥zaza♥

You Might Also Like

3 kata cinta

  1. amboi sedapnya berangan kahkah
    btw sikit sebanyak ada gambar yg memberi inspirasi pd aku ni hah. harapnya dimaafkanlah kalau tetibe bersua "ehhhhhhhhhh sama pulak design dapur kiterrrrrr" kahkah terlebih sudah

    ReplyDelete
  2. Ann,

    ape dehal weh..berangan mmg best x pkai duit sesen pun..haha..dapur tempat kite luang masa plg lama kot klau dok umah..so kene la ikut selera kite kan..hehe..xpe ann, tue tandanya minat kita sama so kompom mmg pompuan..haha

    ReplyDelete
  3. Ermmm rumah cntik pun xbes gak klau kt klantan boring xde pape kan akak:)

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥