#UpdateRaya4 - Penternak Ayam Itik


Iman nie asal blk kg je mmg keje dia adalah pg belakang umah dok situ lelama tgk ayam itik angsa yg mak tok nga tok ayah dia bela..byk smpai mak ayah aku wat pagar khas utk ternak bende alah nie..siap blh jual daging nga telor lg..pastu wat telur masin..ermm dap..


 Disebabkan aku malas nak layan dia maka  mak tok nga tok ayah dialah yg kene layan..haha..blh dikatakn setiap masa nk tgk..nak kejar itik angsa nie..ko ingat angsa tue jinak sgt ke dik..sekali dia patuk ko merana dik..dah mcm tokey itik je gaya..haha..

ayah aku dah umo 61thn dan mak aku 56thn tp Alhamdulillah masih sihat..cumenye kene jaga kesihatan la sbb dedua ada kencing manis nga darah tinggi..org kg kan suke berkebun xleh dok diam xde keje kan..so, maybe tue faktor diorg jarang sakit..syukur..


Memang best dok kt kg..suasana sgt berbeza..feelnye juga lain..rase tenang je..mungkin dekat dgn mak ayah sama kot..ikut hati mmg nak je dok kg tros tp nak wat camne rezeki aku di Putrajaya ini..huhu..xpe, insyaAllah andai ada rezeki kami berhajat nak buat rumah sndiri kt kg..xnk beli umah kt bandar..

1st step nk beli tanah..then slow² bina rumah ikut design sndiri..insyaAllah moga ALLAH permudahkan niat kami nie..x besar xpe asalkan ckup buat kami berteduh..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

#UpdateRaya3 - Hari Kedua & Ketiga


Raya Kedua & Ketiga x pg beraya sgt dah..raya kat umah kengkawan ckt² je..selebihnye kte jalan² makan angin pusing town dan pantai..hihi..tempat wajib pegi bile blk kg..

 Budak penat beraya tertido dlm kete..mse nie otw g sopim mall beli baju tuk anak sedara hubby yg baru..sian dia..alih² aku sopim sorg hubby dok dlm kete tggu iman tdo..


 ke pantai irama bachok..ramai gler org..yela, ramai mane rakyat kelantan yg blk kg time raya nie kan..so haruslah jem dimana-mana je..dah sama taraf dgn KL jemnye..


beli colek buah..dapnyeeee..pastu mkn aiskrim..perghhh nyaman..tgk mata budak tue yg dok usha pantai..haha..jeles tgk baju iman dan abah sama..POLO tue..harap ada less je klau x jgn harap aku nk beli..less pun gigil jgk tgn bayor..haha..3 helai ok baju POLO dia aku beli..harga dah sama taraf dgn bayar taska iman sebulan..bankrap..pengsan..


Day 3 budak nie sorg je pkai baju baru pepagi lg..tp dok tgk upin ipin je kejenye..haih la..boleh jd duta upin ipin dah..addict sgt dah gayanye..


hurmm ambik pic dia mcm xde maknenye..mata bkn nk pandang kamera..sampaikan aku terpaksa sorok USB upin ipin tue..klau dia nampak je tros mintak nk tgk upin ipin..tp upin ipin nie bgos..byk aku tgk bende baik dlm tue iman ikut..

Our raya..besttttttt sgt..dan budak kecik nie main air pantai smpai xnak naik..meraung melolong oke mse aku  dukung dia nak blk..haih la malu mama dik..dah la org ramai ya ampun..tutup muka sambil lari anak laju²..huaaaaaa


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

#UpdateRaya2 - Family Photo

Gambar Raya bersama nie je sempat ambik..mse nie pun tgh bz ramai org dtg umah..so, smua org ambik pluang tuk snap pic bersama family memasing..dan ini gambar raya kami..weee

 Budak yg susah sgt nk ambik gambar nga dia..selalu x pandang kamera..haish..nasib la mama nga abah syok sendiri..haha..tahun nie tema ntah kemana..kononnye brown tp last minit berkenan kat baju lain..xpe, next year kte buat tema eh..hihi


 Nie pun dia x pandang..dan mmg dia x pandang..haha..so redha jelah..ramai lg yg tggu giliran nk bergambar kat sofa raya maktok nie..hehe


 Budak yg sekejapan je dah comot momot..haih la..hilang dah kesopanan dan kesusilaan..hehe..tp tetap gojes ah..haha

 ♥ Our family..LOVE ♥

Petang raya..Budak nie je yg tukar baju sbb dah berlengas panas kan..dan kemaruk dgn motor sbb x pernah naik..dpt naik kemain xnk turun..suh la abah awk beli motor klau nk naik..hihi..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

#UpdateRaya1 - Same Girl But Different Year


Baru nak update pasal raya..ok, malas nk taip byk²..just nk update gambar je sambil cter ckt²..

First nk update psl my anak dara..kebetulan ada gambar yg serupa posing mcm raya tahun lepas..haha..

Here we go..

Raya Pertama 2012/2011..See, sama kan gaya nye..ble tgh edit gambar tetibe je perasan kan kebetulan ini..so apa lagi kite show off la..hehe..hidung x berubah..kulit je putih ckt..mata sama..mulut je sopan ckt..haha..dh lain muke anak dara aku nih..mse 2011 masih innocent tp 2012 dh tunjuk muka garang dia tue..hihi


Raya Kedua 2012/2011..Lantai pun sama tue..haha..Gaya nye..alahai..sangat kebetulan..rambut dah panjang..x pernah potong lepas cukur first time tue..dan mmg abah dia x kasi potong..hehe..cepatnye mse berlalu..ble ada anak nie mcm dh tua sgt rasenye..huhu..

p/s: #updateRaya akan menyusul utk beberapa entry..hihi

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Wordless Wednesday





K-POP GIRL...

yang nie cranky girl..haha..

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Cerita Tentang Raya 2


Nak citer pasal baju raya lak..actually aku tempah 2 je..then terbeli baju dah siap..alih² bju yg dh siap tue yg jadik bju raya first aku..haha..so 3 pasang je tahun nie..tuk hubby dah belikan dia 3 pasang t-shirt..polo lg..tue pun sebbaik ada sale kat jusco nuh..ada sale pun totap mahal..huhu..xpelah sesekali kan..baju melayu xde pakai je bju nikah dulu..putih masuk smua kaler..haha..

baju raya iman ariana xyah ckp la..smggu raya smua baju baru..rezeki anakkan..lagipun lebih excited beli baju dia..mcm² design ada..baju kurung satu, dress satu..yg lain smua jeans nga t-shirt+blouse..pyjamas pun beli baru..hihi..tema sebenarnye coklat..tp dah jd bermcm kaler..redho jelah..hihi

kuih raya adalah beli ckt²..tuk dibagi pada 2 rumah..adil dan saksama..tuk rumah kitorg pun ada..tp xdelah beria beli sbb x mkn pun..aku klau raya suke mkn bende mcm nasi, lemang, gitu..kenyang..kuih raya nie tuk kudap-kudapan je..x kenyang sgt pun..nak naikkan blk berat aku yg drop since puasa nie..2kg uolss turun..pitam aku..dah la nak naik susah..penat aku mkn byk² bg gemuk..huhu..

bajet duit raya mcm tahun lepas..tuk anak buah lain, budak² lain..tp tahun lepas x abis pun ada balance lg..so tahun nie mungkin ada balance jgk xpelah kte wat standby je..mane tau tahun nie nk pegi beraya lebih..hehe..

tuk mak nga mil aku belikan telekung..tuk ayah aku beli kain pelikat..adil..ape lg nk citer pasal raya ek..owh handbag raya dah ada..tudung raya pun ada 3lai..hihi..cumenye sandal raye je xde..so, aku decide nk pakai sandal yg aku beli tp jarang pkai sbb jenis wedges..haha..so, pkai sekejap² oke la..xdela sakit sgt kaki aku nie..

kasut raya iman awal² lg dia dh pakai..sbb ada bunyik..syok la dia dok lompat² kan..hubby pun dah ada kasut raya..2 lagik.amboiiii..

oke, korg plak ape cerita raya..selamat hari raya..eh..=)

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
 ♥zaza♥

Cerita Tentang Raya #1


Mesti korang sume tgh mood raya kan..ala x nk ngaku la tue..haha..
aku lg 2 hari keje..jumaat dah start cuti walaupun blk kg lambat dr org lain..huhu
Jumaat aku cuti nk kemas umah..simpan beg dalam kete siap², sbb ptg tue kene hantar hubby aku keje..ye, jumaat malam hubby aku still keje..sedih kan..huwaaaa..xpe, redhaaaa..

Sbbnye kitorg plan sabtu pg tue(pg xtau kul bape sbb hubby aku ckp klau blh dia nk cabut awal if bahagian dia jaga xde pape yg sangkut..harapnye kul 3 @ 4 pg dh leh cabut..huhu) sblom jem di KL kitorg dh nk gerak blk..at least xde la nk kene harung jem sgt kan dan semoga kami x tempuh jem langsung..huhu ada harapan ke nie?hihi

so, sabtu pg tue aku just angkat iman mse dia tgh syok² tdo tue masuk kete..then drive g ambik hubby aku kat tempat keje dia lalu tros gerak blk kg..kg kitorg jauh uolssss..pantai timur kelate nuhhhh..klau biase kitorg blk 7-8 jam je..tp time raya nie boleh jadik 12-13 jam taukkkk..kremmm bontot weh..dgn nk kene hadap kerenah iman lg..huiii x sanggup..

Dan mengikut hubby aku dia kata tgk keadaan..if jalan bentong-gua musang tue jem trok dia nak lari blk kot terengganu..lalu lpt-jabor tue..tp klau lalu situ x rse kick feel blk kg..haha..ntah la sbb keadaan jalan dia lain kot..klau bentong-gua musang nie best lebih..sbnarnye happening jgok if reramai mcm konvoi blk kg kan..tp x happening klau korg ada anak yg tgh nk membesar yg aktif sesgt..penat weh..kt umah pun aku mcm dh nk pitam layan dia..nie kan plak dlm kete yg terhad tue..

dan aku rse raya tahun nie kurang seronok ckt sbb dah la kitorg blk lambat dr yg lain(adik-beradik aku yg lain..huhu) pastu hubby aku plak dpt cuti ckt je..rabu 22hb tue dh nk kene gerak blk putrajaya..ye sgt x best..tp aku cuti lg sbb taska iman cuti smggu..so, aku berkira-kira nk tumpang kakak aku yg blk sabtu 25hb..tp masih pk lg sbb rse mcm x smpai hati je nk bg hubby drive blk sorg cnie..tgk keadaan la dulu..klau boleh mmg aku stay lme kat kg sbb yelah blk dah la jarang²kan bknnye dkat leh blk selalu..hurmmm..

tahun nie mlm raya umah hubby aku..huhu..kurang best ckt bg aku..sbb umah aku lg meriah dgn adik beradik yg dok jauh² blkkan..xpelah bg can sbb since kawen 2 thun nie asyik beraya umah aku je dulu kan..xpela, siang hari raya tue bleh la lelama umah aku..hihi..


entry bersambung---->>>

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

W.W




"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
 ♥zaza♥