Cerita Tentang Raya #1

9:09:00 AM


Mesti korang sume tgh mood raya kan..ala x nk ngaku la tue..haha..
aku lg 2 hari keje..jumaat dah start cuti walaupun blk kg lambat dr org lain..huhu
Jumaat aku cuti nk kemas umah..simpan beg dalam kete siap², sbb ptg tue kene hantar hubby aku keje..ye, jumaat malam hubby aku still keje..sedih kan..huwaaaa..xpe, redhaaaa..

Sbbnye kitorg plan sabtu pg tue(pg xtau kul bape sbb hubby aku ckp klau blh dia nk cabut awal if bahagian dia jaga xde pape yg sangkut..harapnye kul 3 @ 4 pg dh leh cabut..huhu) sblom jem di KL kitorg dh nk gerak blk..at least xde la nk kene harung jem sgt kan dan semoga kami x tempuh jem langsung..huhu ada harapan ke nie?hihi

so, sabtu pg tue aku just angkat iman mse dia tgh syok² tdo tue masuk kete..then drive g ambik hubby aku kat tempat keje dia lalu tros gerak blk kg..kg kitorg jauh uolssss..pantai timur kelate nuhhhh..klau biase kitorg blk 7-8 jam je..tp time raya nie boleh jadik 12-13 jam taukkkk..kremmm bontot weh..dgn nk kene hadap kerenah iman lg..huiii x sanggup..

Dan mengikut hubby aku dia kata tgk keadaan..if jalan bentong-gua musang tue jem trok dia nak lari blk kot terengganu..lalu lpt-jabor tue..tp klau lalu situ x rse kick feel blk kg..haha..ntah la sbb keadaan jalan dia lain kot..klau bentong-gua musang nie best lebih..sbnarnye happening jgok if reramai mcm konvoi blk kg kan..tp x happening klau korg ada anak yg tgh nk membesar yg aktif sesgt..penat weh..kt umah pun aku mcm dh nk pitam layan dia..nie kan plak dlm kete yg terhad tue..

dan aku rse raya tahun nie kurang seronok ckt sbb dah la kitorg blk lambat dr yg lain(adik-beradik aku yg lain..huhu) pastu hubby aku plak dpt cuti ckt je..rabu 22hb tue dh nk kene gerak blk putrajaya..ye sgt x best..tp aku cuti lg sbb taska iman cuti smggu..so, aku berkira-kira nk tumpang kakak aku yg blk sabtu 25hb..tp masih pk lg sbb rse mcm x smpai hati je nk bg hubby drive blk sorg cnie..tgk keadaan la dulu..klau boleh mmg aku stay lme kat kg sbb yelah blk dah la jarang²kan bknnye dkat leh blk selalu..hurmmm..

tahun nie mlm raya umah hubby aku..huhu..kurang best ckt bg aku..sbb umah aku lg meriah dgn adik beradik yg dok jauh² blkkan..xpelah bg can sbb since kawen 2 thun nie asyik beraya umah aku je dulu kan..xpela, siang hari raya tue bleh la lelama umah aku..hihi..


entry bersambung---->>>

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

You Might Also Like

2 kata cinta

  1. seronoknya nk blik kg....
    mak & MIL duduk KL..tak merasa nak kejar2 balik, bersesak dijln raya...

    thn ni raya umah mak....ptg baru ke umah MIL...seronok lg raya rumah mak kwn anak2 ramai tp sebab ada sistem giliran kita semua kena terima.....

    ReplyDelete
  2. jaohnye kelate nuuuu....yer bdk2 klu lama2 dlm kereta deme rimas. mulelah cranky itu x kena ini x kena. kite jgklah nk kena hadap kan?wuwuwuw

    selamat balik kg. weyh.hv a safe journey =)

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥