♥ CHECKUP IMAN 5 BULAN

2:57:00 PM

Semalam g checkup Iman 5 Bulan kat poliklinik An-Nur presint 15..
Sampai² xdela ramai sgt org tp mmg time dia tido msae tue..
dlm kul 8.30mlm camtue..
then, sampai turn Iman..cek berat dulu..
semangat doktor ckp..mase checkup 3 bulan 5.3 kg..5 bulan 6.5kg..Alhamdulilah normal..
pastu bile start baringkan dia tuk ukur lilit kepala dia dh start meraung..haha
lupe lak bape lilit kpale..ukur tinggi lak..66 cm..3bulan dulu 60cm..
wah dik, cepat nau panjang..doktor ckp tinggi leh jadik model..haha

pastu tbe la part yg encik suami xleh tgk..haha
cucuk iman..last tiga serangkai..dia punye raungan..haha..mmg terbaik..satu klinik leh dgr..
sampaikan doc ckp, nyaring suare..leh jadik penyanyi..hikhik
everything oke..sume ikut perkembangan usia Iman..
so, i'm happy coz even aku lom kasik dia mkn tp berat dia still bertambah byk..
ye, aku mmg particular oke..aku akan bg dia mkn bile dia ckup 6bulan..

coz, aku dah try buat puri carrot nga kentang..dia xmo..so, maknanye dia blom bersedia nk mkn..aku xmo kasik nestum kalo blh..sbb nestum ade kandungan gula..gula, garam dan minyak x elok tuk baby yg blom mencapai usia setahun..klau nak kasik anak rase makanan manis, wat puri epal..sedap aku dh try mkn yg akak aku wat tuk anak dia yg sebulan tua dr Iman..




anakku yg makin cerdik..pantang diagah dan disapa..kompom dia senyum menampakkan telaga buruk..haha..klau nk dgr dia gelak kene aku nga abah dia agah..org len sori x jalan..haha..
now, dia dh kenal org..klau org xpenah dia tgk pegang dia..kompom dia meraung..hikhik



anak mama yg bam bam..
bulan depan checkup 6 bulan..cucuk Hepatitis B plak..

oooh yeee, aku x pg checkup Iman kat klinik kerajaan..
coz lembapppppp...senang aku g swasta..malam pun blh..
x yah susah² ganggu waktu keje aku..abah Iman pun leh ikut..
xpela aku berabis duit tuk Iman..sape lg klau bukan dia yg aku nak tatang bagai minyak yg penuh..


until then....




XOXO
♥ZaZa♥

You Might Also Like

1 kata cinta

  1. skrg makin ramai yg mengadu service kat klinik kerajaan lambat.. susah jugak kan.. sbb klau bawak budak kecik & kena tunggu lama mmg agak leceh la cikit..

    hope Iman cepat membesar dgn sihat & bijak!!

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥