Aku Nekad!!!

10:25:00 AM

Sejak kelmarin aku dok sentap, sape yg follow twitter aku tau lah..nape? Meh aku story so korg leh paham..

Alkisahnye, Taska Iman kene tutup sminggu sbb wabak HFMD(penyakit tangan,kaki&mulut)..start dr jumaat semlm(16/3) smpai la ahad depan(25/3)..so, last choice aku kne la mtak cuti nk jaga Iman..aku nk cuti 3 hari then lg 2 hari laki aku plak cuti..Mse aku mtak cuti blh dia jwb "Taska anak U yg tutup U plak yg nk kene cuti?" Eh ngok ngek btol lah..mse nie aku dh pnas hati dh..dah itu anak aku mmg la aku yg kene jaga dia..bkn dia ada mak bapak lain blh jaga..bknnye aku ada maid mcm ko..ko xpela duit maid pun krajaan bayorkan..geram sungguh aku..

Pastu, dia sambung "U kene gilirlah dgn husband U jaga" eh, dh aku mtak 3 hari tue aku dh bincang la tue..klau x aku dh mtak smggu la budussss..ape punya bangang lah..harap pangkat je bsor pk x abis..ngokkkk.. Yg buat aku lg panas hati & bengkak, dia leh jawab "TENGOKLAH" means tgklah if dia nk bg cuti ke x..eh, nk mtak cuti mcm nk mengemis..ape ko ingat aku kuli batak ko ke?aku mkn gaji ko pun mkn gaji jgk..if aku nie kuli ko pun kuli jgk sama taraf nga aku..xyah nk feeling boses sgt la..

Aku dh panas sgt smpai dh nanges2..tros aku nekad isi borang mtak tukar..lantak ko la nk sokong ke x..klau ko tnye aku nanti nape aku tkar tahu la aku menjawab..ape ko ingat slame nie aku diam aku x reti nk jawab..slame nie ko ckp itu ini aku ikut je..itu x blh ini xblh tp officer ko yg lain dok buat ko xde plak pantau ke ape..aku dh lme kot sabar dgn dia nie..dgn prangai dia yg smua bnde nk cpat ingat aku nie robot ke?

Aku klau hal yg melibatkan anak aku & family, jgn sesekali ko bg reason yg bodoh aku xleh cuti..ko giler keje xde kene mengena dgn aku..keje la ko smpai out..bg aku, anak&family lg pnting..ckup la slame nie aku sabar dgn kerenah ko yg kekdg x logik tue..merampus je..dh tua mmg la nyanyuk tp giler nk keje smpai 60tahun..

Aku dh nekad..hati aku dh bulat..ko nk pk ape lantak la..ckup la aku jge hati ko slame nie..tp if ko nk feeling boses lelebey..sorry to say..not anymore..aku dh muak..

Aku pun dh cri Taska lain tuk Iman..dkat presint 8..lg murah 250 je..pnat dh aku taska asyik tutup je..menyusahkan aku je..biarlah Iman rasa suasana bru & lain plak..redha jelah if dia x brape suke nanti lama2 dia ok la..Taska skrg nie pun sama jgk klau dia moody aku tggal pun nanges jgk..harap dia ok la..

Maaf la korg kne dgr aku bebel..aku dh x tahan la..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

You Might Also Like

5 kata cinta

  1. parah gak kes za ni.. mmg payah kalau bos x faham perasan org bawahan ni.. bab cuti demi keluarga ni jgnlah nak pertikaikan.. semua ada keluarga kan.. so kenalah faham kan..

    sabar yer za..

    ReplyDelete
  2. follow your heart darling. naluri ibu selalunya tepat. insyaAllah. sorry x tau cite lately busy noo x sempat bertweet2 huhu

    ReplyDelete
  3. u, sabar banyak2 eh..memang kita as a PA ni macam ni la gayanya.tapi sampai bila kan? kadang2 nak kena jawab jugak..takpe, i sokong u! u pun dah lama kan dengan dia..

    ReplyDelete
  4. parah kalo xbg cuti..cuti bkn sengaja..kita ade emergncy kan..
    hurm baik tukar..gud decision tu..=)

    p/s : gud luck & sabo yek..

    ReplyDelete
  5. hmm.. susah gak kalo ade boss camnih.. takkan nak bawak anak datang opis lak.. kengkadang, dorang ni tak paham keadaan kite.. sebab dorang dah biase senang..

    sabar eh.. kalau dah terpakse cuti nak wat camne.. hmm..

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥