Selamat Ulang Tahun Ke-2 Sayang

9:49:00 AM

9/10/2010-9/10/2012

Hari nie genaplah Iman Ariana 2 tahun...dah besar anak mama..
Alhamdulillah, sepanjang 2 tahun nie iman diberikan kesihatan yg agak baik..dan semoga terus sihat untuk selamanya..
Di usia 2 tahun jgk, banyak yg iman dah capai..Antaranya : 

1)bercakap dah boleh paham walau kekdg mama suh ulang byk kali sbb blur..hehe

2) Boleh kira 1-10 sendiri..Alhamdulillah..

3) Dah tahu ABC walau tunggang terbalik

4) Dah kenal orang yg biasa dia jumpa..tapi sgt curious dgn org asing..yg nie aku rasa sgt baik la utk dia xdela senang je ikut org kan..

5) terlebih manja dan bile besar makin manja, mungkin faktor xde adik (oke, jgn suh aku bg iman adik..not ready yet..tunggu..hehe)

6) Dah tahu nama binatang..siap boleh buat bunyi dan gaya (yg nie cikgu taska dia ajar aku syak..hehe..sbb aku x ajar)

7) peminat tegar upin ipin..dah hafal dialog upin ipin..dgn gaya sekali..plg x tahan gaya mei mei..(saya suke, saya suke..sambil letak tgn ke pipi..hihi..trademark mail, 2 singgit pun dah pndai buat..huhu)

8) bila tanya nak baby?sambil aku tepuk perut aku, dia bangun g tunjuk plastik pampers dia yg ada gambar baby tue sambil cakap, "nie la baby"..haha..wellll

9) pandai merajuk bile kene marah, suke campak barang yg ada kat tangan dia..x boleh marah walau ckt..klau nk tegur dia mmg kene berhemah btol..anak manja la katekan..

10) x suke gosok gigi..haha..dia takut nga berus tue..klau nga aku, aku gosok pakai tangan..dia bg plak..so, kene suh cikgu dia gosok sbb dia x bantah langsung apa cikgu dia cakap dan suruh..alahai...


 Dah makin panjang akal..

 Sayang upin ipin..

 Tdokan upin ipin..plg  xleh blah dodoi dengan Lailahaillah..=)

Kawan baik dia setakat nie..=)

Iman Ariana, 
Mama doakan anak mama sentiasa sihat, menjadi anak yg solehah, bijak pandai, senang untuk dididik, menjadi anak yg mentaati kedua ibubapa dan suruhan ALLAH..semoga awak sentiasa dalam lindungan ALLAH s.w.t.
 ♥ Mama dan abah sayang adik sangat²..LOVE YOU ♥

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

You Might Also Like

4 kata cinta

  1. Happy 2nd Birthday Iman Ariana!
    Be good to mama & abah, semoga jadi anak solehah dan berada dlm lindungan Allah selalu. :)

    ReplyDelete
  2. hepi Besday Iman Ariana..
    awak ni comel dgn upin ipin tu..same mcm kakak sopea suke upin ipin..:)

    ReplyDelete
  3. hp bday utk dia... sweet je bla ada anak sendiri

    ReplyDelete
  4. Happy bday utk Iman Ariana..cepat masa berlalu..Kerenah anak nie bila difikirkan mmg rasa "Ya Allah, bijak anak kita kan" hehe

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥