♥ # WORLDLESS WEDNESDAY



Dah pandai tepuk tangan dan bye bye..clever girl..=)



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ KENDURI UNCLE EHSAN

Sabtu lepas, Iman g kenduri uncle Ehsan nga auntie shila nga mama..abah x ikut sbb mlm kene keje so abah tdo kat umah..

tema merah hitam..cantek..uncle Ehsan looked so smart..uncle Ehsan nie kawan kerja mama ye..hehe




OTW ke tempat kenduri..seremban..Iman tunjuk gigi dia..haha..Iman pkai merah nga mama..tp gambar mama xde sbb mama bz drive..hehe



sgt cantek tau..suke sut nga baju pengantin..pengantin pun sgt sepadan..
pengantin mude..bru 23 tahun..eh, aku pun kawen umo 23 gak dlu..hehe



x blh nk tggu lme..so x de la gambar nga pengantin..lgpun panas sgt..seb baik Iman behave je kat sane..adat nogori byk sgt..siap menari piring la ape la..jenuh nk tgu..so, just say hi cmtue je kat pengantin..tp lme jgk la dok..



Auntie shila yg setia melayan kerenah Iman..peneman Iman dan mama di kala abah keje malam..tq Auntie shila sbb selalu ada nga iman dan mama..iman pun dah kenal auntie shila rasenye..hehe..first time g kenduri tanpa abah..tp kami semua sgt seronok..nanti blh la auntie shila teman Iman nga mama lg ye..hehe


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ Iman in her polkadot gown

rasenyer ni first time pkaikan gaun kat Iman kot..
x ingat lah..di sbbkan sumer org ckp dia mcm laki..
so, mama dia kasi test pakaikan gaun..
jom kite tgk..



see, Iman perempuanlah..
walau muke mcm abah tp perempuan mcm mama..=)
owh ye, gigi Iman dah kuar..dah panjang pun..
so skrg tgh demam on off sbb gigi nk kuar kot..=p



rambut yg menjadi pujaan jati semua..
abah dah warning xleh potong rambut..nasib kamu lew dik..
walau rimas mcm mama kene la tahan jgk..

abah nak anak dia jadik girl yg btol² girl..haha
siap suh mama beli riben la, cekak la, sepit la..haihhhhh
good luck la ye syg menjayakan impian abah..hikssss


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."


XOXO
♥zaza♥

♥ MANDI MANDA =)

Dah lme x update entry panjang²..bkn ape, xtau nak karang cmner..hehe
idea susah nau nk dtg..=p
meh kiter skodeng IMAN mandi..huhuh


Hai sumer, jom mandi samer Iman..mandi nga itik hitam polkadot..haha


Punye la suke main itik..oppss kene sensor la ini part..haha



Iman x suke sgt mandi lme²..sbb dia x suke sejuk..klau letak air suam² mmg dia suke..hehe


So, klau mau kasik dia mandi lme² ckt aku campur nga air suam skali..leh la dia main itik puas²..hikhik..



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ Budak Baru Nak Dapat Kaki =)

IMAN ARIANA dh pandai pegang sofa, kabinet tv tuk bangun..dan satu kejadian telah berlaku..aku yg telah leka tgk tv x sedar dia dh berdiri kt sofa then bile aku pusing terkejut tgk dia dah separuh berdiri tros aku panggil 'adik' dan dia terkejut lepaskan pegangan dan tros kebaboomm..huhu..meraung jgk la..tros aku demah cepat²..tp seb baik xde pape..huhu

mmg xleh lepas pandang la monitor dia..sbb dia sgt aktif ksrg nie..dok naik atas badan org sesuka hati..cepat sungguh dia majukan diri..baru je leh merangkak..laju giler merangkak skrg nie..

Aku dah pesan kat cikgu dia kat nursery tue..tgk kan dia takut dia pg panjat baby yg ada kat situ..huhu..risau gak kang x pasal² mencederakan anak org..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ Kepandaian Di Usia 8 Bulan

Blog nie dah jadi blog Iman ye..huhu..nanti dah besar dia leh tau progress dia dr blog nie je..

oke, nak story apa yg Iman dh boleh setakat usia 8 bulan

* dh pndai panggil uh uh..ble org jwb ye, dia pun start la bebel bhse dia..chumil..

* dh blh merangkak setapak dua, pastu malas..sambung mengengsot lak..mmg mencabar tol ble dia dpt gerak nie..sekejap tgk bawah kerusi..pastu sekejap dok depan kabinet tv..adoi la..letih nk monitor..hehe

* x blh tinggal..asal bangun je dia ek ek..pastu nangis sambil goyang badan..nk marah pun kesian..haha..


* suke tgk channel 618, babytv..asyik giler dia tgk oke..sbb ade kaler yg warna-warni kot..nk bg dia leka bukak je itu channel taruk dia depan tv..hehe


* mkn byk..sumer yg aku wat dia mkn..jenis x memilih..bagus..


* dh pndai geleng kpale tanda x nak if suakan sudu ke mulut dia..hehe..cute..



erm, tue je kot..nanti klau ada lg aku story lg ek..


aksi iman tgh khusyuk tonton babytv..=)

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ Her 8 Months



Alhamdulillah, hari nie 9/6/2011 genap IMAN ARIANA 8bulan..Syukur Ya Allah atas kurniaan-MU ini..anugerah yang tak ternilai buatku..pengalaman yang dilalui sangat mengujakan..setiap detik dan saat lebih bermakna..izinkan aku Ya Allah untuk terus memegang amanah-MU ini hingga akhir hayatku..sihatkanlah tubuh badannya, jauhkanlah dia dari sebarang penyakit yang merbahaya..lindungilah dirinya dengan cahaya keimanan dan hidayah-MU..

KAU kuatkanlah aku untuk menjaganya hingga dia mampu menjaga dirinya sendiri..KAU jadikanlah dia anak yang solehah, mendengar kata kedua ibubapanya serta menjadi anak yang membanggakan kami keluarga..sesungguhnya Ya Allah..dia nyawaku..



SELAMAT HARI LAHIR YANG KE -8 BULAN
IMAN ARIANA BINTI KAMARUDDIN



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥