♥ BLK KG 28-31 MEI 2011

Esok pagi aku blk kg..sempena majlis akikah IMAN dan juga sepupu aku kawen..wat umah nenek aku..so, sgt x sabar nk blk sbb nkjmpe sedara mara semua..time nie la nk kenalkan IMAN nga sedara mara dia..belah aku ye..hehe

so, besok after hubby aku blk keje..kitorg siap² then tros bergerak..doakan kami selamat pergi dan balik ye..InsyaAllah aku akan update thru my BB..tue pun klau berkelapangan..hehe

Blog korang nanti aku blogwalking ari rabu yek..until then..babai sumer..


LOVE BOTH OF THEM VERY MUCH


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ NAK KOMPLEN BOLEH???

Aku paling tension biler org dalaman opis nie kol tanye aku ext officer..
ape gune direktori tue klau x nak digunakan..kat dalam tue sume ade..
cer rajinkan tgn bukak web tue..sape yg x reti bhse mmg salu dpt balasan suare lemau aku..

klau org luar yg tnye tue xpe jgk..nie jenis yg malas nk godek web opis..
kpade staff MOF, meh aku kasik link tuk direktori kalau x reti carik..
lepas nie jgn kol tnye aku lagi..aku bengang tau x..
ape?korg ingat aku operator?tolong ckt ek..

nie link.. SILA KLIK SINI!!!

pastu, dlm pada tue, aku kekdg kene jadi PA kpade 2 org bos..eh korunk, elaun PA aku tuk sorg bos je tau..
aku pun tau demand jgk..jgn lelebey ek..kang aku ngamuk bru tau..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ I-City ♥

Malas nak citer lelebih..korg tgk pic jela ek..last minute nye plan nie..
seb baik Iman x meragam..tp pg sekejap je sbb Iman dah tido dlm kul 11 tue..nanti ade mse pg lg..maybe tggu Iman bsar ckt kot..hehe

Ramai sgt org..=)

Iman dah ngantuk tp mama paksa jgk..haha

merak..

mama lak..tp half je merak..haha


muke feeling ngantuk dah..haha..


sgt cantek lampu itu..


Ape la yg Iman pandang ek..huhu


sebijik kan..huhu..anak abah..


Iman kene dongak..haha

abah gelak sbb last minute nk snap iman pandang ke lain..hihi

Best la jgk..sbb byk lampu..tp rasenye blom bukak sepenuhnya..kedai byk lg yg kosong..kite pg nanti dah siap sepenuhnye lak ek..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ SABTU NIE BALIK KAMPUNG..OO YEAH..HAPPY

Dah lame x update kan..so nk gtau pasal aku nk blk kg sabtu nie..ade 3 sebab nape aku nak blk kg..

1) sbb sepupu aku kawen, wat umah atok aku..
2) sbb dah lame x blk..hehe..last raye cina xdela lame tp nape ntah rase lame..huhu
3) nak wat majlis akikah IMAN ARIANA sekali..alang² pak sedara aku nak sponsor..so, kita ambik jelah..rezeki jgn ditolak..hehe..jom sembelih biri-biri tuk IMAN..hehe

Tapi, cuti lom apply nie..alah bkn lame pun..aku ambik cuti 2 hari jek kot..atau pun sehari je..coz en hubby lom kompem sehari ke 2..sabtu pagi balik sbb hubby keje mlm, so lepas dia blk keje tros calloo blk kg..kene gilir² drive la..xpe IMAN letak carseat..dia sgt behave ye dok carseat..Alhamdulillah..sudah terbiasa ekoran dari asuhan sejak kecil lg..

Isnin @ selasa aku gerak blk KL blk..x sabar nye nk blk kg..oooo blk kg...hikssss

p/s : nanti aku update pic kitorg g I-City ek..first time nie..teruja beb..hehe


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ RAMBUT OH RAMBUT

Oke, rinie entry berkisarkan rambut..
knape?sbb aku sgt rimas dgn rambut ini..tambah lak rambut nie mmg salu jek gugur dan bersepah-sepah di lantai umah yg hanya penuh dgn rambut setiap hari perlu sapu semata-mata rambut..haha..iman lak dah nak start pandai merangkak..risau aku if aku terlepas pandang krg dia g kutip rambut aku mkn..x ke haru weh..

tension oke..mmg la sejak lepas bersalin nie rambut gugur bak ujan menitis..erkk..
nak potong tp encik suami x kasik..ye, mmg dia dr dulu suke pompuan rambut panjang..
mse bercinta pun dia larang aku potong tp mse tue klau aku potong pun x dosa kan..haha
skrg x boleh..sbb dia udah jadik suamiku..mana bisa ku langgar arahannya..dosa tue..

walaupun berbagai pujuk rayu telah aku lakukan..x jalan oke..grrrr sentap di situ..
smpai aku penah diam je satu hari sbb dia x kasik aku potong rambut..blh?..haha
rimas weh..tetambah lak ade anak nie..mandi nak kene laju..pastu nk kene mandi wajib lg..erkkk yela tiap bulan harus peyed x termasuk lg mandi itu..ehem ehem..haha

so, sbb dia x kasik aku potong rambut aku mau ubah pesen rambut aku..mau kasik wave ckt..skrg nie lurus jek..dah bosan dah..yg nie dia harus kasik sbb dulu dia dah janji klau rambut aku panjang aku leh wat ikut suke aku janji x potong..huhu..

rambut ku skrg begini..sebijik ye..panjang gitu, stail pun gitu..
kenapa tok ti?sbb aku minat dia..hehe


then, aku mau bikin rambut aku seperti acha..pun sbb aku suke dia..cute..cantek kan rambut begitu..ini la rambut yg aku tunjuk kt hubby aku dulu..dia suke..tp idok le kaler cenggitu..cme aku ikut stail jek..amacam korg?oke x?

nanti mau bincang sme hubbyku bile mau buat ini rambut..harus weh cantek rambut even pkai tudung..sbb laki aku nie jenis suke bandingkan org..klau dia tgk org tue even kejap je, dia mesti akan tros terkeluar bende ape yg dia nmpak kt org tue..ngeri tau..ade je aku kene dgr dia ckp pasal org yg dia tgk..opsss..hehe..seb baik aku nie jenis pandai menjawab & jawapan aku mmg dia xleh sangkal lg..haha..laki mmg la suke tgk yg cantik aje..jadinye kite nie harus la sentiase cantik di depan dia even pakai suar pendek nga singlet..haha..itulah aku di rumah..

so, ape pendapat korg?


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ LIFE MUST GO ON


HIDUP NIE BYK DUGAAN & CABARANNYA KAN..
APA YG KITA MAMPU BUAT ADALAH USAHA, IKHTIAR, DOA DAN TAWAKAL..
SELEBIHNYA KITA HANYA SABAR DAN BERSERAH PADA ALLAH..
BIARPUN KITA DIUJI..UJIAN TUE TANDANYA ALLAH INGAT DAN SAYANG PADA KITA..

"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ Cerita Permata Hatiku




Senyum walau x sihat..badan dah susut.. :-(

Dah tau kan, dah 2 mggu anak daraku x sihat..
batuk berkahak..klinik dah 3 kali pg dlm 2mggu nie..
last skali pg sabtu mlm ritu kat klinik karisma hentian kajang..
tue pun sbb sabtu tue ariana xmo susu langsung..mkn pun xmo..dia diam je..langsung x nanges..aku jadik risau..sbb badan dia makin susut..
Nak g pakar kanak² az-zahrah tp mlm x bukak..so, tnye akak aku..
dia try kol klinik karisma yg salu dia pg..
Alhamdulillah husband owner klinik tue yg juge seorg pakar kanak² az-zahrah bertugas..
Dr. Nazim name dia..sgt la baik..peramah sgt..ckp pun lembut..

Dia cek, gtau iman byk sgt kahak..suggest sedut gas..sbb takut dia semput..
masuk la dlm bilik, mule² sedut iman x nanges..tp lepas tue dia nanges dgn kuat..
sampaikan husband aku suh stop kasik..aku ckp xbleh..nie tuk kesihatan dia..
aku pun sedey tgk dia nanges camtue, tp aku nanges dlm hati je..
husband aku berkali-kali suh stop tp aku keraskan hati..
yela, sape smpai hati tgk anak menangis mcm tue..tp nie tuk dia sihat..
Dr.Nazim ckp dia nanges lg bagus sbb lg byk dia sedut ubat tue..
then, iman dah letih menangis dia sampai tertido sedut gas..

Dr.Nazim siap pesan kat iman ariana, cepat sihat mama nak keje..jgn sakit²..=)
then, dia ckp buat susu tue kasik cair..means kurangkan sukatan then lebihkan air..
semalam, dia da oke ckt mkn pun nak..air masak jela minum..susu still xnak jgk..klau aku paksa bg jgk dia akan muntah..so, aku xde pilihan lain nk kasik dia tenaga kene bg dia minum glukos..
Alhamdulillah dia nak minum..tp aku wat susu tue cair dia minum jgk tp ckt jek la..

td hantar nursery dia oke..mcm biase..tp bab pemakanan tue la aku risau..
klau nga aku mmg aku akan kasik sepenuh perhatian la kan..
kat sane xtau la cmne..aku dah tinggal byk pesanan td..tghari nanti nk g tgk..
mohon korg doakan kesihatan IMAN ARIANA ye..

OH YE, HARI NIE 9/5/2011 GENAP IMAN ARIANA 7 BULAN..harapnye dia x sihat nie sbb nak beralih bulan la..moga nanti dia sihat sepenuhnya..aku ckp kat Iman, hadiah hari ibu mama, mama hanya nak anak mama sihat..itu aje yg mama nak..sbb adik adalah harta mama yg x ternilai.......


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

♥ BYK JE CRITE TP NTAH LA....



dah lame aku x story kan..ermmm, bkn xde citer tp berlambak tp xtau cmner nk citer..blh?haha
oke la aku citer latest..td g anta iman klinik coz nursery dia kol gtau dia muntah stiap kali lepas nyusu..means dh 4 kali termasuk yg pagi td mse dia bangun..otw ke nursery pun muntah..

tp dia xde demam..so, doc ckp xde ape..paru² oke..cume kahak dia yg membuatkan tekak dia rsae x selesa..batuk dia agak terok la..tp since semlm batuk mcm dh kurang dh..tido pun x terganggu sgt mcm yg sblom nie..

risau jgk coz berat dia dh makin turun..badan dia dah susut dah..sedih aku tgk..bru je badan dia nk naik..tp syukur la dia makan oke cam biase..habis je..cme susu jek dia xleh..minum air suam pun oke..maybe susu tue buat dia lagi loya kot..

tp, dia kuang aktif ckt..maybe sbb penat kot muntah..yela, aku dh rase cmne penat muntah tue..agaknye iman pun rase cmtue..tp dia muntah kuar kahak..so, mcm oke la kan coz kahak dia kuar..ataupun maybe dia muntah tuk kuarkan kahak tue..asalkan dia xde ape² yg trok sudah la..

korang doakan IMAN ARIANA sihat selalu ye..aminnn




"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥