Big Girl Dah Jadi Anak Dara Dah

2:39:00 PM


nak story psl perkembangan kak long iman..dah 2y6m dah..bln 10 nanti dah 3 tahun..dah cerdik..mulut becok sgt kalah mama..bertanya mcm²..selagi x jawab selagi tuelah dia tanye..huhu..minat menyanyi..sangattttttt..jgn jd penyanyi ye dik..jadi doktor okeh..=)

tgk atas sume dah cantek sekali pkai selipar jepun..huhu..nie dia yg nak oke..bkn mama saje sabotaj..kalau dia ckp nak yg itu, itulah..mcm baju upin ipin..seharian pkai..dah mandi ptg pun still nk pkai baju tue xnak tukar baju lain...ok wateva la kak long..

blur mcm abah..haha..kesian mama nak kena layan 2 org sekali blur..huhu..mkn popcorn kat alamanda..x dpt tgk wayang mkn popcorn sajek pun jadilah..budak nie penakut pada bunyi bising..dia jgk takut bende besar..patung pakaian tue semua dia takut oke..

kesayangan mama selamanya..kenapa mama nampak gemuk disitu?huhu..mmg dah gemuk pun..perut plg x boleh blah..kena slim cepat²..stress tgk perut sndiri..mcm pregnant 3 bulan..kak long asal jmpe pen nga kertas nak tulis sesaje..rajen sokmo..

makan byk..sejak baik demam ritu, mmg byk sgt dia mkn..percayakah anda kalau air tue dia yg mnum smpai abis..mama mnum ckt je..huwaaaaa..nampak x dagu yg berlapis tue?amboi abah tunjuk cincin nampak..cincin tunang..his feveret..sentiasa pakai..=)

suke pakai baju kurung..nie mase nk g kenduri..dah pandai senyum ble mama suruh..Alhamdulillah ble dia x mengamuk mmg sgt mendengar ckp..cume time mengamuk mmg mama kalah..huhu..peminat boboiboy dan upin ipin..dah besar nie pandai mtak nk naik stroller dah..ckt² nk stroller..ishhh pening sungguh..nk g kedai pun nak naik stroller..apekahhhhh?

haha..nie senyum ke mengejek mama..maaflah rumahku kemas bebenor..maklumlah ada anak yg sukeee sgttt mengemas ye..fuhhh lap peluh..nie pun elok ckt klau x sakit bijik mata..baru sorg kan?kalau 2@3?pengsannnnnnn!!!

suke sgt bergaya dgn spek mama nie..spek muroh jah beli kat vincci zaman tok kaduk lg..haha..selagi blh pkai, pkailah tuk elak silau je pun..ada spek rabun lg satu yg tue wat perhiasan dan time emergency jek..yg tue beli 4-5ratus tp simpan wat harta pusaka..wuwu..x selesalah pakai..nanti nk wat laser mata nga prof muhaya tue tp kene menabung dulu..huhu..mahal bebenor..

rindunye nak pregnant..ehhhhhh...=)

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

You Might Also Like

2 kata cinta

  1. bagi adik cecepat kat iman tu..
    sian dia main sengsorang.. haha..

    aku baru pasan komen ko tu.. hehe..
    ferwhite tu aku baru gak consume.. ada dalam 3 minggu camtu tapi belum sampai sebulan lagi..

    so far, ok.. perubahan tu aku tak pasan sangat.. memula aritu minum 2 kali sehari.. skang ni minum sehari sekali je before bekpes.. dah nak abis weii.. haha..

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥