♥ LAGI SEMINGGU...



Ape yg lagi seminggu..huhu
Aku keje la..hehe..minggu nie last keje sblom cuti bersalin..
aku kan ambik cuti 2 mggu awal dari tarikh due..(due aku 12/10/10)
so, cuti aku bermula 27/9/10 - 26/11/10..
29hb Nov 2010 aku naik keje blk..InsyaAllah klau xde aral melintang aku update dari umah..
akak aku yg tgh pantang skrg nie bwk balik laptop dia ..
so, klau berkesempatan aku akan update gune laptop dia..hehe
sabtu nie dah nak gerak blk kg..
harap baby IMAN sabar blom nak kuar lg..

skrg tgh elak wat keje berat dgn harapan baby IMAN x jatuh dlm saluran lg..huhu
harap sgt dia leh bertahan tuk lg 5 hari dlm perut nie..
klau x haru jek nanti..mau kelam kabut aku..
dah la abah dia keje malam minggu nie..huhu


Apepun, hari nie aku nak minta maaf siap² kat korang..
Kot² aku ade menyakitkan hati sesape samada secara sengaja atau x..
mane tau nanti aku x sempat nak minta maaf..
korang maafkan aku ek..
doakan aku mudah bersalin & selamat semuanya..

AMINNNNNNN



XOXO
♥ZaZa♥

♥I'm Back...


Hai sumer...selamat kembali bekerja..
owh hari nie ramai lagi yg x masuk keje..
next week insyaAllah sumer dah ade..

(wah, gambar x menahan..nie mse lom pregnant ek..hehe)

Alhamdulillah aku selamat pulang dan selamat kembali..
Blom bersalin lagi sbb baby IMAN lom nak kuar..
tapi, skrg aku dah rase tanda² tue..
perut pun dah jatuh..
hope dapat bertahan lagi smggu..

sbb minggu depan aku keje lagi smggu..then 25hb blk kg ready for melahirkan..
skrg dah masuk 36 minggu 3 hari..

harap sgt baby IMAN dapat bertahan dlm tummy nie..
mama nga abah dah risau sgt nie takut x sempat..
hope baby IMAN memahami kesulitan mama nga abah..
YA ALLAh, moga KAU perkenankan segala rancanganku..aminnn


p/s:korang doakan aku
sempat bersalin kat kg ek..amin

XOXO
♥ZaZa♥

♥ SeL@M@T H@Ri R@Y@ @iDiLFiTRi ♥



Esok aku dah start cuti..
Tapi balik kgnye hari khamis sbb mr hubby kene keje lagi malam esok..
so, dia kuar jek tempat keje kitorg trus balek kg..
nak x nak mmg akan merempuh jem yg sgt terok..huhu
redha jek la kan..nak buat cmner..


Di kesempatan nie,
aku & hubby nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..
MAAF ZAHIR & BATIN..

kalau sepanjang aku berblogging nie,
ade yg terasa hati & ade yg aku terlepas kata..
aku hanye manusia biase..hiksssssss



Korg doakan jugak aku selamat sampai di kg ye..
sape yg xtau kg aku nga mr hubby kat KELANTAN ek..
ye, sgt jauh..huhu..
doakan kesihatan aku oke sepanjang perjalanan nanti..
Dan aku harap aku lom bersalin lagi..
Minggu nie baru 35 minggu..
12hb aku dah kene gerak blk putrajaya sbb 13hb hubby aku dah keje..
aku cuti lagi sampai 16 hb..17hb bru aku keje..
saje rest kat umah sbb dah malas sgt nak keje..hehe


Ade lagi 6 hari aku kene keje lepas raye sblom bercuti panjang..
25hb nie aku akan balik kg utk prepare bersalin kat sane..
harap plan aku sumer menjadik..
klau x haru aku nga mr hubby..mau nye kelam kabut..hoho


Apepun, aku harap raye tahun nie memberi makna korang..
ampun dan maaf sekali lagi andai ade tersilap kata terkasar bahase..
moga korang ceria & hepi di hari raye nanti..

p/s:lupe nak inform..
aku start cuti 8/9 - 16/9..
17/9 aku start keje blk tue pun klau aku
blom bersalin & baby IMAN xnak kuar lagi..hehe


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Anak Sedara Baru ♥


haaaa, meh cnie org² kampung...wahhhh
hikhik..nak gtau kat korang..
1 September 2010 yg lepas..ari rabu ritu..
akak aku yakni ibu zafran dah selamat melahirkan bayi perempuan..

due aku nga dia x byk beza, sbulan jek..
lepas dia bersalin, aku la yg berdebar tunggu time..huhu
meh aku tunjuk gambar anak dia..


opppsss...memula tunjuk gambar ibu, ayah & abg(zafran)nyer dulu yer..hehe
manja semacam jek zafran nga ayah nyer..
pasni kene berkongsi kasih nga adik la plak..hikhik



Representing....baby girl...
Nur Alesha Daania binti Hishamuddin
DOB = 1/9/10 @ 10.36 am
2.9kg
bersalin normal
nie mase bru kuar..putih cam ayah dia..


nie mase dah blk umah..
huhu, akak aku dah lepas..turn aku plak...
berdebor menunggu..
klau kuar girl gak meriah nga girl jek la taun nie..haha hope btol la girl..huhu..leh pakai baju tomei² nanti.. dan, bertambahlah jgk bajet raye taun nie.. zafran kene la share duit raye nga adik dia.. mak teh xde duit banyak..huhu





p/s: kawan blogger aku mar@ziey pun dah selamat bersalin pada 5/9/10,
haaaaa, dia dah bersalin nie mmg turn aku akan menyusul la nanti..
harap sempat la mengikut plan aku ambik cuti awal tue..
sebolehnye aku nak bersalin kat kampung..anyway congrats mar@ziey
dpt baby girl..



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Duit Raye & Kesihatan Merudum...


Tahun kedua kene ade bajet duit raye..
yela, taun lepas kawen malam raye of course la dah kene kasik duit raye..huhu
tahun nie aku nga hubby bajet RM400..
utk anak sedara, sepupu, & budak yg dtg beraya kat umah di kg..

utk mak ayah, mertua, adik lain bajet punye...huhu
anak sedara yg aku x suke tue aku bg half jek..
lantak la bkn anak sedara aku kan..haha..
klau anak sedara aku tentu la bg lebih...jahat x...
nasib lew..

haha, nada x puas hati ade lagi tue..
pedulik ape aku, sekali org dah susahkan aku sampai mati aku ingat tau..

lately nie aku x bape sihat..
dah makin dekat ari nie, makin menjadik plak..
dengan badan lenguh, sakit, cramp on off...
nak berdiri lelama pun x larat dah..

masak kat dapur kejap² duduk, mane x lame proses masak..
dgn x bleh nak tidonye..
mimpi plak memacam..huhu..x logik tol ape yg aku mimpi..
haha, ade ke mimpi kembar 2 lah, kembar 3 lah..
dah tue mr hubby mimpi anak kepala bujur, besar..
pastu bru jek lahir dah boleh berjalan...apekahhhh...huhu

agaknye sbb pk kan sgt kot proses nak bersalin..
apepun harap sume masih dalam kawalan lagi la..
yg penting nak raye dulu..lepas raye, dah makan puas²..
boleh la anak mama nak kuar ek...huhu





XOXO
♥ZaZa♥