EL@CUTI LAGI - MUKA & BADAN IMAN MERAH2

10:56:00 AM

Mggu nie aku kene cuti lg..actually bkn EL la coz aku g opis dlu apply cuti dr Bos aku..sbnarnye aku dah siap & dah smpai nursery Iman dh pun..tp sampai jek tgk Muke nga badan dia merah2..smpai ke tlinga merah..So, aku x smpai ati nk tggal coz dia mcm gatal & tangan dok garu2 je kat area tue..aku decide ambik dia bwk blk then aku g opis mtak cuti 2hari..esok klau dia dh oke aku cancel blk cuti tue..syg cuti weh..xleh sewenangnye gune coz cuti tue tuk emergency camnie la..that's why la klau aku demampun aku tetap g keje..save cuti tuk Iman..

Actually, semlm Iman sedar dlm kul 3 cmtue then dia mcm gelisah..ngantuk tp xleh tido dok garu muke nga tinge dia..seb baik hubby aku da blk keje..then bukak lampu nk tau nape kan..alih2 tgk muke dia merah sgt..pastu aku bukak bju dia lap2 muke badan sumer..yg peliknye kat kaki nga tangan dia xde lak merah2 tue..nape ek?oke lepas tue aku sapu minyak TYT tp x jln jgk still merah..aku sapu lak bedak sejuk yg aku bli nga nenek aku..Alhamdulillah makin baik x merah sgt dah..tp dia problem nk tdo walaupun mata dh ngantuk maybe coz of gatalkan..so, hubby aku letak dlm buai..tido la dia..fuhhh, kul 4.30 bru aku leh tido..

Bangun pagi tgk dia mcm dh oke..so, aku mandi siap nk g keje cm biase la..tgk dlm kete pun oke dia main sndiri xde merengek ke ape..aku syukur sgt dia x meragam wlaupun keadaan dia cmtue..x nanges pun..dh cerdik anak mama..then tue la, smpai nursery trok blk..

Erm, korg tau x nape dia jadi cmtue..sbb bende nie tetibe je..aku pun xtau nape..tilam dia smggu skali aku basuh..then kawasan dia main mmg aku pastikan bersih..atas katil pun aku lapik tilam dia khas wat dia tido..then, cmne leh jadi gitu..Bos aku ckp maybe rashes kot..xtau la dak Iman nie alergic ape..klau x oke jgk merah2 tue aku nk bwk dia g klinik ptg nanti..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

You Might Also Like

5 kata cinta

  1. takot jangkit kat nursery kot.. tilam kat nursery tu ko bawak lik basuh tak?

    ReplyDelete
  2. ~@moi~~

    Xtau la babe, tilam dia kt nursery smggu skali aku bwk balik basuh..tp xtau la kot sbb dia dok meniarap kat lantai kan..coz semlm aku g ambik dia dok meniarap atas lantai..tangan nga kaki xde lak..

    ReplyDelete
  3. Alahai...ciannya iman... Mesti dia xtahan sangat la tu, sampai merah2...

    ReplyDelete
  4. cian iman...tp syukur la sbb xmeragam,cerdik tol iman ni...harap2 cpt ok

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥