Sepetang Di Taman PICC


Ahad lepas bwk iman pegi jenjalan..lame sgt rasenye x bwk si kecik tue kuar lepaskan angin main dia tue..so ajak suami pg mkn roti canai dulu kat mamak kembar presint 9..mengidam la kononnye..haha..


 Budak nie behave la jgk kat kedai nie..nasib baik..fuhhhhh


 Abah macam biasa..makan x ingat mama nga adik..haha


 Budak kecik yg kuat makan..laju je makan roti canai..x sempat mama nak makan dia dah cakap nak..ermmm


 Ok..dia xnak layan mama..tgk muke kerek sungguh..budak garang..

Dah settle makan dalam 5.30 camtue bergerak la ke tempat yg nak pegi..haha bukan jauhpun dekat PICC tue je..rupenye ramai ye org lepak kat situ..bawak anak² main..lgpun padangnye sangat luas..leh main bola, basikal..org main layang-layang pun ada..ada pondok lg org dok picnic kat situ..


 Nie abah tgh pujuk budak kecik merajuk..mcm awek merajuk..haha..kemain eh ko dik..nak suh abah dia dukung la tue..


 Nice view kan..x ingat la bangunan ape kt belakang tue..tp kat belakang tue mcm empangan la gitu..ramai org bergambar kat cnie..


 itu jambatan yg cantek tue..kat jambatan tue pun ramai org lepak..berderet kereta..lg satu kawasan nie x sibuk..so org pun suke la kot datang tempat camnie..sambil beriadah..


 dia dah nampak dah..haha..kemain laju tinggal mama sbb dah nampak playground..tue pun abah berlari kejar dia..haih la anak..tempat joging pun sesuai kat cnie..


 tgk..bergaya kan dgn tangan camtue..hurmm budak zaman sekrg..


 Seronok sungguh iman..yela jarang² je kot aku bwk dia ke taman camnie..malas nk layan sgt..sbbnye nak ajak balik kemain susah..padahal kat bawah umah tue pun ada..


 Abah take over..mama rest kat kerusi yg disediakan..mmg terbaik la kawasan nie..luas sungguh..cumenye yg agak mengecewakan ada permainan yg dah rosak..yg ujung kat sane tue papan gelongsor dah retak..agaknye sbb plastik dan budak besar yg main kot..


 Ok, iman buli mama plak..nak dukung pusing²..mcm yg dia selalu suh mama buat kat rumah..penat ok layan budak nie..salah satu tips kurus aku..haha


 layankan ajelah..kalau x meraung la dia if buat xtahu permintaan dia..mau satu padang tue dengar..x sanggup..


 Aksi yg paling dia suke..oke dia je yg suke mama x brape gemar sbb bukannye dia ringan lg..dah berat ok..


 Mengamuk nak dukung dan main lagi..haha


 Mama pujuk dengan berlari-lari sekeliling..tgk gaya macam model x?haha..siap libas rambut kagi..ko ado?hikssssss


 Dah penat..berlari mendapatkan abah plak..


 Sebenarnye g ambik air nga abah..topup tenaga..sbb dah penat main kan..


Ok, marilah kita pulang..lgpun dah nak maghrib..sebbaik masa ajak balik dia x mengamuk..buat² lari nak kejar dia padahal menuju ke parking kete..hihi..


nota : ahad nie akan datang cnie lg..this time picnic nga family akak..lg iman suke sbb ada kawan dia nak main sama nanti..happy family..love ♥♥♥

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

♥ 19.09.2009 - 19.09.2012 ♥


3 Tahun..sedar x sedar tuelah jangkamasa aku dan en.suami as husband & wife..kejapnye rase..tp of coz la panjang lagi perjalanan kami nie..semoga Allah panjangkan jodoh kami hingga akhir hayat kami dan ke Jannah hendak-NYA..

3 tahun..byk yg dah dilalui..suka duka pahit manis..senyum tawa tangis manja..asam garam berumahtangga..tambah lagi dengan kehadiran iman ariana..puteri kami..life is so meaningfull..terima kasih Allah atas kurniaanMU ini..kami sangat² bersyukur..

Tiada lain yg kumahukan selain kesihatan yang berpanjangan, rezeki yang bertambah, serta keberkatan hidup kami sekeluarga..semoga kebahagiaan itu milik kami selamanya..

buat suamiku Kamaruddin Mohamed,
Terima kasih kerana jadi suami yang terbaik untuk syg..insyaAllah, syg akan menjadi yang terbaik untuk abg jugak..thanx for the love..utk semua yg telah abg berikan kepada syg..walau bukan kemewahan yang melimpah tp cukup dgn kasih sayang dan keprihatinan itu..aku terharu..♥ u..

Happy 3rd Anniversary dear husband....



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Kalau dah namanya perempuan


Ok, nie cter weekend..sape yg follow fb , twitter, instag dah sure la tau cter nie..mse nie aku dalam toilet..jgn tanye aku buat ape sbb korang pun buat bende sama dlm toilet..haha..tp aku pelik jgk nape iman baik sg x kacau aku ketuk² pintu toilet kan..so, aku pk positif dia ralit tgk upin ipin..


 Tapi, aku dikejutkan dgn ini..huwaaaaaaa..patutlah diam saje kan..rupanya dok explore lipstick aku..aku nie dah l jarang beli lipstick sbb jarang pkai..g keje pun pkai pagi je then x topup dah..so, lambat la lipstick aku tue nk abis kan..

since now dia dah tinggi dh blh capai meja solek aku tue, mmg kene beringat..patutlah dok usha je time aku mekap..haha..siap wat bibir gitu tiru gaya aku pkai lipstick..huhu..

abis lah jgk secoet lipstick simply siti aku tue..huhu..bkn berkira tp aku jarang membeli so klau blh biarlah leh pkai lama kan..

tgk la sampai ke pipi dia pkai..huhu..dek krn sayang lipstick aku tue, aku tukarkan dgn lipstick mac palsu yg aku jarang pkai..haha..hermmm klau dah namenye perempuan tue ye..bab lipstick satu hal..bedak lagilah pantang leh capai..mau sebotol habis dia kerjakan..gaya x  nak kalah oke..

p/s:konon nampak je kasar tapi....kalau dah perempuan tue tetap la dalam hati ada taman okeh..haha

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥