Sepetang Di Taman PICC

2:41:00 PM


Ahad lepas bwk iman pegi jenjalan..lame sgt rasenye x bwk si kecik tue kuar lepaskan angin main dia tue..so ajak suami pg mkn roti canai dulu kat mamak kembar presint 9..mengidam la kononnye..haha..


 Budak nie behave la jgk kat kedai nie..nasib baik..fuhhhhh


 Abah macam biasa..makan x ingat mama nga adik..haha


 Budak kecik yg kuat makan..laju je makan roti canai..x sempat mama nak makan dia dah cakap nak..ermmm


 Ok..dia xnak layan mama..tgk muke kerek sungguh..budak garang..

Dah settle makan dalam 5.30 camtue bergerak la ke tempat yg nak pegi..haha bukan jauhpun dekat PICC tue je..rupenye ramai ye org lepak kat situ..bawak anak² main..lgpun padangnye sangat luas..leh main bola, basikal..org main layang-layang pun ada..ada pondok lg org dok picnic kat situ..


 Nie abah tgh pujuk budak kecik merajuk..mcm awek merajuk..haha..kemain eh ko dik..nak suh abah dia dukung la tue..


 Nice view kan..x ingat la bangunan ape kt belakang tue..tp kat belakang tue mcm empangan la gitu..ramai org bergambar kat cnie..


 itu jambatan yg cantek tue..kat jambatan tue pun ramai org lepak..berderet kereta..lg satu kawasan nie x sibuk..so org pun suke la kot datang tempat camnie..sambil beriadah..


 dia dah nampak dah..haha..kemain laju tinggal mama sbb dah nampak playground..tue pun abah berlari kejar dia..haih la anak..tempat joging pun sesuai kat cnie..


 tgk..bergaya kan dgn tangan camtue..hurmm budak zaman sekrg..


 Seronok sungguh iman..yela jarang² je kot aku bwk dia ke taman camnie..malas nk layan sgt..sbbnye nak ajak balik kemain susah..padahal kat bawah umah tue pun ada..


 Abah take over..mama rest kat kerusi yg disediakan..mmg terbaik la kawasan nie..luas sungguh..cumenye yg agak mengecewakan ada permainan yg dah rosak..yg ujung kat sane tue papan gelongsor dah retak..agaknye sbb plastik dan budak besar yg main kot..


 Ok, iman buli mama plak..nak dukung pusing²..mcm yg dia selalu suh mama buat kat rumah..penat ok layan budak nie..salah satu tips kurus aku..haha


 layankan ajelah..kalau x meraung la dia if buat xtahu permintaan dia..mau satu padang tue dengar..x sanggup..


 Aksi yg paling dia suke..oke dia je yg suke mama x brape gemar sbb bukannye dia ringan lg..dah berat ok..


 Mengamuk nak dukung dan main lagi..haha


 Mama pujuk dengan berlari-lari sekeliling..tgk gaya macam model x?haha..siap libas rambut kagi..ko ado?hikssssss


 Dah penat..berlari mendapatkan abah plak..


 Sebenarnye g ambik air nga abah..topup tenaga..sbb dah penat main kan..


Ok, marilah kita pulang..lgpun dah nak maghrib..sebbaik masa ajak balik dia x mengamuk..buat² lari nak kejar dia padahal menuju ke parking kete..hihi..


nota : ahad nie akan datang cnie lg..this time picnic nga family akak..lg iman suke sbb ada kawan dia nak main sama nanti..happy family..love ♥♥♥

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

You Might Also Like

3 kata cinta

  1. iman, kamu makin cun ok!! xmo majuk2 selalu tau.. meh aunty zana syg cikit, mmmuuuaaahhhh!

    yunk, zana x pernah sampai situ lagi.. nmpk mcm syok jer kalau bergambar kat situ..

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥