♥ HB 9.9


baru blk checkup..
sgt xde mood
HB aku turun lagi..
dari 10.1 ke 9.9....alahaiiii

mggu depan kene pg tuk scan..
pastu mggu lg skali kene pg checkup lg..
dah la lame giler tggu kat klinik tue..
dari kul 10 pagi smpai 3 petang baru siap..

sgt tensen dan susah hati..
tlg la kengkawan bg cadangan cmane nk bg HB tggi selain kne makan bayam, hati dan kerang..tolong la weh...huhu


XOXO
♥ZaZa♥

♥ TIDO SENSORANG


hurm..sedih nie..
nape ek?cozzzz
start 1hb nie hubby dah keje tmpat baru..
kat sony..
dia tukar keje tuk dpt income lebih..
situ lg masyuk dr tempat dia keje skrg nie..

Tapi, yg x bestnye..kat situ kene keje shift..
Sminggu siang sminggu malam..
waaaaa, aku kene tido sorg nanti weh..
lenakah aku tanpa bantal peluk yg besh itu..huhu

terpaksa la aku merelakan walau dalam separuh terpaksa..
yela, utk hidup yg lebih baik kite kdg² terpaksa korbankan sesuatu utk dapatkan sesuatu..
so, nielah pengorbanan yg harus aku buat..

kene bersiap sedia dari skrg if aku kene bersalin time dia keje malam..huhu
sekali pk mmg sedih..yela nak kene tido sorg² weh..
buatnye ade emergency ke ape..
haru aku..so, kene plan dari skrg..
mane aku nak bersalin..kampung ke kat sini..

tp, if aku bersalin kat kampung, mmg sah² mr hubby xde mase aku tgh bertarung nanti..lg haru..
apepun, aku kene redha jek la..
harap sumer baik² sajork..
sedih nie sedih..huhu

XOXO
♥ZaZa♥

♥ Pregnant Memang Menjadikan Kiter Malas Ker?huhu


Kenapa aku tanye cmtue?
Sebab aku sangat malas sekarang nie..
Kemalasan yang melampau..

Huhu, nak kemas umah pun malas..
nak masak malas..
nak bangun tido malas..
nak keje pun malas...
alahaiii....

nape ek?
ke hormon malas dah menguasai aku skrg nie...huhu
owh ye, kengkawan aku nak tanye nie..
ape yg boleh naikkan hb?
sebab hb aku last checkup 10.1 jek..
plg minima hb 11 kan..
so, disebabkan hb aku turun kene pg checkup lg khamis nie..

aku sgt malas nak kene klinik tau..
malas nak menunggu..see, malas lg..huhu




XOXO
♥ZaZa♥

♥ RAGAM ORG MENGANDUNG..HEHE

Yeah, sudah rajen mau update..haha
meh aku gtau ragam mak buyung sorg nie..hehe
org pregnant mmg suke masam² kan..
aku pun cmtue la..



setiap kali pg pasar tani kat depan opis aku nie,
wajib beli mangga putik a.k.a masam..yg x masak lg..
mangga epal..pastu cicah garam..sedap owhhh


See, kat opis pun aku bawak tau..
bapak besar pisau..haha
org x ngidam pun jadik ngidam tgk aku makan nie..haha
mmg aku akan makan nie tiap ari sebijik kat opis sebijik kat umah..
WAJIB oke..huhu


Tgk, sampai terkeluar lidah sbb terlalu asyik..hikssss
sape yg terliur tue pg carik cepat...huhu
exsp pada yg pregnant..jgn tangguh klau ngidam..
usaha smpai dpt mkn tau..
even ke negera china carik la...haha


Sila jgn menjelez..hehe..
fuhh, tgk nie jek dah wat aku telan liur..gulppp
oke la nak sambung makan mangga...lalalala




XOXO
♥ZaZa♥

♥ MAK BUYUNG 17 MINGGU = 4 BULAN LEBIH =)



Hello geng...=)
Lamenyer mak buyung x update kan..ambik mase & mood..hehe
Tunggu betul² sihat baru buat come back..hehe
Skrg aku dah oke, cume x sihat org mengandung tue biase la..
Memang x kan hilang sampai bersalin..so sabarkana aje lah..


Haaaa, ari nie nak show off muke nga perut aku..
Dah 17 minggu lebih @ 4 bulan lebih..
wee..bile tgk perut skrg baru lah rase mengandung..
sblom nie x nmpak sbb selera nan ado..
meh layan pic aku meh..
aku tau korang rindu aku kan..haha


comel jek tgk..hikssss
mr hubby dok geram tgk perut aku..
dia ckp seksi..haha..
padahal perut nye merekah x pyh ckp la..
yela, aku nie kurus jek..
bile nak berlaku pembesaran tue, harus la merekah giler kan..
aku sapu johnson baby jek..
lgpun perut aku nie sensitif..gatal weh..asyik nak garu jekk..huh


Owh ye, aku dah g scan 2 mggu lepas..
suke tgk baby active..Alhamdulillah baby sihat..
x tergambar rase sayu biler dpt tgk dia moving..
padahal xde la nampak cam real baby kan..
tp biler ko tgk...alahai, comel wehh
besarnya kuasa TUHAN tue..



Minggu nie aku plan nak g berurut..
Sbb aku terlampau byk angin..
Mak aku dah kirim air tawar bagai dah, siap wat mandi lg..
Nie tetiap mlm mr hubby la yg tukang urut..
Tp ko paham jek la klau tgn laki urut..
kasar weh, sakit badan aku..tp klau x urut belakang aku gak yg sakit²..
Nak xnak kene la suh dia urut gak..



Lagi 5 bulan aku nak bersalin..kejap jek rase..eiiii
skrg aku dah boleh g jenjalan..haha..
tp biler malam merasa lew ko penat pening bagai..hiksss
pepagi aku weak ckt sbb mmg akan muntah everyday..
biler masuk tghari baru aku rase segar ckt..

hurmmm, tue jek kot story aku..xtau pe nak citer..huhu
to Princess_N, aku dah sihat..meh jumpa meh..hehe








XOXO
♥ZaZa♥