♥ Weekend Kami

11:46:00 AM



Unplanned pun sbnarnye..tetibe je nie..pk kan last bwk Iman ke zoo mengenal haiwan adalah mse dia umo 6 bulan di zoo taiping mse bercuti ke penang..haha..ape la yg dia tahu ye mse tue..so, decide la bwk dia ke zoo negara..

Org yg paling awal bersiap klau nk kemana-mana..haha..mama siapkan dia dulu bru mama pg mandi, so budak nie akan meroyan smpai la mama bukak pintu nk kuar..haha
Maafkan rumah saya yg agak bersepah itu..ohh mmg bersepah ye..rumah nie klau lepas kemas/vacuum mampu bertahan 5 minit je..jap lg ko tgk la anak dara sorg nie mentaufankan blk rumah..nasib la, tue bru sorg..klau 2,3 org..

Dalam kereta dh x reti duk diam..sekejap dok depan kejap dok belakang..buat aksi yg bikin jantung mama berdegup kencang..tp klau mama drive reti plak dok diam sbb mama marah² kan..haha..main CC mama yg dh expired..huhu

Tunggu train dlm zoo..sbbnye lupe bwk stroller  Iman..malas nk tawaf zoo tue sbb penat weh..so, naik train wlau x brape puas & mmg x puas pun..haha


Muncung je..dpt naik train pun muncung..haha..makin besar makin byk akal..asyik buat mama berangin jek..alih² abah yg jadik mangsa..haha

Buli abah..suh mama dukung tp mama wat x reti jek so abah la yg kene take over..mama dah galas beg..berat oke..haha

Sibuk tgk tiger mama panggil nk snap pun xmo..cube tgk uncle sebelah tue ambik gambar pkai ipad..oh i menjels u olsss..tros laju² pergi tmpat lain..laki aku bleh gelak je..xpe, next month mmg aku paw dia tuk byr half ipad tue..hadiah bufday ok..haha

sebab utama aku ltak gambar flamingo nie sbb aku nk gtau knape ada warna putih dan oren..yg putih flamingo betina dan yg oren flamingo jantan..flamingo xleh berpisah hidup tanpa pasangan ye..so sbb tue diorg dok skali..haha..aku pun bru je tau sbb driver train tue yg gtau..kih kih

Sila perhati anak dara saya..sbb pic katbawah nanti position dia akan berubah..seyes penat weh..mmg aktif btol anak dara aku nie..smpai mama xleh nk kontrol cun ok..(wakakaka)

Hahaha..tgk reaksi muke aku..mase nie dia dok sibuk nk turun dok kat bawah tue..xnak dok atas kerusi..letihhhhhh..tue reaksi senyum tp dalam hati geramnye nk cubit paha dia..haha..seb baik ramai org..klau kat rumah buat prangai dh kene rotan taukkkk...

p/s : Ok, next week ke metropoint kajang kte sbb laki ade bowling tournament..lg sminggu jgk ehem² i dh nak masuk 26tahun..tp tetap trase diri mcm budak skolah wlau dh ada anak sorg..kau mampu?haha


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

You Might Also Like

3 kata cinta

  1. hehe aktifnya dia.. itu baru naik train. Kalau bawak jalan-jalan lagi seronok agaknya dia kan :D

    ReplyDelete
  2. alahai iman arianaaaaa...bleh tahan jugak dia membuli mama dia ;p hehee. comelll... nak g gak la zoo. xpenah bwk yayen lg ke zoo ;p

    ReplyDelete
  3. owh buli mama yek iman..mama harus bersabar jek kan..hehehe

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥