♥ Cerita Permata Hatiku

11:00:00 AM




Senyum walau x sihat..badan dah susut.. :-(

Dah tau kan, dah 2 mggu anak daraku x sihat..
batuk berkahak..klinik dah 3 kali pg dlm 2mggu nie..
last skali pg sabtu mlm ritu kat klinik karisma hentian kajang..
tue pun sbb sabtu tue ariana xmo susu langsung..mkn pun xmo..dia diam je..langsung x nanges..aku jadik risau..sbb badan dia makin susut..
Nak g pakar kanak² az-zahrah tp mlm x bukak..so, tnye akak aku..
dia try kol klinik karisma yg salu dia pg..
Alhamdulillah husband owner klinik tue yg juge seorg pakar kanak² az-zahrah bertugas..
Dr. Nazim name dia..sgt la baik..peramah sgt..ckp pun lembut..

Dia cek, gtau iman byk sgt kahak..suggest sedut gas..sbb takut dia semput..
masuk la dlm bilik, mule² sedut iman x nanges..tp lepas tue dia nanges dgn kuat..
sampaikan husband aku suh stop kasik..aku ckp xbleh..nie tuk kesihatan dia..
aku pun sedey tgk dia nanges camtue, tp aku nanges dlm hati je..
husband aku berkali-kali suh stop tp aku keraskan hati..
yela, sape smpai hati tgk anak menangis mcm tue..tp nie tuk dia sihat..
Dr.Nazim ckp dia nanges lg bagus sbb lg byk dia sedut ubat tue..
then, iman dah letih menangis dia sampai tertido sedut gas..

Dr.Nazim siap pesan kat iman ariana, cepat sihat mama nak keje..jgn sakit²..=)
then, dia ckp buat susu tue kasik cair..means kurangkan sukatan then lebihkan air..
semalam, dia da oke ckt mkn pun nak..air masak jela minum..susu still xnak jgk..klau aku paksa bg jgk dia akan muntah..so, aku xde pilihan lain nk kasik dia tenaga kene bg dia minum glukos..
Alhamdulillah dia nak minum..tp aku wat susu tue cair dia minum jgk tp ckt jek la..

td hantar nursery dia oke..mcm biase..tp bab pemakanan tue la aku risau..
klau nga aku mmg aku akan kasik sepenuh perhatian la kan..
kat sane xtau la cmne..aku dah tinggal byk pesanan td..tghari nanti nk g tgk..
mohon korg doakan kesihatan IMAN ARIANA ye..

OH YE, HARI NIE 9/5/2011 GENAP IMAN ARIANA 7 BULAN..harapnye dia x sihat nie sbb nak beralih bulan la..moga nanti dia sihat sepenuhnya..aku ckp kat Iman, hadiah hari ibu mama, mama hanya nak anak mama sihat..itu aje yg mama nak..sbb adik adalah harta mama yg x ternilai.......


"Husband to be respect, Wife to be protect, Children to be nurture, Life to be savior."

XOXO
♥zaza♥

You Might Also Like

6 kata cinta

  1. iman cepat sembuh yer sayang!! siannya.... zai.. selamat ari ibu!!

    ReplyDelete
  2. anak kalu sakit sedih kan, nasib baik awak cekal hati, ikut laki awak susah la. hehe

    ReplyDelete
  3. musim sakit lew now... mmg x senang duduk kalau anak sakit.. anak zr pun batuk2, mmg kene ambik gas, psl nak cairkan kahak ..

    ** salam kenalan dari fazilzurakil

    ReplyDelete
  4. sis, dlu my son pn cmnie..btok bekahak 2bln xelok2..da 4 klinik g tp xelok tmasok la jmpe dr.nazim tu kt az-zahrah..finally ktorg bwk Rayyan p kpJ seremban, mtak admit sbb xray paru2 die ade infection kesan dr batok tu..sminggu kne admit,die kne sedut gas 2jam skali,pastu wat physio stiap pg..alhmdulillah..skrg da ok..tp still ade 4low-up kt kpJ even da 3bln die discaj dr spital tuh..ktorg 1 family xde asthma hstory tp kesan dr die batok lame sgt tu yg wat die tedeah pd jgkitan asthma.. s0 better sis bring iman g spital trus,k...hope she's get well soon...

    ReplyDelete
  5. Salam kunjungan... comel baby.. singgah la ke blog saya ;)

    ReplyDelete
  6. yang dr kata bagus dia nangis...sbb bila nangis lg byk dia sedut tu betul lah...dr yg rawat anak sy se dulu pun ckp mcm tu...harap iman dah sihat yea skrg...

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥