♥ #13 RAMADHAN

9:57:00 AM



Sabtu lepas, iaitu 13 ramadhan aku satu keluarga berbuka puasa umah akak aku di bangi..menu utama Nasi Kerabu Homemade..mavelesssss sgt..walau jauh dari kg tp tetap dpt makan nasi kerabu yg sedap..hehe..disebabkan encik suami aku keje sabtu tue..makanye terpaksa la aku drive sndiri pg umah akak aku tue..

Gerak dlm kul 2 lbh..jalan agak jem la..agaknye org kuar sopim kot..Iman behave la jgk..ckt² prangai dia tue aku leh handle lagi..dah biase kan..yg risaunye mlm tue sbb aku kan rabun..nak drive malam nga Iman lagi mmg agak mencabar la ckt..encik suami lak dari tempat keje tros g umah akak aku..so mmg blk kete asing² la kan..


Iman sonok sgt main nga abg zafran yg tgh dok ngadap game kat blakang tue..ini budak walau bru nak masuk 3 tahun tp cerdik yg amat..agaknye mmg btol kot org ckp budak nie klau suke men game dia punye otak len mcm ckt..mulut pun mmg hebat..skali dia tnye terkial-kial ko nk jawab..aku rase kan budak zaman skrg nie mmg sume cerdik² la..

yg si iman lak x renti gelak tgk gelagat abg zafran tue..senang keje mama..leh la mama dgn senang hati masak..haha masak ke..x jgk..aku tukang hiris ulam-ulaman je..eh susah tau..abis calar tgn aku..huhu..sambal akak aku buat..aku bwk ayam special oke..haha..x abis² nga ayam special..hiksss


Nie lah menu kitorg ari tue..Nasi kerabu homemade, puding caramel akak aku buat, keropok goreng dtg dr kg, ayam special, air twister oren, kurma..mmg sedap sgt..ade lg sambal dan ulam yg akak ku bekalkan..leh makan lagi seround.. Iman lak asal kul 7 nak tido..tp seb baik jgk..aman kitorg nk buke puasa..hehe..nak blk pun senang..sbb dia tgh tido, aku angkat je masuk carseat..Alhamdulillah smpai umah dia sedar..x mengganggu la aku drive..



"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."
XOXO
♥zaza♥

You Might Also Like

8 kata cinta

  1. uuhhh...sedapnyo nasi kerabu!! memang tengah berkira2 nak buat nasi kerabu jugok petang ni kalu jadi! :D

    ReplyDelete
  2. sedap tuu nasi kerabu...feel cm kt kg la...

    ReplyDelete

  3. ♥ZAA
    --- >>sedap sgt..buat la..lg feel mkn dr bli..

    ReplyDelete

  4. ♥N
    --- >> btol..nk blk jauh kan..so, buat la lg better..hehe

    ReplyDelete
  5. dah lama x makan nasi kerabu.. puding caramel tu mesti sedap!!! nak cikit!

    ReplyDelete
  6. dah lame tak makan nasi kerabu...last makan bulan puasa last year....hehhehe..

    ReplyDelete

  7. ♥ZANA
    --- >> beli la di bazar, gerai wan atiq..kompom sedap..hehe..tue kaka buat..dia mmg terer wat puding tue..

    ReplyDelete

  8. ♥TILLA
    --- >> sila la cari laju² ye yunk..hehe

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥