Ambik Kesempatan Entry Last 2012..Hehe


Last entry with gambar budak kecik comel manja mama nie..

BYE BYE 2012






HAPPY NEW YEAR 2013


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Gaya minum susu

Sejak blk taska tadi dh 4kali minum susu dlm masa 3jam nie..hoiiii..makin bsar makin kuat nyusu..sebulan 4pack susu dutch lady tahan..ye iman minum susu murah je tp Alhamdulillah cerdik jgk anak aku..opssss..hehe

Nie gaya terkini minum susu..hebat kan..haha..sebenarnye macam2 lg cara dia..ikut mood dan keadaan..klau dlm kete lain plak..tp wajib tangan gentel bantal busuk dia tue..huhu..

Syukur,iman dh x isap pacifier lg..senang je rupenye nk pisahkan dia dgn bende alah tue..sejak kejadian pacifier dia hilang mlm bln 11 ritu..aku dh jmpe dh mlm tue jgk kt celah kerusi..so ble dia tnye aku ckp ilang..dia pun ok x ngamuk nak..2,3 hari jgk dia dok tnye..aku still ckp ilang..

Lama2 Alhamdulillah dia x tnye dh..x ingat langsung..aku standby jgk dlm beg tkut dia ngamuk ke ape kan..satu hari tue dia terbukak zip beg aku..dia nampak pacifier tue,aku syak dia ambik la kan..tp x..dia cepat2 zip blk beg aku..huhu..xtau la dia pk ape..

Tp,sejak dh x isap pacifier nie aku prasan dia susah nk tdo..dan aku pun geram jgk sbb salu isap bende tue kejap je dia tdo..nie ssh sgt..huhu..xpela..maybe dia x biase lg kot..insyaAllah lama2 nanti dia oke la tue.. ;-)

Check In


fuyyohhhhhh lama giler x update blog..malasssssssssssssssssssssssssssss

story byk je..tp nk menaip nye malas..alahaiiiiii

kuseru mood rajin kembali...

till then ok bye.. =)

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Melaka Wonderland - Sony Trip




Sabtu - 24/11/2012
Gerak jam 8.00 am..janji nga geng sony hubby jumpa kat hentian nilai..mkn nasi lemak dulu..lapor..hehe..sebbaik ada geng mommy nga anak jgk..hihi..yg lain geng bujang..laki aku pun feeling org bujang gak time nie..wekkkk
Nie map utk sape yg xtau..senang sgt nak cri..mmg kuar tol tros jumpe..

x ingat kul bape sampai..dlm kul 10 lbh kot..x jauh pun dlm sejam lebih ckt je..bdak kecik masih blur sbb dia bangun tdo kene paksa..hehe..sampai² je dah ada org bg ticket yg kene pakai kat tangan kaler biru..special utk sony trip..pengunjung lain tag putih je..so, nak cam geng sony senang je tgk tag..hehe..harga blh refer pic bwh nie sbb aku masuk free je..haha..



makanan jgn la korg bwk..mmg x lepas nk bwk masuk..dia akan cek beg korg detail..sebbaik aku mmg x bwk sbb dh survey siap²..dlm tue dah ada cafe..blh beli kat situ.. nk tahu lebih lagi blh refer kt web diorg nie MELAKA WONDERLAND ..tp aku x beli pun sbb makanan lunch mmg sony bagi..

kitorg pg just sediakan duit tol nga minyak je..klau nk naik bas pun blh jgk byr 20inggit tp ada anak nie mmg x la aku nak naik bas..huhu.. 3 buah bas yg diorg bwk dan yg naik kete sndiri pun ramai jgk..yg naik bas nie mostly pekerja asing..indon, myanmar, nepal..yg warganegara smua bwk kete sndiri..hihi


Iman nga abah dia je yg main air..aku x blh sbb bendera merah..huhu..boring ok sgt x best..iman pun main kejap je..dia takut..haha..ramai gler org..biaselah weekend kan tambah lg cuti skolah..satu malaysia dtg cnie..tp x boring la sbb ada deejay..diorg pasang lagu..buat game..ada maskot joget..dari pagi tue smpai kul 3 lbh aku dok bwh khemah tue..dah kata xleh main air kan..huhu..abah iman la yg seronok..smua game dia main..feeling bujang tggal anak bini bwh khemah dia g main smua game yg ada..kwn nga org bujang camtue la..wekkkk

kul 5 ada dinner kat cafe botanical..x jauh pun nga wonderland mmg jln keluar depan ckt je..lpas tukar baju iman nga abah dia, kitorg msuk dinosaur park..iman xnk masuk memula tue sbb dinosaur tue ada bunyi ok..dia takut..bunyi mcm real lah..haha..

Budak ketakutan..kemain pegang baju abah dia..jgn tnye nape gambar aku xde sbbnye aku x tukar baju lg time nie..pkai suar track nga t-shirt je..so xmo ambik gambar..haha..

Abah yg perasan..wekkkk..

Budak tecik yg ketakutan..kemengantukan pun ada..x tdo petang ok budak nie..sebbaik x mengamuk..sgt behave..good girl..boleh jenjalan ye seronok..

 Depan pintu masuk..mse nie dah nak balik..

 Sedih, gambar aku je xde..haha..tue la malas nk tukar baju awal²..

Lepas tue tros grak g petronas sbb aku nk mandi & tukar baju..baju dinner adalah pilihan suami..dia yg pilih baju aku nk pakai ok..dia mmg camtue, klau nk jmpe kengkawan dia or ada function sony mmg dia akan cerewet..wekkk..tggu aku siap lama pun xpe asalkan mata dia tgk ok..huhu..

lupe nk bergambar mse dinner tue..aku pkai skirt & blouse..siap pkai wedges lagi..haha..sebbaik blh kontrol jalan lg..yela lama sgt dah x pkai sandal yg tggi² nie..mekap pun dia yg tgk oke ke x..kemain ko cerewet bebenor..siap ckp blusher x ckup la, lipstick tambah lg la..ewahhhhh..

Mekap untuk suami..cehhh..korg jgn muntoh ye..sebbaik x hilang lg skill mekap aku..

Dinner lauk ok la..asam pedas trademark melaka mmg wajib..lpas dinner ada lucky draw..ada karaoke lg..bdak indon nyanyi kemain lg siap joget..diorg kan mmg x malu sgt..haha..hubby dpt 2 hadiah lucky draw..tp yg bese² je..yg grand² mcm sony player, microwave, coffee maker sume dpt kat budak indon..huhu..frust kengkawan hubby yg mana dok aim sony player..haha..dlm kul 9 lbh dinner abis..

Tros gerak blk..hubby dah penat & ngantuk..yela dr mlm x tdo nie dh mlm blk, 30 jam x tdo..huhu..so, aku la yg take over drive..iman nga hubby tdo..ok la xdela jauh kan..sejam lbh je..aku pun dh biase drive blk klantan 3,4 jam..tp smpai umah mmg penat la..badan letih giler..laki aku badan berbelak..haha..badan putih tangan nga muka hitam..haha..main panas lg..hihi

ok tue je..best..nanti nk pg melaka lg..next time maybe kte g zoo melaka plak..sbb dekat sgt je..hehe..

p/s: iman demam, semlm g maha panas yg amat..abah dia la ajak..balik tros demam..tp aku anta jgk..sbb panas dah kurang ckt..dah pesan cikgu dia anything bgtau aku..penat sabtu x ilang lg tambah semlm punye plak..aku pun badan dh lemau nie..huhu

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Fotorus













"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Kadang-kadang


Ape yg kadang²?

Kadang² aku marah..
Kadang² aku sakit hati..
Kadang² aku menangis..

Kadang² aku senyum..
Kadang² aku gelak..
Kadang² aku ketawa..

Kadang² kita nak bende lain dalam hidup tapi lain yg kita dapat..
Kadang² kita jangka itu yg terjadi tapi sebaliknya pula berlaku..

Kadang² kita termenung memikirkan apa yg bakal terjadi di masa depan..
Kadang² kita lupa apa yg kita fikirkan tue xkan jadi kenyataan..
Kadang² kita berangan..
Kadang² kita lupa apa yg berharga depan mata kita..

Kadang² kita rasa kitalah yg betul sedangkan kita salah..
Kadang² apa yg berlaku adalah yg terbaik utk kita..

Kadang² aku yakin segalanya berlaku seperti yg aku mahu tapi seringkali aku lupa bahawa semua itu ketentuan Allah jua..

Kadang² aku khilaf..
Kadang² aku alpa..

Maafkan aku yg kadang² terlupa bagaimana mahu tersenyum di saat sedih mengulit jiwa sedangkan sedih itulah penyebab aku tertawa..

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Graduation Day & Konsert Taska Iman

3 November 2012 (Sabtu)
Dewan Melati, Perbadanan Putrajaya, Presint 3


Malas nak citer pepanjang..mostly ramai dah tahu sbb aku update kay twitter & instag..cnie wat syarat je..haha


the VIP's

 Decorations



ketika acara..


sebelum & selepas..Twinkle girl..haha

sesudah persembahan..sibuk tgk muka sndiri kat screen..huhu

 Abah yg bz dgn fon..huhu

 wif Mama..


Comot mkn muffin..

 Budak kelaparan sbb lama sgt tggu nak wat persembahan..dah siap tros abiskan 2 bijik muffin..huhu


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Her New Hairstyle..huhu



Terpaksa potong rambut budak kecik nie sbb berjangkit kutu kat taska..aku mcm nak histeria kot ble tahu dia ada kutu..actually akak aku nak dandan rambut dia alih² terjumpa telur kutu..then u know what..almost berpuluh ekor ibu kutu dan anak kutu atas kepala dia..apa lagi tros kitorg wat operasi carik kutu dia..stress nye rase..

Abah dia actually berkeras x bagi potong, tp aku ckp buat ape simpan rambut panjang klau kutu ada kat kepala camtue..so far 3 hari kat kg mmg wat operasi besar-besaran carik kutu dia dan Alhamdulillah telur dah xde..ibu kutu pun dah puas belek x jmpe..next solution kene bg dia ubat kutu..nak bersihkan rambut..mase carik kutu dia kesian aku tgk kepala dia berkudis kesan dia garu maybe gatal sgt..

serius aku x expect anak aku ada kutu camtue..nak salahkan taska xleh gak..tp ptg karang mse g ambik dia aku nak bgtau jgak lah dan nk tnye budak mana yg ada kutu..kesian anak mama..xpela sayang nanti kte simpan lg ye rambut tue..huhu..aku yg sedih sebenarnye..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

♥ U.S ♥


M.E.M.O.R.Y



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO 
 ♥zaza♥

R.A.N.D.O.M.



H.E.R

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Selamat Ulang Tahun Ke-2 Sayang

9/10/2010-9/10/2012

Hari nie genaplah Iman Ariana 2 tahun...dah besar anak mama..
Alhamdulillah, sepanjang 2 tahun nie iman diberikan kesihatan yg agak baik..dan semoga terus sihat untuk selamanya..
Di usia 2 tahun jgk, banyak yg iman dah capai..Antaranya : 

1)bercakap dah boleh paham walau kekdg mama suh ulang byk kali sbb blur..hehe

2) Boleh kira 1-10 sendiri..Alhamdulillah..

3) Dah tahu ABC walau tunggang terbalik

4) Dah kenal orang yg biasa dia jumpa..tapi sgt curious dgn org asing..yg nie aku rasa sgt baik la utk dia xdela senang je ikut org kan..

5) terlebih manja dan bile besar makin manja, mungkin faktor xde adik (oke, jgn suh aku bg iman adik..not ready yet..tunggu..hehe)

6) Dah tahu nama binatang..siap boleh buat bunyi dan gaya (yg nie cikgu taska dia ajar aku syak..hehe..sbb aku x ajar)

7) peminat tegar upin ipin..dah hafal dialog upin ipin..dgn gaya sekali..plg x tahan gaya mei mei..(saya suke, saya suke..sambil letak tgn ke pipi..hihi..trademark mail, 2 singgit pun dah pndai buat..huhu)

8) bila tanya nak baby?sambil aku tepuk perut aku, dia bangun g tunjuk plastik pampers dia yg ada gambar baby tue sambil cakap, "nie la baby"..haha..wellll

9) pandai merajuk bile kene marah, suke campak barang yg ada kat tangan dia..x boleh marah walau ckt..klau nk tegur dia mmg kene berhemah btol..anak manja la katekan..

10) x suke gosok gigi..haha..dia takut nga berus tue..klau nga aku, aku gosok pakai tangan..dia bg plak..so, kene suh cikgu dia gosok sbb dia x bantah langsung apa cikgu dia cakap dan suruh..alahai...


 Dah makin panjang akal..

 Sayang upin ipin..

 Tdokan upin ipin..plg  xleh blah dodoi dengan Lailahaillah..=)

Kawan baik dia setakat nie..=)

Iman Ariana, 
Mama doakan anak mama sentiasa sihat, menjadi anak yg solehah, bijak pandai, senang untuk dididik, menjadi anak yg mentaati kedua ibubapa dan suruhan ALLAH..semoga awak sentiasa dalam lindungan ALLAH s.w.t.
 ♥ Mama dan abah sayang adik sangat²..LOVE YOU ♥

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥

Sepetang Di Taman PICC


Ahad lepas bwk iman pegi jenjalan..lame sgt rasenye x bwk si kecik tue kuar lepaskan angin main dia tue..so ajak suami pg mkn roti canai dulu kat mamak kembar presint 9..mengidam la kononnye..haha..


 Budak nie behave la jgk kat kedai nie..nasib baik..fuhhhhh


 Abah macam biasa..makan x ingat mama nga adik..haha


 Budak kecik yg kuat makan..laju je makan roti canai..x sempat mama nak makan dia dah cakap nak..ermmm


 Ok..dia xnak layan mama..tgk muke kerek sungguh..budak garang..

Dah settle makan dalam 5.30 camtue bergerak la ke tempat yg nak pegi..haha bukan jauhpun dekat PICC tue je..rupenye ramai ye org lepak kat situ..bawak anak² main..lgpun padangnye sangat luas..leh main bola, basikal..org main layang-layang pun ada..ada pondok lg org dok picnic kat situ..


 Nie abah tgh pujuk budak kecik merajuk..mcm awek merajuk..haha..kemain eh ko dik..nak suh abah dia dukung la tue..


 Nice view kan..x ingat la bangunan ape kt belakang tue..tp kat belakang tue mcm empangan la gitu..ramai org bergambar kat cnie..


 itu jambatan yg cantek tue..kat jambatan tue pun ramai org lepak..berderet kereta..lg satu kawasan nie x sibuk..so org pun suke la kot datang tempat camnie..sambil beriadah..


 dia dah nampak dah..haha..kemain laju tinggal mama sbb dah nampak playground..tue pun abah berlari kejar dia..haih la anak..tempat joging pun sesuai kat cnie..


 tgk..bergaya kan dgn tangan camtue..hurmm budak zaman sekrg..


 Seronok sungguh iman..yela jarang² je kot aku bwk dia ke taman camnie..malas nk layan sgt..sbbnye nak ajak balik kemain susah..padahal kat bawah umah tue pun ada..


 Abah take over..mama rest kat kerusi yg disediakan..mmg terbaik la kawasan nie..luas sungguh..cumenye yg agak mengecewakan ada permainan yg dah rosak..yg ujung kat sane tue papan gelongsor dah retak..agaknye sbb plastik dan budak besar yg main kot..


 Ok, iman buli mama plak..nak dukung pusing²..mcm yg dia selalu suh mama buat kat rumah..penat ok layan budak nie..salah satu tips kurus aku..haha


 layankan ajelah..kalau x meraung la dia if buat xtahu permintaan dia..mau satu padang tue dengar..x sanggup..


 Aksi yg paling dia suke..oke dia je yg suke mama x brape gemar sbb bukannye dia ringan lg..dah berat ok..


 Mengamuk nak dukung dan main lagi..haha


 Mama pujuk dengan berlari-lari sekeliling..tgk gaya macam model x?haha..siap libas rambut kagi..ko ado?hikssssss


 Dah penat..berlari mendapatkan abah plak..


 Sebenarnye g ambik air nga abah..topup tenaga..sbb dah penat main kan..


Ok, marilah kita pulang..lgpun dah nak maghrib..sebbaik masa ajak balik dia x mengamuk..buat² lari nak kejar dia padahal menuju ke parking kete..hihi..


nota : ahad nie akan datang cnie lg..this time picnic nga family akak..lg iman suke sbb ada kawan dia nak main sama nanti..happy family..love ♥♥♥

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

 XOXO
 ♥zaza♥