Semakin Manja

9:30:00 AM


 Of coz la nak citer sal anak dara kan klau manja² tue..haha..perkembangan Iman Ariana since dia dah setahun nie kan..biler dia dah makin pandai bwk diri xde la aku penat sgt..tp still tmpat org ramai susah sbb dia xnak nga org..SAY NO TO STRANGERS..hehe..


 Setahun 2Minggu 5Hari..dah pandai macam²..bila suruh itu ini Alhamdulillah dia mmg cepat paham dan belajar..dah tau ape itu bantal, susu, bing(tido), puting(pacifier), sit down, stand up, sayang(kiss pipi+mulut), abah, mama, mak tok, kereta, tv, dan macam² lagi..seronok sgt bila apa yg kita ckp dia tahu..dan pandai merajuk bile mama marah..buat muke muncung yg bikin mama nak gigit²...=p


 Sgt hebat membuat ekspressi wajah..mcm² oke mimik dia buat..yg paling comel bila sebut mama..mulut senget²..pastu dok la ulang sebut byk kali..haha..gerammmmm..dah pandai mengikut..dah tau bile mama pakai tudung mesti la mengekor mama je sbb takut kene tinggal..haha..pastu bile mama nga abah lambat siap mula la mengamuk..siap tunjuk² pintu..overrrrr...haha


 Berjalan dah laju sgt smpai kekadang terlebih laju jatuh²..dah tahu bile mama cakap mandi mesti dia tarik² baju dia then pg tunggu depan bilik air ketuk² pintu toilet tuh..haha..suke sgt mandi(lebih pada main air)..skrg nie biler aku baring tgk tv dia pun baring sama pastu tangan dok la tunjuk² sambil mulut cakap "tuh, tuh"..ape yg dia tunjuk pun xtau..skrg nak pkaikan pampers punyelah susah..xdok diam langsung..bersilat mama kekdg smpai terjerit-jerit..haha..owh aku mmg garang ye..Iman salu nanges sbb kene marah nga aku..padahal saje wat muke seyes marah² padahal x marah pun..nak bg dia takut ckt..sbb nga abah dia langsung dia x takut..abah dia marah dia boleh pegi pok manja abah dia..haha..


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior." 

XOXO
♥zaza♥

You Might Also Like

4 kata cinta

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥