;)


Salam semua..lme x update kan..biase la mak yong emosi x stabil..dengan alahan lagi..tp Alhamdulillah x seteruk yg dulu tapi skrg nie sbb dah ada sorang nak kene di bagi perhatian kan..penat dia lain macam..klau dulu melepek je pun xde sape kacau..

sekarang nie anak dara nak makan la, mandi la, berak la ape la..huhu..mama nak tdo pun dia kacau kekadang tue..

blom masuk dengan dia wat sepah lagi...mmg pening kpale mama..serabut mata tgk rumah sepah² tp x koser kekdg nak ngemas..penat..so, hujung mggu bru kemas..huhu


dari sblom lunch aku taip nie..now dh nak kul 3ptg camnie la jgk entry aku..haha

oke la bai


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Shaklee Independent Distributor
 ID : 1027199

Testimoni Set Kurus Bajet Shaklee

Salam semua..

Ari nie nak share testimoni dari cust aku yg ambik set kurus bajet shaklee..lecithin+alfalfa..


Nama terpaksa dirahsiakan atas kehendak cust..hehe..see, nampak x?nie dia ambik x smpai sebulan..feedback positif sgt..seronok oke ble cust happy..



Nie lah set kurus bajet tue..alfalfa+lecithin..mmg bajet sgt..harga bawah RM100 oke..klau rase nak badan sedap, sihat, ringan, kurus..meh pm/wassap aku lelaju..no tpon ada tue ek..

p/s:byk lg set lain shaklee nie..nak cantik, nak subur, nak kulit mulus..memcm lah..yg pasti harga mmg mampu milik..siap aku bg korang special price lg oke..so cpat² pm oke.. ;)



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
♥zaza♥

Shaklee Independent Distributor
 ID : 1027199

Kali Kedua


Assalamualaikum..

Hari nie dh 8weeks lebih aku pregnant kali kedua..ye Iman nak dapat adik dah..insyAllah klau diizinkan due 5/6/2014..kehamilan kali nie dirancang awal setahun dari plan asal..sebabnye jeles tgk kengkawan lain dok menambah..hihi..lgpun iman dah besar dan dah boleh paham kalau kita explain ape² kat dia..so, lets proceed jelah kan..

Actually, ambik mse jgk kot nak pregnant..sbb yela aku kan ambil pil perancang so bile stop period x teratur..sebulan 2 kali sesuka hati dia je nak datang..huhu..so, aku ambik GLA complex dari Shaklee utk bg period teratur dan kembalikan kesuburan sbb yela dh dkat 3 tahun ambik pil mestilah sedikit sebanyak mempengaruhi kan..

Aku stop seingat sblom puasa..bln 5 kot..then last aku period is 29/8/2013..Alhamdulillah diberi izin lagi sekali untuk merasai nikmat hamil nie..hehe..Alhamdulillah jgk pregnant kali nie x seteruk time Iman..klau dulu tau je pregnant tros lembik..nie agak baik la..walau muntah² tue xleh lari lah kan..lambat makan je pening masuk angin muntah pahit..nak kene makan je tapi xleh mkn byk..kne sikit² tp kerap..

Iman Alhamdulillah sgt memahami..bende plg sweet dia buat stakat nie ialah, ble aku pening dia akan selimutkan aku dan kiss pipi sambil picit kepala aku pakej mulut ckp "mama pening mama bing(tdo) ye.."terharu sgt..yes dia dh besar..dh sesuai sgt jadik kakak..sejak pregnant nie dia mmg jarang cranky sbb aku salu explain kat dia yg mama bwk baby dlm perut..suke jgk kiss perut mama sambil ckp "sayang baby" ^____^ ..

x mintak dukung dah skrg..ada la jgk tp aku ckp kat dia sian baby nanti tros x jd dukung..cme tiap pagi mse nk angkat dia dr tdo nk mandi pg skolah aku angkat la..itu jela pun aku dukung dia..kekadang kesian aku yg sukarela ambik dia dukung..seronok je dia..

Tapi, dia mmg manja sgt..lebih² lg skrg nie..klau tdo aku kene ngadap dia..means kene tgk dia pelok dia..huhu..klau aku tdo sebelah abah dia kompom dia nyelit dok kt tengah..hihi..abah la yg slalu kne beralah tp kekdg abah suke jg ngusik dia sampai nanges² dibuatnya..haha..

Penyakit pregnant kali kedua nie, aku suke tdo..huhu..semua org kot suke tdo time pregnant..hihi..Alhamdulillah asben sgt membantu..umah mcm kene pecah pun dia x ckp ape..huhu..x larat..kekdg iman yg tlg kemas..yela bersepah dgn mainan dia je pun..so dia la kene kemas..hihi

Mood memasak blh kate 30% je ada..huhu..selebihnye kelaut..kihkih..dan aku pun makan memilih..xtau la nak selera yg camana..kekdg xde selera langsung tp kne jgk mkn klau x mula la pening membawak ke muntah angin..pastu sakit badan..bahu aku nie mcm ada org dok bertenggek je berat semcm..nie kompom angin sebeban..huhu..nk kene pg berurut nampaknye..

oke tue je nak apdet..nie pun sbb mood rajen dtg..hihi..till then see yaaaaaa ... ^''^


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Shaklee Independent Distributor
ID : 1027199

Nak let go tabita murah² je..


Ingat lg x entry lepas?yg aku ckp aku menang contest tabita nga sepet..klau x ingat nah rujuk link nie..


So, aku nak let go tabita nie sbb aku tgh pregnant skrg..kulit agak sensitif..lgpun aku klau pregnant mmg x pakai produk kecantikan..just pakai bedak baby je..


so, aku nak jual tabita nie RM250 je..nie set exclusive ye..
harga biasa set exclusive tabita RM330..tp sbb kan aku dapat nie pun free so aku let go murah² je..tahan dlm 3,4 bulan..

sape² nak boleh roger aku ek.. 013-6943266 (zaza)
RM250 sekali postage ye..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
♥zaza♥
Shaklee Independent Distributor
 ID : 1027199

Set Shaklee


Antara produk shaklee & kegunaan serta kebaikannya..

 Meal shakes


 Set kehamilan


 Set kesuburan lelaki & wanita


 Set kurus bajet


ESP

                           
Siapa yang patut ambik ESP


Berminat?
pm/wassap/sms
013-6943266 (zaza)
emel: fanthagiro86@yahoo.com.my

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

 XOXO
♥zaza♥

 Shaklee Independent Distributor
 ID : 1027199

Kakak Iman is 3

Happy birthday kakak Iman Ariana
3 years old 9/10/2010-9/10/2013



semoga menjadi anak yang solehah
semoga menjadi kakak yang baik
semoga menjadi penegak agama Allah
semoga menjadi insan berguna di dunia & insan berjaya di akhirat
mama & abah sayang kakak..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

 Shaklee Independent Distributor
 ID : 1027199

Info Produk Shaklee

 
Advanced Joint Health Tablet (AJHT)
* Menyokong keselesaan sendi
* Membantu mengekalkan tulang rawan
* Memelihara tisu penyambung yang sihat


 Alfalfa
* Makanan yang mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang secukupnya unutk membantu pencernaan bagi kesemua tiga kelas makanan.
*Mengandungi 10 vitamin, 15 mineral, gentian dan amat kaya protein.
*Mengatasi sakit sendi.
*Membanyakkan susu badan.


B-Complex
*Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
§  Mencegah kelesuan dan kemurungan.
§  Membantu kelancaran urat saraf.
§  Mengelakkan stress.
§  Mengelakkan sembelit.


 Carotomax (Beta Carotene)
§  Untuk kesihatan mata.
§  Membina semula sel yang rosak.
§  Menguatkan imuniti badan.
§  Membina sel darah putih.


 Chewable Vita-C
§  Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
§  Membantu dalam penyerapan zat besi.
§  Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
§  Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
§  Menjaga ketahanan badan dari selsema.
§  Menstabilkan bahan kimia dalam badan.
♥rasa sitrus yg hebat, sesuai utk kanak² @ org dewasa yg sukar menelan tablet


 Cinch Shake Mix
*Rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan
*Diperkaya dengan leucine untuk memelihara oto di saat mengurangkan berat badan
* Mengandungi 24gram protein dalam setiap hidangan bagi rasa puas dan kenyang
*Kandungan serat yang tinggi, 6 gram dalam setiap sajian
*Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula normal dalam darah dan mengekalkan tenaga
*Memberi 35% atau lebih nilai harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting
*Tiada perisa, pewarna atau pemanis tiruan
*Soya yang tidak diubahsuai genetiknya (bukan GMO)


 Cinch Energy Tea Mix
*Selamat, penggalak tenaga semulajadi. Enak dinikmati ketika panas atau sejuk
* Ditambah dengan taurina yang dikaji secara meluas dapat meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
*Pilihan terbaik untuk menggantikan manisan dan kopi bagi mengekalkan kecergasan tubuh
*Bungkusan kecik yang mudah dibawa
*Eksklusif T-Lift - campuran teh hijau, putih dan merah
* Tanpa gluten, tidak mengandungi perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis


 Collagen Powder
* Menyokong produksi kolagen untuk meningkatkan ketegangan, keanjalan dan kelembutan kulit
* Mengecilkan lian pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan
* Kulit lebih putih dan licin
* Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar
* Membantu menegang dan menganjalkan payudara


 CoQHealth
* Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
* Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
* Meningkatkan peredaran darah
* Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah


 DTX Complex
* Mengandungi ekstrak biji benih pokok susu tisel yang ditunjukkan dalam penyelidikan menyokong keupayaan normal badan membuat protein yang membantu jana semula sel hati
* Cendawan Reishi dan Schizandra chinensis yang mempunyai ciri-ciri antioksida
* Dandelion, kunyit dan arthicoke membantu mengekalkan aliran hempedu


 ESP (Energizing Soy Protein)
§  Terdiri daripada 9 komponen asid amino untuk memudahkan penyerapan oleh badan.
§  Membina sel2 tubuh.
§  Membantu kesihatan kuku dan rambut.
§  Membina ketahanan badan.
§  Menambah susu badan.


GARLIC Complex
* Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol normal
* Menggalakkan kesihatan kardiovaskular
* Menggalakkan kesihatan mikro organisma penting
* Formulasi shaklee yang unik bagi mengekalkan komponen semulajadi bawang putih segar, termasuk sebatian pembentuk alisin
* Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary


 GLA Complex
§  Membantu dalam mengurangkan PMS (pre-menstrual syndrome) dan ekzema.
§  Membantu mengawal kencing manis.
*Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid
§  Membantu mengawal berat badan.


 HERB-LAX
*Julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala
* Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semula jadi tubuh badan
* Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak


LECITHIN
§  Mengandungi asid lemak penting yang diperlukan tubuh.
§  Menolong mengeluarkan lemak dari sel – bagus untuk menurunkan berat badan.
§  Bagus untuk rambut.
§  Menegangkan dan melembutkan kulit. 


 MEALSHAKES
§  Pemakanan lengkap yang mengandungi 12 vitamin, 9 mineral dan protein
§  Bagus untuk mereka yang mengalami kesukaran menelan pil.
§  Boleh dijadikan quick meal yang berkhasiat.


 NUTRIFERON
* Formula berpaten eksklusif yang menyediakan tahap tertinggi bagi perlindungi imun harian kita
* Mengandungi MACH, satu campuran interferon yang merangsang ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan.CAmpuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi ini berasal daripada biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga japanese honeysuckle yang telah terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular.
*Terbukti dengan 4 kajian klinikal terhadap manusia


OMEGA GUARD
 §  Mengurangkan kolesterol.
§  Membina sel otak.
§  Mengurangkan sakit sendi.
* Mengurangkan risiko sakit jantung


OSTEMATRIX (Calcium Magnesium)
§  Untuk tulang dan gigi yang kuat.
§  Mencegah kekejangan otot (cramp).
§  Membantu dalam pembekuan darah.
§  Menstabilka denyutan jantung.
§  Mengurangkan migrain.
§  Membaiki stimulasi urat saraf.


 Performance Drink

§  Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk 
membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
§  Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
§  Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
§  Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta.
§  Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.


 Peppermint Ginger Plus
* Mengandungi formulasi empat herba unik
* Memberikan khasiat pudina dan halia - penggunaan herba, jintan putih dan jintan manis sejak berabad-abad yang lalu dapat melegakan senak perut
* Sesuai untuk pengembara-pengembara yang mengalami masalah senak perut semasa dalam perjalanan


 VITA-C
§  Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
§  Membantu dalam penyerapan zat besi.
§  Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
§  Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
§  Menjaga ketahanan badan dari selsema.
§  Menstabilkan bahan kimia dalam badan.


 VITA-E Complex
§  Melambatkan proses penuaan.
§  Membantu jantung untuk mengepam dengan lebih efisyen.
§  Membantu dalam penyerapan oksigen.
§  Mencegah kanser.
§  Mencegah kemusnahan vitamin A dan C.
§  Sebagai antioksidan.


VITALEA
§  Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian.
§  Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan.
§  Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan.
§  Penting bagi prosess pertumbuhan.
§  Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
§  Melengkapkan nutrient yang kurang.
§  Membantu penyerapan zat dari makanan.


VIVIX
*Mencegah penuaan di peringkat selullar


ZINC Complex
§  Menyembuhkan luka.
§  Terlibat dalam penghasilan insulin.
§  Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.
§  Mengawal kelemumur.



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."


 XOXO
 ♥zaza♥
Shaklee Independent Distributor
ID : 1027199

Yeay, saya menang testi tabita


hehe, Alhamdulillah syukur rezeki yang tak dijangka..ritu dalam bulan 8 aku ada hantar testimoni yang aku pakai tabita ke blog SEPET ..sbbnye dia ada wat contest dan mmg aku pun beli nga dia..xde pk pun nak menang,(ada la 20% je)..just saja suka² share kan..

klau nak baca testi yang aku hantar tue boley klik cnie ek..


aku start pkai end of jun, now dh masuk 3 bulan la kan..memula beli set trial, pastu ble tgk ada perubahan dan puas hati aku order plak set exclusive..x sempat abis lagi set exclusive aku order lagi cleanser+toner..hihi..sbb satu aku letak kat opis,satu kat rumah..



nah, nie sebelum pakai dan selepas pakai yg aku anta testi ke sepet..mse nie sebulan setengah pakai dah kot..x ingat sgt..owh tarikh gambar diambil ada tue 15/8/2013..hehe

korang nampak kan perubahan dia..hehe..aku mmg puas hati lah..muke glowing je..gambar tue mmg langsung aku x mekap..bedak pun x pkai..just krim siang tabita je..

nie link yg sepet umum pemenang tue.. 


Dan sebagai pemenang, aku dapat set exclusive+1 box candy tint..seronok uolss..bkn murah tau & bukan senang nk dpt free..hehe..yeay..

sape² yg nak order boleh g blog SEPET ek..

Set Trial : RM130
Set Regular : RM290
Set Exclusive : RM330
Semua postage free bersama free gitfs...


p/s: Selamat cantek ye uolsss...dan jgn lupe cantek dalaman jgk..nak cantek dalaman blh pm/wassap iols ye..yg paling penting, hati kene baik tau..bykkan selawat & istighfar selalu..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥
SID : 1027199
PM/WASSAP : 013-6943266

Kenali Shaklee

Yang perlu anda tahu tentang shaklee..

Falsafah Produk Shaklee

Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.
Misi kami di Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI. 

SENTIASA SELAMAT

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat 
Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:

Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif
Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.
Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.
SENTIASA MESRA ALAM

Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar 
Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!
Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.

Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
  • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Jom Sihat Bersama Shaklee

Anda mahu gaya hidup sihat?
Anda mempunyai masalah kesihatan?
Mahu bertenaga sepanjang masa?
Ingin hamil?
Sedang hamil?
Ingin berpantang dengan moden tapi masih kekal sihat?
Mencari-cari makanan tambahan yang selamat untuk penyusuan anda?

PM/Wassap?Wechat/Line saya..

Shaklee Independent Distributor anda..
ZAZA (013-6943266)
SID : 1027199












Jom sembang-sembang dengan saya untuk mengetahui apa yang sesuai dengan anda..saya sedia membantu anda..tiada masalah tanpa penyelesaian..insyaAllah semua dengan izin-NYA..

ZAZA (013-6943266)
SID : 1027199


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

♥ US



I really love them so much..#nyawaku #cintaku #sayangku 
doakan semoga cinta kami hingga ke jannah..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥