Keperluan & Kemahuan

3:57:00 PM


Impian sebuah kehidupan

Keperluan


Aku hanya mahukan sebuah rumah yang simple begini..semestinya di kampung halaman negeri tercintaku Kelantan Darul Naim..insyaAllah satu hari nanti..andai dipanjangkan usia, ingin menghabiskan sisa hidup dengan suami tersayang di tempat kelahiran kami..agar anak² kami nanti mempunyai kampung untuk mereka pulang beraya..bukan kampung di tengah bandar..sebolehnya aku mahu cucu²ku (insyaAllah) nanti, merasai suasana kampung..kedamaian, keindahan menghijau..

InsyaAllah, semoga impian ini tercapai..semoga dimurahkan rezeki olehNYA..amin amin amin


Kemahuan (berangan nie best tau..hehe)


1. #Iphone5
InsyaAllah..kalau ada bonus time #bajet2014 nanti boleh beli..masalahnye ade ke?haha..xpela berangan jela dulu..sementara nie pakai je yang ada tue..hehe..tggu kuar iphone6 dulu..so iphone5 dh turun rege..blh beli dua..satu utk aku satu utk suami..



2. #Hondacivic
Yang nie pun berangan best..haha..family car..anak 3 je kan..so blh la beli kete nie je..nak beli welfire ke alphard ke x mampu..haha..yang nie tggu kete #myvi aku dan kete #wira asben abis bayor..nie impian xtau lg brape tahun blh jd realiti..haha..ntah² dh xde keluar model nie..xpe, skrg berangan yg nie je dulu sbb plg suke yg nie..kang klau kuar yg lain berangan la plak yg lain tue..apedehal bkn kne byr pun berangan tue...kahkah..

x dpt yg type R nie pun dpt yg biase je pun dh oke..

Byk lagi angan aku..tp ckup la nie je aku kongsi..kang bebyk tggal tulang plak nak penuhi..haha..
seronok oke berangan..xde kuar duit pun..tp kan klau la duit den bertingkek-tingkek kan best..haha..


p/s: ada lg impian yg besar..tp biarlah disimpan dalam hati..insyaAllah, seandai DIA menggerakkan hati kami, akan kami sampai juga ke sana..insyaAllah..semoga dipermudahkan..



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

 XOXO
 ♥zaza♥

You Might Also Like

2 kata cinta

  1. aku lagi hajap beb pakai blackberry je hp aku ni sebab senang nak type dan tak suka hp touch screen

    tp bila bb ni buat hal rasa nak humban masuk tong sampah. hahaha

    kereta impianku ialah camry. ok ni berangan je nak beli mahal bebenau

    ReplyDelete
  2. wehhh..

    kemahuan ko yg nombor 2 tu sama cam angan² aku & husband.. tiap kali kat jalan terpandang Civic type R especially kaler putih, mesti mata kitorang ni tak lepas dok perati kete tu.. verangannnn sangat nak dapat.. haha..

    tapi skang dah takde keluar design tu lagi.. civic yg baru tak cantik, tak sporty mcm design yg lama tu..

    hukhukhuk..

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥