Melaka Wonderland - Sony Trip

10:34:00 AM




Sabtu - 24/11/2012
Gerak jam 8.00 am..janji nga geng sony hubby jumpa kat hentian nilai..mkn nasi lemak dulu..lapor..hehe..sebbaik ada geng mommy nga anak jgk..hihi..yg lain geng bujang..laki aku pun feeling org bujang gak time nie..wekkkk
Nie map utk sape yg xtau..senang sgt nak cri..mmg kuar tol tros jumpe..

x ingat kul bape sampai..dlm kul 10 lbh kot..x jauh pun dlm sejam lebih ckt je..bdak kecik masih blur sbb dia bangun tdo kene paksa..hehe..sampai² je dah ada org bg ticket yg kene pakai kat tangan kaler biru..special utk sony trip..pengunjung lain tag putih je..so, nak cam geng sony senang je tgk tag..hehe..harga blh refer pic bwh nie sbb aku masuk free je..haha..



makanan jgn la korg bwk..mmg x lepas nk bwk masuk..dia akan cek beg korg detail..sebbaik aku mmg x bwk sbb dh survey siap²..dlm tue dah ada cafe..blh beli kat situ.. nk tahu lebih lagi blh refer kt web diorg nie MELAKA WONDERLAND ..tp aku x beli pun sbb makanan lunch mmg sony bagi..

kitorg pg just sediakan duit tol nga minyak je..klau nk naik bas pun blh jgk byr 20inggit tp ada anak nie mmg x la aku nak naik bas..huhu.. 3 buah bas yg diorg bwk dan yg naik kete sndiri pun ramai jgk..yg naik bas nie mostly pekerja asing..indon, myanmar, nepal..yg warganegara smua bwk kete sndiri..hihi


Iman nga abah dia je yg main air..aku x blh sbb bendera merah..huhu..boring ok sgt x best..iman pun main kejap je..dia takut..haha..ramai gler org..biaselah weekend kan tambah lg cuti skolah..satu malaysia dtg cnie..tp x boring la sbb ada deejay..diorg pasang lagu..buat game..ada maskot joget..dari pagi tue smpai kul 3 lbh aku dok bwh khemah tue..dah kata xleh main air kan..huhu..abah iman la yg seronok..smua game dia main..feeling bujang tggal anak bini bwh khemah dia g main smua game yg ada..kwn nga org bujang camtue la..wekkkk

kul 5 ada dinner kat cafe botanical..x jauh pun nga wonderland mmg jln keluar depan ckt je..lpas tukar baju iman nga abah dia, kitorg msuk dinosaur park..iman xnk masuk memula tue sbb dinosaur tue ada bunyi ok..dia takut..bunyi mcm real lah..haha..

Budak ketakutan..kemain pegang baju abah dia..jgn tnye nape gambar aku xde sbbnye aku x tukar baju lg time nie..pkai suar track nga t-shirt je..so xmo ambik gambar..haha..

Abah yg perasan..wekkkk..

Budak tecik yg ketakutan..kemengantukan pun ada..x tdo petang ok budak nie..sebbaik x mengamuk..sgt behave..good girl..boleh jenjalan ye seronok..

 Depan pintu masuk..mse nie dah nak balik..

 Sedih, gambar aku je xde..haha..tue la malas nk tukar baju awal²..

Lepas tue tros grak g petronas sbb aku nk mandi & tukar baju..baju dinner adalah pilihan suami..dia yg pilih baju aku nk pakai ok..dia mmg camtue, klau nk jmpe kengkawan dia or ada function sony mmg dia akan cerewet..wekkk..tggu aku siap lama pun xpe asalkan mata dia tgk ok..huhu..

lupe nk bergambar mse dinner tue..aku pkai skirt & blouse..siap pkai wedges lagi..haha..sebbaik blh kontrol jalan lg..yela lama sgt dah x pkai sandal yg tggi² nie..mekap pun dia yg tgk oke ke x..kemain ko cerewet bebenor..siap ckp blusher x ckup la, lipstick tambah lg la..ewahhhhh..

Mekap untuk suami..cehhh..korg jgn muntoh ye..sebbaik x hilang lg skill mekap aku..

Dinner lauk ok la..asam pedas trademark melaka mmg wajib..lpas dinner ada lucky draw..ada karaoke lg..bdak indon nyanyi kemain lg siap joget..diorg kan mmg x malu sgt..haha..hubby dpt 2 hadiah lucky draw..tp yg bese² je..yg grand² mcm sony player, microwave, coffee maker sume dpt kat budak indon..huhu..frust kengkawan hubby yg mana dok aim sony player..haha..dlm kul 9 lbh dinner abis..

Tros gerak blk..hubby dah penat & ngantuk..yela dr mlm x tdo nie dh mlm blk, 30 jam x tdo..huhu..so, aku la yg take over drive..iman nga hubby tdo..ok la xdela jauh kan..sejam lbh je..aku pun dh biase drive blk klantan 3,4 jam..tp smpai umah mmg penat la..badan letih giler..laki aku badan berbelak..haha..badan putih tangan nga muka hitam..haha..main panas lg..hihi

ok tue je..best..nanti nk pg melaka lg..next time maybe kte g zoo melaka plak..sbb dekat sgt je..hehe..

p/s: iman demam, semlm g maha panas yg amat..abah dia la ajak..balik tros demam..tp aku anta jgk..sbb panas dah kurang ckt..dah pesan cikgu dia anything bgtau aku..penat sabtu x ilang lg tambah semlm punye plak..aku pun badan dh lemau nie..huhu

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

You Might Also Like

5 kata cinta

  1. amboih..kemain lagi din tu blusher xcukup hahahah

    ReplyDelete
  2. ~~zaa~~, dia lelebih sokmo..mentang² la nga kengkawan dia..

    ReplyDelete
  3. banyak x games dia beb? aritu nak pegi..tp cousin aku kata x best..tp nk gjugak...

    ReplyDelete
  4. princess_N, byk babe..tp klau ko nak main bwk BS aryyan la sekali..hehe..games dia laki aku ckp best gler..tp kene berani la nak naik..tggi kot..haha..

    ReplyDelete
  5. seronoknya orang tu jalan2 ke melaka... kalau pergi mandi time bendera jepun mmg rugi sgt kan..

    ce citer apa ada kat MAHA tu pulak.. zana nak pergi weekend ni, tp orang kata ramai sgt orang.. mmg ramai eh??

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥