Her New Hairstyle..huhu



Terpaksa potong rambut budak kecik nie sbb berjangkit kutu kat taska..aku mcm nak histeria kot ble tahu dia ada kutu..actually akak aku nak dandan rambut dia alih² terjumpa telur kutu..then u know what..almost berpuluh ekor ibu kutu dan anak kutu atas kepala dia..apa lagi tros kitorg wat operasi carik kutu dia..stress nye rase..

Abah dia actually berkeras x bagi potong, tp aku ckp buat ape simpan rambut panjang klau kutu ada kat kepala camtue..so far 3 hari kat kg mmg wat operasi besar-besaran carik kutu dia dan Alhamdulillah telur dah xde..ibu kutu pun dah puas belek x jmpe..next solution kene bg dia ubat kutu..nak bersihkan rambut..mase carik kutu dia kesian aku tgk kepala dia berkudis kesan dia garu maybe gatal sgt..

serius aku x expect anak aku ada kutu camtue..nak salahkan taska xleh gak..tp ptg karang mse g ambik dia aku nak bgtau jgak lah dan nk tnye budak mana yg ada kutu..kesian anak mama..xpela sayang nanti kte simpan lg ye rambut tue..huhu..aku yg sedih sebenarnye..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

♥ U.S ♥


M.E.M.O.R.Y



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO 
 ♥zaza♥

R.A.N.D.O.M.



H.E.R

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Selamat Ulang Tahun Ke-2 Sayang

9/10/2010-9/10/2012

Hari nie genaplah Iman Ariana 2 tahun...dah besar anak mama..
Alhamdulillah, sepanjang 2 tahun nie iman diberikan kesihatan yg agak baik..dan semoga terus sihat untuk selamanya..
Di usia 2 tahun jgk, banyak yg iman dah capai..Antaranya : 

1)bercakap dah boleh paham walau kekdg mama suh ulang byk kali sbb blur..hehe

2) Boleh kira 1-10 sendiri..Alhamdulillah..

3) Dah tahu ABC walau tunggang terbalik

4) Dah kenal orang yg biasa dia jumpa..tapi sgt curious dgn org asing..yg nie aku rasa sgt baik la utk dia xdela senang je ikut org kan..

5) terlebih manja dan bile besar makin manja, mungkin faktor xde adik (oke, jgn suh aku bg iman adik..not ready yet..tunggu..hehe)

6) Dah tahu nama binatang..siap boleh buat bunyi dan gaya (yg nie cikgu taska dia ajar aku syak..hehe..sbb aku x ajar)

7) peminat tegar upin ipin..dah hafal dialog upin ipin..dgn gaya sekali..plg x tahan gaya mei mei..(saya suke, saya suke..sambil letak tgn ke pipi..hihi..trademark mail, 2 singgit pun dah pndai buat..huhu)

8) bila tanya nak baby?sambil aku tepuk perut aku, dia bangun g tunjuk plastik pampers dia yg ada gambar baby tue sambil cakap, "nie la baby"..haha..wellll

9) pandai merajuk bile kene marah, suke campak barang yg ada kat tangan dia..x boleh marah walau ckt..klau nk tegur dia mmg kene berhemah btol..anak manja la katekan..

10) x suke gosok gigi..haha..dia takut nga berus tue..klau nga aku, aku gosok pakai tangan..dia bg plak..so, kene suh cikgu dia gosok sbb dia x bantah langsung apa cikgu dia cakap dan suruh..alahai...


 Dah makin panjang akal..

 Sayang upin ipin..

 Tdokan upin ipin..plg  xleh blah dodoi dengan Lailahaillah..=)

Kawan baik dia setakat nie..=)

Iman Ariana, 
Mama doakan anak mama sentiasa sihat, menjadi anak yg solehah, bijak pandai, senang untuk dididik, menjadi anak yg mentaati kedua ibubapa dan suruhan ALLAH..semoga awak sentiasa dalam lindungan ALLAH s.w.t.
 ♥ Mama dan abah sayang adik sangat²..LOVE YOU ♥

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥