♥ Cube kelainan

Monink u olssss...
pe kaba ari nie...hope sumer sihat..
aku, oke sajork..tue pun isnin EL sbb sakit perut..
baby kick kuat sgt kot..huhu

risau gak kot kuar awal..
haru aku weh...




taraaaaa....aku try pakai tudung nie
oke la nmpak cumel jek..wakakaka...
cme, nmpak la aku semakin tembam...biase la dah masuk 7 bulan lebih nie..
mmg pipi bagai di pam-pam...huhu



see, terserlah sudah muke bam-bam aku..hehe
xpe, mr hubby ckp comel...hiksssss
dah nmpak sembap kan..da x lame la tue nak meletup..=)

owh ye, tudung nie aku beli 3 helai, 40inggit..murahkan..
sedap lak tue pakai...senang, sarung sajork...
klau selai, 15 inggit..
so, aku rembat 3 skali..
nanti nak bli lagi la..mmg senang giler nak pakai...


perut yg makin membesar..
skrg dah rase semakin semangat baby aku nie..
penuh perut aku dek dia je..
so, biler dia move mmg terasa & nampak sgt..
tp xpenah smpat nak ambik video..yela, mane kiter tau biler dia nak gerakkan...hehe



yg nie tudung kaler ungu gelap, lg satu wane pink terang & hitam semestinya..
nanti beli lg kaler ijo, biru, krim, coklat..sumer yg ade kaler baju aku..haha

tgh pening nak pakai ape raye nanti..
jubah?dress?ntah lew..
ade suggestion x...hikssssss





XOXO
♥ZaZa♥

♥ SABTU, AHAD CHENTA HATI SAYE KEJE JUGAK =(


wuaaa...kesian saye kan..huhu..
asyik kene tinggal jek...wuwuwuwu..
abah IMAN ckp dia kene keje kuat tuk IMAN nga MAMA IMAN..=)
so, saye kene redha klau hari minggu dia x dpt bersama di sisi saye..=(
tp saye sgt sedih..huhu

dah la mggu depan dia start keje shift malam balik..
bermula lg episod duka saye..;-(

baru ingat nak ajak dia g shopping brg baby yg lom beli..
ckt jek lg nak di abiskan..tp nmpaknye xbleh jgk la..huhu
yela, kul 5pagi dia dah bangun tuk bersiap g keje..
kul 6.15pagi dia masuk keje smpai la 6.15petang..
sampai umah dah dekat kul 7pm..dan dia pun penat..

mane saye sampai hati nak ajak dia jenjalan..huhu
xpelah, IMAN adekan tuk teman MAMA..=)
ye kengkawan, IMAN skrg sgt kerap move..
suke dia buat ombak dlm perut MAMA dia nie..

dialah pengubat duka lara dan rindu saye pada abah dia..
IMAN nanti jadik anak yg baik ye..
=)

XOXO
♥ZaZa♥

♥ Bakal Abah Yang Cam Bebudak..hehe

mggu nie Abah IMAN keje siang..yeay..malam tido berteman la..hikssss
semalam sonok melayan hubby yg cam bebudak..huhu
yela, dah smggu kan xleh nak bermanja & bergurau senda..
=)




see, sgt x menahan gelak..
boleh dia wat muke gitu..terubat rindu i u...haha..galokkkk
sumpah aku gelak mengekek biler dia wat muke gnie..
comel la abg...hakssss comel ker...



konon ensem la tue kan...????
tp mmg cute pun..klau x, xkan la aku terpikat kan, kan, kan..=)
nak plak dia melayan aku snap pic dia..
nanti biler baby IMAN dah kuar mesti lg besh...
winkssssss



wat muke gatal...huhu
agak² baby IMAN ikut muke sape ek..
klau abah dia mesti cute..klau mama dia cun kot?haha

nanti bln oktober nie kiter tgk ek..
x sabar nye tunggu..owh ye, sesi kemas blk baby akan berlangsung..
mggu nie xsempat sbb abah IMAN ot manjang..
aku plak mmg xleh angkat brg..so kene la nunggu dia..

x sabar rasenye nak tgk blk berubah wajah..
dah lame sgt x ubah brg dlm umah tue..
sejak ngandung mmg aku malas bab mengemas...seb baik de mr hubby yg sgt la ringan tulang..
ye, dia mmg rajen..aku? makin malas...wuwuwu



XOXO
♥ZaZa♥

♥ 7 months, winkssssss....

yeay, esok genap 7 bulan aku carry IMAN dlm pewut nih..
so excited..huhu..
meh aku share pic aku..dah lame x tayang muke nga pewut kan..hehe


nie mase g floria..ade 2 jek gambar aku ambik..
aku nie klau g tempat org ramai mmg pening..
so, mood nak bergambar xde yooo..nie pun mr hubby yg snap tp aku x bape nak layan..
tue yg wat muke toye tue..huhu



muke sekembang mangkuk...wuwuwu
ye, badan aku xnaik tp muke bambam..
terutamanya hidung yg semakin mengembang..huhu
selalu kene usik nga mr hubby sal hidung..tau la idung aku x mancung..hukhuk

berat 2 weeks 2kg lebih..aku xtau p mane berat tue..
agaknye IMAN kot yg ambik sbb badan aku tetap maintain..
hanye pewut jek yg timbul...=)
good, lepas bersalin xyah susah² nak kurus...hehe



nie satu kes yg sgt aku x gemar..
sejak pregnant, kat dahi aku mmg naik byk giler jerawat..
x brenti since start pregnant..asyik bertukar ganti..
sampai la berparut abis dahi aku..
hormon terlebih agaknye..mmg btol la kot ngandung anak pompuan nie baby ambik seri..so, mama dia mmg xde seri langsung...huhu..

tp, seb baik kat pipi dia xnaik..klau x haru muke aku..
mau naik seram tgk muke sendiri..hehe




yeah, perut yg semakin menggunung..xlame lg nak meletup..hehe
comel x...cepat cakap comel...nanti IMAN marah korg aku xtau ek...
haha



can't wait to see baby IMAN..
nanti pasti akan rindukan saat pewut besar nie...huhu
ye, ibu mengandung sgt seksi ye..
even ko x pakai seksi tp tetap nmpak seksi..
punggung melentik u olllsss...haha




XOXO
♥ZaZa♥

♥ MINGGU KESEORANGAN...=(


lama kan aku x update blog..
bkn ape, sejak pregnant nie mmg aku sgt malas..
walau byk sgt bende yg aku nak citer kat korg..tp seyes..
aku MALAS...huhuhu

lgpun malas nak cucuk wayar enpon kat cpu..
so, mcm nie la jadinya..blog sepi..hiksss
mggu nie aku keseorangan lg di malam hari..
mr hubby rotate shift malam kembali..
terpaksa la IMAN & ibunye survive...huhuhu

korg nak x tgk pic aku 7 bulan..xnak pun aku nak tunjuk gak..
tp bkn now la..mggu depan baru genap 7bulan kandungan aku..
nanti aku post entry lain berserta pic ek..huhu

IMAN makin kerap move..sampai bergerak-gerak perut aku..
leh jek aku senyum sensorg biler tgk perut aku gerak..haha
sgt teruja & takjub..
makin kerap bercakap dgn dia..sonok sgt..

Anak mama kene kuat tau..kuat mcm abah..
jgn ikut perangai mama yg sensitif nie...huhu

sbbnye biler mr hubby keje malam otomatik aku akan nanges biler nak tido..
tambah lg biler dia kol..huhu..nak jek suh dia blk time tue jgk..
org ckp x baek salu nanges time pregnant..tp
nak wat cmner..bkn sengaja tp mmg secara otomatik dia akan kuar sndiri..
kekdg x sedar pun airmata tue ngalir...huhuhu

p/s:Abang, rindu abang sesangat..lambatnye nak abis mggu nie....=(





XOXO
♥ZaZa♥