♥ WW ♥



 Anak manja saya demam semalam, so nak tido dekat nga saya, atas badan saya je..xleh berenggang pun..hari nie dia dah sihat lepas saya paksa dia makan ubat semalam..Alhamdulillah..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

2 Minggu Je Lagi, Sempatkah?


Alhamdulillah..si manja saya dah boleh berjalan secara rasminya..dan dia jgk sangat gigih berlatih..jatuh bangun x pernah dia mengeluh..yang dia tahu, klau jatuh kene bangun dan cuba lagi..sgt kuat semangatnya macam mama..opsss..hehe..Sabtu lepas dia dah boleh bangun berdiri tanpa berpegang pada apa² ekoran dari usahanya yang sgt kuat..terlalu kuat sebenarnya..dan dari saat itu dia teros berusaha utk berjalan..esoknya dia sudah lebih kuat utk berjalan lagi..

Walau jatuh tersungkur sekuat manapun x pernah si manja saya menangis..yg dia tahu pandang saya melihat samaada saya marah @ tidak..hihi..kemudian, bangun lagi mencuba berjalan lagi..tapi klau mama marah tahu plak dia menangis..hehe..emosi yang sensitif tapi semangat yg kuat..ye sebijik macam mama..rupa abah tp perangai mama, bagus..sbb mama bijak dan pandai..haha..matilah pengsan puji diri sendiri..


 Naluri seorang ibu sgt sensitif bila melihat si manja saya berjalan dengan bermula selangkah dua seterusnya berjalan yg byk..jatuh, bangun dan berjalan lagi..hebat..2minggu lagi si manja saya akan berusia setahun..dan saya menyimpan harapan yg besar melihat dia berlari di usia itu ketika dia menyambut ulang tahunnya yang pertama..sempatkah si manja saya menunaikan harapan dan impian saya itu?saya berdoa semoga dia sempat..



Si manja saya yg sgt cekal hatinya..kuat semangatnye..saya tahu dia seorang yg keras hati mcm mamanye..melihatnye seumpama melihat diri saya sendiri..ye dia mewarisi sifat saya..panas baran, garang, keras hati, membuat apa dia inginkan walau ditegah..Semoga dia lebih cerdik, bijak, pandai, cergas dan intelek dari saya..semoga dia jgk tidak mewarisi sifat malas sy..haha..

Iman Ariana, mama doakan anak mama sentiasa sihat, sentiasa berusaha belajar sesuatu yg baru, sentiasa kuat semangat dan tabah menghadapi hidup yang makin mencabar..patuh pada mama & abah..anak yang solehah dan menjaga solatnya..InsyaAllah, mama akan berikan yang terbaik utk kamu sayang...


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

♥ Iklan Cheese Tart ♥



Salam uolllsss...

Nak mulakan hari nie dengan iklan cheese tart..hehe..Kakak aku yg ambik order..dia yg wat proses mengetart nie..aku pelanggan tetap..so, tolong promote..skrg if ada pape jamuan or event kat opis aku x pening dah nk order apa..aku order cheese tart nie je.. sedap pun sedap..

Aku puji bukan sebab kakak aku yg wat tp mmg sedap..coz aku pernah beli 2 kali kat kedai..lain kedai..latest try beli kat kedai roti pemes kat alamanda..sebijik RM1.50, mahal sgt..tp hampeh x sedap..akak aku rasa dia ckp mentega byk cheese kurang so x sedap..

Bawak jamuan opis, semua pakat dok tanya..Alhamdulillah cheese tart yang abis dulu..dan hari nie dah ada tempahan dari officer kat opis..Akak aku nie keje, so klau korg nak order kol dia bgtau korang nk bila..biasa aku ambik nga dia weekend or aku tnye dia dlu leh wat ke x klau ada org order..


 Iklan nie aku akan letak kat atas tue..so, if korang nak order boleh lah SMS no dia or pada sapa yang tau no aku leh jgk contact aku if nak tanya..aku berani jamin memang sedap..tiada keraguan..hihi..

Selamat mengetart, eh mengorder..hihi

p/s:jgn tanya aku resepi coz aku mmg x ambik tau langsung..yg aku tau order dan makan..huhu

update : leh SMS dulu tnye order..sbb akak aku ckp klau kol tkut dia bz xsempat nak angkat..dia kan keje..engineer biasa la bz manjang..huhu..tp sempat jgk mengetart..aku yg  xbz nie malas memanjang..haha

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

♥ WW ♥




 BEST JUGAK MAKAN REMOTE ASTRO NIE.. =) NAUGHTY GIRL


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

Jamuan Raya Bahagian Bajet, MOF Putrajaya


 Wah tajuk nak yg hebat jek kan..haha..haruslah..=p

Malas nak cerita panjang..semalam ada jamuan raya kat opis aku..bahagian belanjawan punye..walaupun tgh sibuk dgn bajet 2012 yg akan dbentangkan pada 7 oktober nie..tetap lah kene adakan jamuan raya jgk..keje keje jgk..tp makan tetap kene..haha

Tgk gambar jelah ek..=)


Sebahagian dari rakan kerja..nie sektor akulah..sbb bos aku jaga diorg..hihi..semua dah berpunya ye except yg tgh tepi aku tue..yg pkai tudung purple tue..(ehem k.shila i promote u nie sbb i tau u baca blog i..haha)

Nie plak Menu yg disumbangkan oleh setiap sektor disamping menu utama Nasi Minyak dan sate..
 Laksa Johor..sedap..

 Pecal, xtau sedap ke tidok sbb aku x mkn..huhu..

 Cendol, mmg laku sgt..maveles...hihi

 Pun licin..mmg memikat..bihun sup....

candid, amboih puan zaharah..landing depan baik punye ye..yg baju melayu biru tue Yang Dipertua kelab ye..merangkap timbalan pengarah bahagian tp bukan bos aku ek..=) .. yela bos aku kan bangsa lain..hihi

 Nie plak mmg sah bukan anak dara..haha..cikpuan Dayah (Ex-Staff) & cikpuan Masniza (PA Pengarah)..

 Again..tp aku haruslah menyelit jgk kan..haha..cikpuan Masniza pakai baju mak mertua belikan uolsss..jeles I..sedihhh..tetibe..haha..

Diorg lagikan..haha..nie lah antara yg paling aku rapat..yelah dah sektor aku kan.. =)

Saje candidkan gambar diorg..cekak pinggang nampak cikpuan masniza..marah boss dia lambat turun dari meeting nga bos² besar sbb masing² dah lapar..haha..

All the VIP'S..boss i pun ada situ..ce carik ce carik..kih kih

 Pemenang baju tercantik..ehem ehem..jejaka berbaju melayu kuning lip lap..lalalala..


Sekian ye..gambar byk lg kat kamera lain..tp malas nak letak dah..nie je yg mampu..huhuhu


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

The Best Dinner I Ever Had =)


Oke, ritu de ckp sal nk g dinner kan..so, lepas dok war war kat twitter kat mane yg best nak celebrate special day tue akhirnya my dear zumieyumie suggest Garden Cafe kat Alamanda..tgk kat website diorg cantek gilos tmpat tue..konon mcm dlm taman la kan..yela nama lg garden kan..

Plan sebenar xnak bawak Iman..sbb nanti kot dia xleh dok diam..kacau plak mama nga abah nak beromantik eh..hihi..nak bagi je pengasuh dia jaga..tp bila pk balik x boleh owh..sbb x pernah tinggal dia kan..so bawak ajelah..moh story secara ringkas ye..


 Budak nie dah nak tido sebenarnye tp saja buat² segar..tgk ajelah matanye..huhu..panda u olls..huhu..tp gangster tol lah cara duduk awak tue dik..dah mmg feveret dia..aponakdikato?


Anak abah kan...harus la bergambar nga abah..hihi..

X bleh duduk diam..ada je nak main..huhu..

 Anak mama jgk kan..yela hari² nga mama..nak tido pun cari mama kan..eh, suke wat mulut gitu..cubitkan..huhu..


Best uolsss ada buai..tema mmg putih la..sedap je mata tgk..sejuk gitu..ada brape buai ntah tuk meja camnie..belah² sana ada lagi..luas jgk lah..

Syok ek berbuai..sampai nampak spender..haha..nanti buai nie jgk lah penyelamat kitorg..x caye..tgk lg bawah..hihi

Incik Suami punye..sedap..suka sgt..licin laki I mkn..puas hati...=)

Saya punye..pun sedap..tp kenyang giler mkn nie..separuh mkn dah full perut...

 Gambaran restoran..cantekkan..

 Siap ada piano..incik suami tnye nak suh dia nyanyi tuk I ke?eleh x pyh la bang..kang larik semua org..haha

 Lagi pemandangan dlm restoran..xde org sgt..maybe hari kerja kot..sbb klau hari mggu diorg ckp penuh..

 Kan btol buai nie penyelamat kitorg..hihi..kami mkn dgn sgt tenang..sempat suap menyuap lg uolsss..sbbnye budak nie tido ngam² makanan smpai..pekerja garden cafe tue yg buaikan..smpai blk dia tido..hihi


Abah yg sempat beraksi sambil mkn sbb pengacau dah tido..salu mkn nak tercekik jek sbb kene kacau kan..haha..

 Muka laki bini yg dah kenyang sgt²..nie je sempat bergambar..masing² dah ngantuk..yela udah kenyangkan..huhu

 
 The bill dan menu yg kitorg mkn..chicken sausage tue set tuk Iman tp dia x sempat mkn dah tido dlu..so, kami la yg mkn..hihi..sori ada yg terpaksa diblurrkan..atas sebab² tertentu...=)


p/s : thanx dear zumieyumie for the suggestion..sgt berpuas hati..dinner yg sgt best dan bermakna..nanti korg leh la try..x mengecewakan oke..bg aku mmg sedap dan puas hati..daaaaaa


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

Kalau Dah Anak Abah..


 Kalau dah anak abah tue, anak abah la jgk kan..mmg Iman nie byk mewarisi peel dan gaya abah dia..gaya tido..muka mmg sebijik lah..kuat btol gen abah dia nie..haha..

Semalam tetibe encik suami ckp, nanti next dpt anak lelaki..wah, hebat abang..mane nujum nie..haha..lambat lagi lew sayang..InsyaAllah..klau btol baguslah..dapat sepasang dah bleh rilek dah..haha..



 Tgk la aksi 2 beranak nie..Iman mmg cmnie..klau abah dia ada mmg melekat je nga abah dia..nak tido baru la pndai carik mama ye..dasar punye anak..hihi..tapi aku selalu tergelak je klau iman ngajuk apa yg abah dia buat..haha..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

Bakal Birthday Girl


 Hari minggu ritu pegi birthday cucu opismate sekali nga open house..tgk² apa yg boleh dijadikan panduan tuk birthday girl kat bawah nie bulan depan..Excited pulok..hihi..

 Bakal birthday girl..kejap je dah nak satu tahun..macam masih lagi terasa saat alahan yg maha hebat masa mengandungkan dia dulu..budak nie kan gatal btol la..laki ambik laju je dia nak pegi..tp klau pompuan xnak..pastu laki pakaikan topi nie syok plak ek..padahal tue bapak birthday girl..ya ampun anak ko behave ckt..karang mama cubit nanti..huhu..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

Happy 2nd Anniversary Sayang....


 2 tahun yang lepas..
Pada tarikh ini..19/09/2009 (Malam 1 Syawal) Jam Lebih kurang 9.++ mlm..
Terjalin ikatan yang abadi antara kami berdua..

The moment


Hari ini, 19/09/2011 (21 Syawal) Alhamdulillah..genap 2 tahun kami bersama melayari bahtera rumahtangga diiringi suka duka tawa ria tangis manja..Bersama anugerah terindah dari ALLAH buat kami, IMAN ARIANA (11 bulan 9 hari) ..Semoga kebahagiaan ini hingga akhir hayat berkekalan..

InsyaAllah..hanya maut yang akan memisahkan kami..


I love You Sayang...


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

♥ ww ♥



 ERM, DAPNYE MAM KOPOK.. =)


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

Yang Kedua



19/09/2011 - 2 Tahun telah melalui kehidupan bersama..susah senang suka duka tangis tawa..Alhamdulillah syukur atas bahagia yang ada..syukur juga atas kurniaan Yang Maha Esa anugerah tak ternilai itu..


Lagi 4 hari..counting the days...


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

Nak Buat Sekarang Jugak


OMG!!! Sgt x tahan..eh apekah..nak tau..scroll bawah ye.. jeng jeng..






 In love with this hairstyle..cantek teramat weh..


 Love love love...likeeeeeeeee


 Yang nie paling memikat hati aku..


 menangis tgk wehhhhh


 adorable lahhhhhhhh!!!


 cun melecungggggggg


 simple but very nice

Dalam byk² yg nie mmg feveret aku..so jumaat nie cuti hari malaysia kan..akan ku laksanakan misi ku ini..dah x sabar sgt dah nie..nafsu dah x terbendung..huhu..minat sgt stle half curl nie skrg..eh panjang sgt ke rambut aku nak buat style cmnie..aku rase boleh kot..


Nie rambut aku sebulan yang lepas..now dah makin panjang..dan dah boring dgn rambut lurus nie..alang² laki x bagi potong kan harus aku menstylekan rambut aku sesuka hati aku je..oh x sabarnye..


p/s: Apa pendapat korang?sesuai ke tidok?


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

Seronok Balik Kampung


Time raya nie la nak blk kg lelama kan..klau biase plg lama pun 3 hari jek..x puas..apatah lagi time nie semua adik beradik ada kan..yelah, biler dah besar dan masing² berkeluarga mestilah susah nak berkumpulkan..


 Mak Tok x menang tgn melayan cucu² yg ada..owh ye mak aku dah ada 8 cucu ye..3 laki 5 pompuan..bakal tambah lg sorg xtau girl ke boy coz akak aku yg atas dari aku ngah pregnant 5 bulan skrg nie..awal tahun depan InsyaAllah bertambah lg sorg..=)


 Iman seronok main nga tong air..mak tok plak tugas mengawai cucu takut jatuh or tersembam..yg bju merah tue anak sedara aku belah abang aku yg kedua..dia lahir ujung bulan 10 tahun lepas..kirenye Iman lahir awal 2 mggu dari dia..Sorfina Alesya nama dia..sgt aktif..aku pun malas nak layan..haha..yg pkai tudung belakang tue akak ipar aku..ye dia bertudung dlm umah..sgt menjaga aurat..kakak ipar yg paling aku suka coz dia dah mcm kakak btol je..sgt rapat..kekadang jadik tempat aku mengadu..  :p


 Budak yg keletihan..best je tido dlm buai eh dik..Iman pkai another baju dari Trudy & Teddy..


 Kene sakat nga cik iniey dia..bg pkai kopiah aiman..haha..nie lepas bangun tido..seronok la dia coz ramai melayan..nak tido bru carik mama ye dik..notty la kamu nie..huhu


 Hepi je kan budak nie..mama dia lagi hepi dok kg..makan pun best²..hehe..ntah biler lg dpt blk kg..raya haji nie encik suami cuti sehari je..xtau lg nk blk ke x..rindu dah nie nak blk kg..huhu


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥