Mari Berjoget Sama Iman





 p/s: Abaikan suara mama Iman itu..haha

 "Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

WW



 Oke x I posing senget cmnie? =)

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

Malam Minggu Di Dataran Masjid Putrajaya


 Xde ape nk update..so update la gambar Iman dokmain kete kat dataran masjid putrajaya..bkn naik kete tp dia yg tolak kete..mmg malas nk tolak sndiri..klau org tolak syok aje ye..huhu


 Bajet pelancong la Iman tue..haha..yg chinese kt belakang tue kemain lg dok ambik gambar..haha


 Tgh pk nk naik or nak tolak kete?haha


 Mcm pakwe makwe merajuk je..haha..abah penat layan Iman sebenarnye..hihi


 Pelancong x rupenye pelancong tp feeling pelancong..kih kih..balik tue mandikan dia salin baju sbb Iman dh baik punye meniarap la jatuh la kat lantai..pastu penat nye pasal dia tdo..mama bantai kul 2 pagi bru tido..hihi


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

Rabu Dengan Sedikit Kata =)



 Anak dara saya pepagi nak hantar g nursery cmnie lah dlm carseat..jarang² je dia bangun pepagi..selebihnye tido walau mama angkat ke hulu hilir..haha..kenapa klau baby tdo nampak comel eh..klau org dewasa tdo xyah ckp la..buruk bebenor rupenye..haha


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

Semakin Besar Semakin Cerdik



Entry baru pun pasal Iman..pasal mama dia xde dah..bkn xde tp rasenye lebih seronok bercerita perihal si kecil itu yg sekrg dah makin besar..makin byk ragam dan keletah..makin buat saya senyum dan juga kegeraman..haha..

Jumaat ritu, pg ambik dia kat nursery..masuk je pintu nursery cari² la si kecik tue dok kat mane..pengasuh dia plak suh cari mane Iman..tetibe si kecik tue berpaling...wahhhh, anak mama pkai tudung..tudung pengasuh yg dirembatnye..huhu..comel plak mama tgk..selalu klau mama pkaikan sekejap aje dah ditarik-tarik..nie tidak dia biarkan je..selesa agaknye..nak balik suh la tanggal dia xnak..alih² bwk balik rumah dgn paki cmtue..


 Dalam kete, bersama barang yg mmg umpan utk dia dok senyap..Iman nie senang je nk bagi dia senyap..mama marah diamlah dia..haha..bkn ape, takut jatuh sbb dia nie xnak pkai seatbelt kerusi dia tue..


 Makan aiskrim..dah bape bulan x abis lagi aiskrim tue..haha..


 Balik rumah xnak tanggal lagi tudung..sibuk dok ajar mama tgk babytv..mcm cikgu dah rupenye..siap jinjit kaki lagi..huhu


 Tapi gaya gangster tetap x ilang jgk..hehe..nak buat cmne..dah mmg itu trademark dia..


Pandang mama mcm gangster ye..konon pehal lu pandang²..haha


 minum susu nak tido pun tetap pkai tudung..last² aku buang ketika dia hampir lena..sbbnye aku plak yg rimas tgk dia bertudung cmtue..huhu..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

♥ WW ♥


 Lobang hidungmu tetap menjadi pujaan hatiku..hehe


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ Berhabuk Dah Rupenye..Hehe


Lamenye malas kan..nie baru terhegeh-hegeh nak update blog..tue pun sbb tensen tgk blog sndiri yg x berupdate..haha..

Oke now nak citer sal sabtu ritu kami sefamily g jom heboh..sebabnye dah lama giler x pg kan..yela, klau pegi pun mesti la yg dekat je kan..so last jom heboh tahun nie diorg wat kat bukit jalil..ala sejengkal je kot nga umah aku..hehe..lagipun Iman mengamuk nk kuar..so alang² bawak jek la ke jom heboh tue..lagipun Iman nie klau tempat ramai org dia akan behave..even ngantuk cmne pun dia x akan mengamuk dan akan tertido sndiri dlm stroller..tue yg berani bwk g tempat yg sesak²..

Tapi yg geramnye aku terlupa cas henpon..smpat snap 5 keping gambar jek kot..pastu tros mati..langsung x leh on..aku lak xde travel charger tuk kete..alahai..


 Nie masa tomok nga akimaf wat persembahan tuk booth hotlink..nyanyi lgu gadis melayu..Iman lak siap joget² lagi dlm stroller tue..yela dia nie mmg pantang bunyi muzik..dlm kete nga aku pun asyik dok joget² je..pastu org dokp andang dia senyum²..haha..gambar dia joget xde sbb nie last pic aku sempat ambik sblom fon aku padam..huhu

 Bergambar nga kete peronda evo10 polis..abah tgh suh Iman tgk mama nak tangkap gambar..hihi

Yeay, pandai anak mama tgk camera..cuaca x panas sgt..kekdg jek panas..so ok la bwk Iman..lgpun dia mostly dok dlm stroller jek..xdenye nk bg dia jln..sian kot penat..

Masa aku g nie org xde sgt lg..so x sesak sgt..dlm kul le bih aku smpai cnie..mmg agak clear dan parking pun senang..2inggit byr parking..blk dlm kul 3 lebey..mse nie dah agak sesak kot..mse kami nk kuar tgk ramai yg bru smpai..seb baik g awal..hehe..blk tue g mandi kolam kat kawasan kejiranan presint 9..best..tp abah jek la teman Iman mandi sbb mama peot..haha..nanti yg tue entry lain ek..=)


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥