♥ Akhirnye..Jejak Kaki Ke Ice Room

wuwuwu..
terlepas sudah hajatku since dari pregnant lagik..haha
semalam, after reunion meet up kengkawan sekolah..
ajak en.din g ice room..Iman pun behave jek kan..
ingat nk g i-city tp siang lagik x kuasa nk tggu smpai mlm..len kalijek la g i-city tue..


so, ke ice room kiter..yeaaaaaa
tgklah anakku, sihatkan..huhu..
tangan ketul² kalah mama nga abah dia..
xpe, tue tanda sihat & cukup makan..hehe


apsal nga abah manja plak..ooo tau..
mama garangkan..haha..salah seorg kene garang ye..
harus la aku yg garang..tgk muke pun tau kan..haha
mmg aku nie panas baran ckt..so, en.din sgt pelembut ognye..
bkn lembut nyahhh plak tau, tp lembut dari segi tutur kata..
aku nie mcm singa..haha



ini aje la sempat snap..fries x nmpak plak..
yg lain dh selamat masuk dlm perut en.din..haha
ate, dia makan aku jage Iman..huhu
not bad la, tp next week nk g tutti fruitti lak..hehe



yela, abah dia pandai wat lawak..
tue pasal la suke dok nga abah ye..hehe..
tp, klau mama ilang jap ek ek jgk kan..
mule la wat muke cebik²..saje nk ambik ati abah kan tue..takut abah jeles ye..haha
yela, 24jam nga mama..harus la mencarik klau mama ilang..


if aku kat dapur kan, mata dia gerak same tgk aku g dapur..haha
asal aku ilang ckt dok huhu haha memanggil..comel sgtt..



tgk, asal nga mama wat muke poyo..haha
xpelah dik, asal awak sihat mama oke kan sajork prangai awak tue..
selagi terlayan..karang mama jadik singa..terkejut awak...=)





XOXO
♥ZaZa♥

♥ KEKANDA ADINDA



saya sayang dia sangat-sangat
dia semangat saya
dia sumber kekuatan saya
walaupun kami berlainan cara
walaupun kami jarang berjumpa
walau masa kerja kami berbeza
tapi, kami serasi bersama

kadang-kadang saya kecil hati dengan dia
kadang-kadang dia buat saya marah
kadang-kadang dia buat saya menangis
tapi, selalunya dia buat saya ketawa


walaupun dia selalu tinggalkan saya dan iman
tapi, bila dia ada dia pasti ringan tulang
saat saya penat, dialah yg tolong jaga iman
tolong tidokan iman, bergelak ketawa dengan iman

walau saya sering x puas hati dengan masa kerja dia
tapi jauh di dasar hati saya memahami
walau saya sering komplen dia xde masa tuk saya dan iman
tapi saya redha kerana saya mengerti
walau mulut saya x berhenti mengomel & membebel
dia tetap setia mendengar dengan mimik muka..haha


apa yang pasti, dia selalu ada dengan saya
saat saya sedih saat saya jatuh saat saya merasa mengalah
dialah yang membuat saya tersenyum
kini, ada dua insan yang sgt bermakna dalam hidup saya
dua² saya sayang lebih dari nyawa saya
saya x mampu hidup tanpa salah seorang dari mereka, kerana
kedua-duanya saya perlukan dalam hidup saya..



P/S: entri emosi di pagi hari..haha


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Cerita Lama, Dah Basi Kot..haha


Dah 2hari x update..so godek² pic jmpe pic nie..
citer dah basi pun..tp nk gak gtau..

mse Karnival WOW ritu Auntie Aisha & the geng dtg umah..
tgk Iman..sambil² tue diorg nk g Karnival WOW tue la..
jom, citer by pic..



Nie la Auntie Aisha..Iman cam takut² jek bile auntie aisha pegang..
agaknye dia rse x safe kot..haha
dak aisha nie dulu opismate aku, pastu dia transfer ke johor negeri dia..
PA jgk cam aku..cume dia nie pangkat adik² la..bru 22 kot..
dah bertunang ye, insyaAllah ujung taun nie kawen if xde aral..


haaa, nie plak geng aunti aisha..
all the auntie's..hehe..cumil² jek sumer..sonok iman kene dukung jek..
yela, klau nga mama mmg dok bawah jek la manjang..huhu
jadik model jap anak aku nga diorg nie..
ambik gambar siap pkai DSLR oke..huhu



nie antara hasil tangan diorg..mcm² gaya iman diorg snap..
x kering gusi tul nga auntie's² nie...ade jek yg nk diusik iman..haha



pic iman tgh layan citer hindustan..
time nie citer Dil To Pagal Hai kat TV3..
paham ke sayang mama tue..hehe
cam paham jek tgk..beria nau..


oh yea, iman dpt present dr auntie's² nie..
dpt stokin moo moo nga busha..
see, iman cam teruja tgk stokin tue..haha
thanx sll the auntie's......



nie mse auntie sumer nk blk..
leh plakk dia cebikkan bibir..sedey la tue nk kene tinggal..haha
cerdik ek anak mama..suke ye nga auntie² tue..


sblom terlupe, auntie aisha pun ade blog..
CLICK HERE TO GO TO HER BLOG
oke la, tue je kot nk citer..

psssttt, ahad nie de reunion nga classmate time tingkatan 5..
x sabar nk jumpe..kat s.alam..
maybe leh g i-city tros..iman, suke x nak g jenjalan?
yg pasti, mama dia suker terlebey...hiksssss



XOXO
♥ZaZa♥

♥ IMAN & Stail Datuk CT..haha

plz scroll down..=)


*

*

*





COMEL X SAYE?HAHA
ABAH CKP SAYE LAGI COMEL DARI DATUK CT..
MAMA CKP BIBIR SYE LG MELETUP DR ANGELINA JOLIE..
KORG PLAK CKP APE?
CKP YG BAIK² SAJE TAU KLAU X SAYE NANGES..HUHU

(>"._."<)


XOXO
♥ZaZa♥

♥ MY NEW LOOK

hoho mulakan hari ini dgn teo o ais..muehehehe
pepagi bute dah minum ais..feveret maaa



tadaaaaa, nie la imej bru aku skrg..bkn saje suke² ea..tp sbb kerabunan & x brape kenampakkan..huhu
actually aku nie since skolah rendah lagi rabun..pakai speck kejap pastu rse mcm eiii rimas la xleh nk aktif bersukan & sgt leceh di saat itu..huhu
so, makin lme makin tinggi la powernye..yela, klau nk nengokbende jauh dok kerut² dahi..mau cpt tua aku..tetibe..



akunie rajen wat speck tp pakainye yg malas..masuk nie dlm 3,4 speck kot yg aku dah wat tp harem..pakai idokkk..mse drive jek la yg aku pakai tue pun malam jek sbb dh x nmpak sgt tambah lagi aku nie silau cahaya..alergik weh nga pancaran lampu kete..menyilau aku rase..sbb tue aku x gemar drive memalam..

so, insyaAllah kali nie melekat la kat mata aku kot..tgk lah, if aku selesa aku pkai tp kat opis & time kuar jek la..kt umah xde maknenye..rimasss..klau x kerana terpaksa..kim salam..




XOXO
♥ZaZa♥

♥ Sebelum & Selepas...

SEBELUM



SELEPAS


OKE X KORANG?HUHU..KE SKEMA SANGAT NAMPAK..
BILER PAKAI, WAHHHH TERANGNYE DUNIA..
BILER TANGGAL, SEDIKIT MALAP...

OPINION PLEASEEEEEEE!!!


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Budak Kacamata




As-salam uollssss...
knape budak kacamata?
sbb lunch time nanti aku nk g ambik speck kat focus point alamanda..
ahad lepas mse sopim aku de wat speck..
kebetulan mse tue focus point de wat roadshow kat center point alamanda..
so, aku pun wat la speck baru..sbnarnye dah ade speck..

tapi bingkai pink le plok..
x sesuai if nak pakai selalu..aku pakai speck tue time drive jek..
kekadang x pakai..hoho.. x sedar diri rabun..
power aku tinggi wooo...
kiri 400 + 75 rabun silau..kanan lak 250..

dia ckp better pkai salu kalo x nanti makin tinggi power..
yeke, bukan kalo pakai yg makin tinggi ker..huhu
tapi, mmg weh korg..aku nie sbnarnye rabun sgt dah rasenye..
klau tgk signboard, terbelah jadik dua perkataan tue..huhu

mcm nie la lebih kurang speck aku tue..

nanti petang aku update ek..tgk sesuai x nga aku if pkai spek..
sesuai ke x yg penting mata kasik clear tau..huhu



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Dah Lama X Syok Sendiri..

Sejak ade anak nie, asyik dok tepek jek muka anak..
macam blog nie Iman punye lak..
al-kisahnye mama Iman nie dok eksaited ambik gambor anak..

dulu aku stop mekap jap sbb pregnant kan..
aku kan alergic mekap, pembawaan ibu mengandungkan anak pompuan...huhu
so, mmg serabai serebeh la time pregnant..ade aku kisah..hoho

now, aku nak start meroyan blk sal mekap..
nak start sopim tuk diri sendiri lak..
nak bercantik-cantik blk tuk encik suami..
ade anak kene lagi up tau..hehe



skrg nie, sumer org dok giler inner syria nga shawl kan..
so, aku pun nk try la..beli la selai dua inner nie..try pakai mcm best..
so, wat experiment di hari rabu ini..

first time pakai..


cubaan membuat muke ntah hape-hape..bajet comel tp......
jgn isi petak kosong...muahahaha



SERIUS..takot xxxxxx korang..huhu
kelakau lak tgk riben tue tp mcm comel...hokhok


senyum, x perlu kata apa-apa.....
;-)



amacam korang, menjadi x aku pakai style camnie?
kene x nga aku? xkene pun aku fedulik hape..
org lain boleh aku pun mesti boleh....
lalalalalala...



XOXO
♥ZaZa♥

Jap Lagi Nak Kuar..Ooo Yeah Sopim Lagi....

Ollllaaaaaa guys...
Rasenye sumer cuti rinie kan..

Rasenye sumer org bercuti rinie kan..
Ke, ada jgk yg keje..huhu actually hubby den pun keje jgk..tp mggu nie dia shift mlm so, mlm nanti la dia masuk keje..

Mesti rmai yg ambik kesempatan bwk family kuarkan..
Aku pun jap lg nk kuar..sopim brg keperluan Iman kat manjaku bangi..
Biase la, pampers dia susu dia mandian losyen sumer..

Tgh tggu hubby nga Iman bangun..semlm hubby den keje mlm so ngantuk tdo dulu..krg mlm nk keje lg..redha jek la nk wat cmne dah keje dia cmtue..huhu

Oke la..
Esok sambung plak..
Cekidaut....

XOXO



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

♥ Makin Aktif Meniarap..


Iman skrg nie sgt la aktif meniarap..
Pantang aku tinggal ckt pastu bunyi la ekk ekk sbb dia meniarap pastu x reti nk pusing badan balik..
Tido pun nak meniarap jgk, biler sedar mule la pusing badan..hadoiii..
pastu mintak kiter kasik baring balik...haiyohhhhh



senyum eksyen nie tau..haha
konon nye dia dah terrer la tue meniarap..rse nak pangggg jek..haha..



tgk dia punye jeling manje..
hadoiii la bikin aku senyum sensorg tau dak Iman nie..
now dah pandai sgt ckp sorg², main sembur² air liur, pastu gelak mengekek sorg²..


asal dpt meniarap pastu carik aku then senyum gatai...
amboiiii, sgt la annoying..haha..
mama cayunk adik owhhh...mmmuaaahhhh...geram nak cubit jek...hihi


biler dah penat, tido sndiri..aku suke snap pic Iman tgh tido..babykan mase tdo sgt la suci ko...
tgk muke dia rase kesian sgt..


sgt nyenyak..adik, jap lg mama g ambik okeh...
wait for me bebeh...=)



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Hepi Sunday...Hahahahaha


Semalam, ahad..hari yg sgt best bg aku even penat..
setelah lme aku x sopim sakan..hah ambik kau..
kuar umah dari kul 1pm, kul 7pm bru sampai umah..muahahaha
bknjauh pun sopim, alamanda jek..tp berjalan mmg x hengat la..hikssss


Iman sgt behave..syg dia sgt²..haha,,dok jek dlm stroller tue..biler ngantuk tido..lapar minum susu..owh, sayang lebih-lebih...haha


Dlm kul 6pm, lepas jumpe Princess-N tros gerak g karnival WOW..tp jap jek sbb lepas tue ujan..encik suami + Iman bersama kereta ygkurang minat..hehe


Haaaaa, nie kereta idaman encik suami..lembu bukan sebarang lembu oke..tapi lamborghini...1.15 Juta..haha..ko hadooooo...dalam mimpi jek la abg oiii..dari beli mende alah nie baik beli umah..lagi berbaloiiiii...



Iman dan topi barunye..bru nampak cam pompuan...hehe..encik suami muke ketat..dia mmg seyes kalo bergambor..tensen aku..opssss, gambar mama dia xde ek..sbb, mama dia giler sopim..mcm² yg dibeli..baju Iman xyah ckp la..sedozen aku capai..huhu



Ini hadiah tuk Iman sbb sgt behave skrg..gelang tangan..kan aku de ckp mggu lepas mau kasik dia hadiah sbb dia dah berubah menjadi boodak baikkkkk...hehe..mama dia pun ade gak, rantai leher with love pendant...nanti la aku tunjuk if aku rajen..huhu>>owh gelang nie utk dipakai mase berjalan or event or perayaan jek..xde nye nk pkai time antor nursery..bahaye...hehe



Ini pun mama Iman sempat grab jgk..nie bukan handbeg tp mcm clutch gitu..beli kat butik guess alamanda..RM159 sajork..now, aku pakai ini sajork nk g opis or jenjalan..sbb beg Iman sajork dah segedabak..so, mama dia berfesyen begini sajelah..

esok cuti lagi, so kemanakan kiter...hehe..manjaku mungkin..mau rembat susu nga pampers Iman..sudah mau kehabisan stok..sopim lagik...winksss kat encik suami...hehe



XOXO
♥ZaZa♥

♥ IMAN Dah Boleh Meniarap (>"._."<)




hai sumer org kg..meh cnie nak kabo..hehe
anakku IMAN ARIANA dah boleh meniarap..weeehooooo
semalam, 10 Februari 2011 @ 9.43mlm, ngam² umo dia 4 bulan sehari..
meh tgk aksi dia meh..


mase nie ngah usaha nk membalikkan badan..teruja jek aku nga encik suami tggu..


Tgh susah payah..siap bunyi uh uh lagik..haha..sgt eksaited aku tgk...weeee


Akhirnye...bravo anak mama...clap ur hand plz..pap pap...


mase nie tgh try nk angkat kpale lak..sian je tgk tp xleh tolong sbb nanti org tua ckp dia x berdikari kalo tolong..anak mama harus berdikari ye sbb mama kamo nie sgt la independent..x caye tnye abah kamo..kalo dia ckp x meh mama luku pale dia..hikssss



Setelah susah payah sampai merah muke²..berjaya gak angkat pale..hepinye dpt tgk anak meniarap buat kali pertama..hepi moment nih..hehe..then, bile dah boleh meniarap, sala aku angkat betulkan dia, dia meniarap blk..mcm tue la sampai la dia tertido sbb fenatttt...hehe


tgk, pandai jek tdo sendiri after penat blaja meniarap..cayelah anak mama..rase nk bagi hadiah jek utk pengalaman pertama dia nie..tggu weekend nie ek sayang..mama bg kamo hadiah event kamo xtau pe tue hadiah..haha..nie penghargaan mama atas usaha kamo itu..gud luck my gegirl...


p/s:mcm sweet jek kalo panggil Iman gegirl..kan kan?..hehe..
startingn ow nk panggil dia gegirl lah..wewiittttt




XOXO
♥ZaZa♥

♥ BEDTIME STORY (>"._."<)


Meh nk citer pasal ptg semlm..
smpai jek rumah beginilah ceritanye bermula..
Jom skodeng meh...=)



1) cerita bermula dgn aksi ini...ape pandang²...


2) kemudian menjadi begini...wuarggg mkn mama...=)


3) seterusnye bertukar pada ini...cakkkkk aaaaaaa


4) berubah pulak kepada ini...hurrrmmmmm


5) then, begini plokk....(blur sbb si pelaku cepat bertindak..haha)


6) ceria seia sekata...muahahaha..sungguh galok & gumbira..senang hati ye..


tapi,

akhirnye....

*

*

*

7) tewas juge pada seru alam..haha..sudah diulit mimpi..hihi

p/s: ye, Iman skrg sgt baik..x pyh dodoi ulit masuk buai ke hape..dah pandai berdikari..sampai time tdo, trus zassss pejam mata..spt biase mengikut posisi feveret dia..haha..
mamanye sgt la senang hati..mmg btol ckp org tua, budak klau mse awal dia meragam then biler dah makin besar dia akan berubah menjadi sgt baik...good girl Iman..nanti mama bwk g jenjalan weekend nie yek..hehe..





XOXO
♥ZaZa♥

♥ Posisi Tido Feveret

Iman nie skrg suke nau tdo mengiring..
meniarap aje blom lg..
asal tdo jek nk mengiring..dlm carseat pun nk mengiring..
dlm stroller pun nk mengiring..
tdo atas aku pun nk mengiring..haiyooohhhh...



dia klau tdo cmnie mmg lena sungguh..
bunyi kuat² pun maintain lagik tdo..



tgk...lena sungguh..
geram nk cubit..haha..mama dia ja'at...hiksssss




XOXO
♥ZaZa♥