Semakin Manja


 Of coz la nak citer sal anak dara kan klau manja² tue..haha..perkembangan Iman Ariana since dia dah setahun nie kan..biler dia dah makin pandai bwk diri xde la aku penat sgt..tp still tmpat org ramai susah sbb dia xnak nga org..SAY NO TO STRANGERS..hehe..


 Setahun 2Minggu 5Hari..dah pandai macam²..bila suruh itu ini Alhamdulillah dia mmg cepat paham dan belajar..dah tau ape itu bantal, susu, bing(tido), puting(pacifier), sit down, stand up, sayang(kiss pipi+mulut), abah, mama, mak tok, kereta, tv, dan macam² lagi..seronok sgt bila apa yg kita ckp dia tahu..dan pandai merajuk bile mama marah..buat muke muncung yg bikin mama nak gigit²...=p


 Sgt hebat membuat ekspressi wajah..mcm² oke mimik dia buat..yg paling comel bila sebut mama..mulut senget²..pastu dok la ulang sebut byk kali..haha..gerammmmm..dah pandai mengikut..dah tau bile mama pakai tudung mesti la mengekor mama je sbb takut kene tinggal..haha..pastu bile mama nga abah lambat siap mula la mengamuk..siap tunjuk² pintu..overrrrr...haha


 Berjalan dah laju sgt smpai kekadang terlebih laju jatuh²..dah tahu bile mama cakap mandi mesti dia tarik² baju dia then pg tunggu depan bilik air ketuk² pintu toilet tuh..haha..suke sgt mandi(lebih pada main air)..skrg nie biler aku baring tgk tv dia pun baring sama pastu tangan dok la tunjuk² sambil mulut cakap "tuh, tuh"..ape yg dia tunjuk pun xtau..skrg nak pkaikan pampers punyelah susah..xdok diam langsung..bersilat mama kekdg smpai terjerit-jerit..haha..owh aku mmg garang ye..Iman salu nanges sbb kene marah nga aku..padahal saje wat muke seyes marah² padahal x marah pun..nak bg dia takut ckt..sbb nga abah dia langsung dia x takut..abah dia marah dia boleh pegi pok manja abah dia..haha..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

Wordless Wednesday


 Apa agaknye dialog antara 2 anak ini..Iman bestfriend..Hariz Rizqi in the house..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Naughty Girl Pipi Merah=)


Actually Iman nie selalu sgt ter eksiden sndiri..yela, eksyen since dah boleh jalan..padahal jalan huyung hayang lagi kan..laju kemain..pastu eksyen jalan siap pusing belakang lagi..pastu mule la langgar itu ini..dah puas aku membebel, terjerit-jerit tp dah mmg gitu gaya nyer..so, ikut awak lah dik..


 Kejadian sabtu lepas..tgh bagi dia makan..tetibe dia bangun dok sondol kaki meja makan..sekali kaki tersilang ape lagi kene la pipi comel tue..menangis boleh tahan jgk..tp Iman nie klau nanges kejap je walau kuat yg amat..senang pujuk..


Kesian baby girl pipi lebam merah ye..sakit ye..biase la tue dik dah awak tue naughty sgt..mama suh dok diam xmau..ke hulur ke hilir..aku tgk pun penat tp dia mmg x penat lah..klau dah penat sgt tido..itulah kejenya..main, susu, tido..hihi..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

Birthday Iman Ariana

Giler lama pendam entry birthday Iman..huhu..hari nie blh la update secara slow & steady sbb bos dah start cuti for deepavali even dia x sambut sbb bapa dia baru jek mati..kene berkabung kan..aku lah yg seronok..hihi..minggu nie aku lah boss...muahaha..eh kelain lak..meh nak citer sal birthday iman..simple² jek..


9/10/2011 - ahad..
3.00 - 6.00 pm
Alhamdulillah..semuanya lancar even tuan umah x menang tangan layan tetamu..jemput kawan opis+blogger+sedara mara terdekat jek..wat kecil-kecilan je..sape yg x dijemput jgn kecil hati je..kata wat kecil-kecilan je kan..so, jgn sentap-sentap ek.. =)


Menu utama..bihun sup..tempah nga kawan opis..aku masak mmg x la kan..haha..

Menu lain yg ada..apam polka dot, sagu gula melaka, gula²..menu lain yg aku lupa nak snap adalah manisan..seyes lupa..huhu..cheese tart, puding gula hangus, puding pelangi, bubur pulut hitam..huhu..nyesalnye rase lupa nak snap..kenangan tue..adoiiii


Antara tetamu..princess N&family..thanks dear datang..gambar jgk x meriah sbb aku bz kot..xde tukang snap..encik suami pun bz borak..huhu..aku tgh bagi iman makan..dia sgt la mengada hari tue..xleh berenggang langsung..rupanya nak demam ye syg..


Blueberry cheese cake..tensen nga kek nie..sbb tempah dah lame kot tp akak aku g ambik x siap lg..tensen..janji kul 12.00pm tp g kul 2.00pm pun blom siap..so, x letak dlm fridge kek cair dgn cepat..smpai pecah² kek..huwaaa..xde acara belah kek..sbb akak aku ckp x baik tiup lilin..baikkkkkkkk


Present dari mama Arryan Rifzain..comel siap ada lukisan kartun lg..nak tahu ape..meh skodeng..


Taraaaaa..kolam mandi..suke mama Iman..hehe..thanx babe for the present..tp xtau nak main kat mane..bilik mandi x muat..meronta nak kasi iman main sbb budak tue suke main air..huhu..tggu mase yg sesuai..nanti leh ajak aryyan main same...=)


Kasut bunyik..present dari mama Ika..dah lama aku carik alih² ko bg yunk..thanx..iman dah rasmi smpai ke KLCC dah..haha..=)


Yang nie present dari Tok Su iman a.k.a pak sedara aku..pink purple..cantek..siap ada bunyi lagik..dah byk kali si kecik nie jatuh dari kete nie..haha..kekdg kete naik atas dia..wakakaka..kemain suke dpt hadiah ye syg..


Nie plak Tok Teh iman a.k.a mak sedara aku kasi..kaler purple jgk..tapi iman takut nga patung camnie..klau tgk dia nanges..huhu..sbb aku x pernah beli dia patung..x elok katenye..so, mmg dia xkan pegang la..klau nak ngusik dia bleh la pkai nie..haha

hadiah baju nie Nanny Raz kasik..iman dah rasmi jgk..cantek..kaler lembut..iman pkai lg la nampak cantek..hihi..

Ada lagi hadiah tp lupe nak snap..bantal peluk..skirt..buku..thanx ye pada semua yg bagi hadiah..suke mama Iman..hihi..


Princess N&Aryyan ..pic yg smpat ambik nga tetamu satu nie je..tue pun N yg ambik..klau x nan hado jgk..bz katenye..huhu..amboi aryyan pandang iman..nak ngorat ek..hihi..


Itu jek la sambutan birthday Iman..kan dah kate simple je..anyway TQ sgt pada yg sudi dtg memeriahkan majlis..first time wat majlis camnie..since dok cnie x pernah wat ape² lg..maybe tggu anak second lak bru wat lagi..haha


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

............................




Penawar suka duka..kesayangan mama selamanya..

p/s: Malasnye nak update blog...titik!!! minggu nie mood mmg xde langsung..x suke!!!!!!

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

Bakal Birthday Girl Demam


Semalam aku EL, ini anak demam..dah lama x demam teruk camnie..memang melepek je dia semalam..suhu dok la ulang 39++...

Today, abah dia plak cuti jaga Iman..harus la bergilirkan..kene la jgk merasa jaga anak asyik mama je..:)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Percubaan Pertama..


 Korang blh tgk x video yg aku upload nie..sbb aku xleh tgk..first time try..huhu..Iman training berjalan..now dah boleh berjalan sepenuhnya..Alhamdulillah...

video


Abaikan suara aku last sekali tue...haha..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

♥WW♥




 ♥ NYAWA SAYA..SEMOGA DIA SENTIASA DALAM LINDUNGAN ALLAH S.W.T..SEMOGA DIA SENTIASA SIHAT, CERIA, CERGAS, BIJAK DAN MEMBANGGAKAN MAMA DAN ABAH..COZ I CAN'T LIVE WITHOUT HER..♥


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

X Leh Pk Tajuk...Haha


 Oke, lama x update kan..one word..malas..haha..lgpun xtau nk citer ape la..tgh blurr tggu budget day jumaat nie..kihkih..

nak tunjuk umah aku skrg..dah bape kali aku ubah kedudukan sofa mengikut usia dan keaktifan Iman..haha..now dia dh boleh berjalan so mmg kene kasi dia ruang yg lebih luas tuk elakkan dia dari terlanggar ke ape kan..

Bile dah penat 'kemaskan' umah, camnie la dia..aku dah susun elok dah barang mainan dia semua..dialah tukang sepah..geram kekadang tp aku biarkan je..skrg dia tido ikut suke dia mane nak tido..aku letak dia elok² kat tilam+bantal pun nanti dia dok pusing kiri kanan atas bawah jadi la cam yang kat atas tue..biler dia dah nyenyak je agak²..baru aku angkat dia letak atas tilam balik..

Pasu bunga dah xleh letak center so terperuk lah kat ujung tue..speaker semua kene sembunyi belakang tv..klau x merasalah dia dok angkat baling..tros abah meroyan..haha..


Haaa, nielah budak yg suke 'mengemas' tue..hihi..canteknye cara tido..=)

 Nie tempat feveret dia..education wall..haha..kelas gitu nama dia..Mari Belajar Jawi, ABC, My Body & Numbers..paling dia suka My Body..biler tgk gambar pegang² mata telinga dia..haha..ramai org x suke tampal bende kat dinding coz x cantek katenye..tp aku x kisah pun..x cantek xpe asal anak aku leh belajar dgn cara yg paling senang aku rase..sbb budak yg tgh dlm proses pembelajaran nie tgk je pun dia dah boleh paham..



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥