♥ Update Iman

10:37:00 AM


 Oke, dh lame x update blog..so nk start dgn perkembangan Iman yang dah nak masuk 1tahun 4bulan dlm mase 9 hari lagi.. mse sgt cepat berlalu..mcm bru semlm lahirkan dia dan nahhhh dia dh membesar dgn sihatnya..Alhamdulillah..syukur atas kurniaanMU Ya Allah..

Iman dah boleh ckp..xdelah ckp mcm kite yg dewasa nie..tp sepatah-sepatah..sebut mama tue mmg dh selalu sgt..every minutes..sebut abah pun sama..

ble aku tanye Iman, "abah mane?"
dia akan jawab "abah ije(keje)"..sbb dr dlu lg aku ajar..abah mane?abah keje..

ble nk minum air, dia akan bgtau.."mama, air"..tue maknyenye dia nk air..

pastu, klau bende yg dia x reti nk bgtau or sebut, dia akan panggil "mama" then tunjuk ape yg dia nak..hehe..

bile dia berak plak, walhal mse tue aku dh tgk dia tgh meneran..tp aku wat xtau je saje nk tgk kan..ble dia dh abis berak, dia dtg kat aku.."mama, yak(berak)..haha..so comelll oke..

dah mule mengenal binatang..nmpak kucing je "cat"..nmpak gambar ikan dalam buku dia "ish(fish)"..hehe..smpai muncung² mulut nyebutnye haaa...

nmpak fon aku je, tunjuk²..nak main application yg animals tue..klau tekan² nanti kuar binatang skali dgn sebutan..then dia sebut la pe yg org tue ckp..walaupun x jelas tp aku paham la ckt²..hehe
ble dia nak ape² tp aku xmo bg aku akan ckp "no" sambil jari telunjuk gerak kiri kanan..otomatik akan meniarap guling sbb dia tahu dia xkan dapat..haha..kekadang dia sndiri akan ikut pe yg aku buat tue smbil sebut "nooooo"..sweetnye anak mama..

Alhamdulillah aku tgk Iman nie cpat paham..suke berkawan..cme problemnye Iman nie susah nk berenggang nga aku je..yela, selain dr dok nursery mmg mse dia ada nga aku je..sahkan nga org lain..nga abah dia sndiri pun dia jeles..marah² abah dia dok dekat nga aku..haha..lagi la aku suke ngusik kan..huhu


 Dah pndai posing..ble gtau je nk ambik gambar, cpat² tgk fon..haha

Dah besar anak dara mama..comel pun..hehe..mama doakan anak mama berjaya di dunia dan juga di akhirat sana..aminnn


p/s: since Iman dah besar ramai btol yg menanye bile nk menambahnye..senang aku bagi jawapan..Iman akan dimanjakan smpai umo dia 5 tahun..so, dia dh 4 tahun je insyaAllah akan proses adik tuk Iman..moga diperkenan Allah..so, jgn tnye lagi ek..haha


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

You Might Also Like

3 kata cinta

  1. Muda-mudahan dia akan jadi anak Solehah... dan mendengar kata. :)

    ReplyDelete
  2. semoga terus membesar dgn sihat & bijak yer Iman..

    bilalah auntie zana boleh rasa pengalaman best mcm ni..

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥