♥ KEJAP OK KEJAP X


da xde mood nak update blog...
Sebabnye, kejap alahan aku ilang kejap nantikan ade balik..
baru 2,3 ari nak sihat baik..alih² pening+mual+loya menjelma lagi..
Kadang² aku rasa marah..tp cepat tersedar ini smua ujian..
ntah la, hati nie mmg selalu berbolak balik..

semalam, smua yg aku makan keluar habis..
even minum air segelas pun akan kuar jgk..
tido x yah ckp la mmg selalu x lena..asyik sedar jek..
Agaknye nie last pregnant tp xtau la kot Allah nak bg rezeki lagi..

Tapi, mmg ambik mase yg lame utk aku pregnant balik..
Nanti dgn ade anak lg susah..
Pening nie yg buat aku geram..
Klau pening, aku x lalu mkn..nak keje pun x boleh..
alamatnye asyik bongkang jek la tp tue pun x selesa..

Semayang pun nak pitam..kdg sampai menggigil..
kuatkan jgk semangat dtg keje sedangkan badan lemah sgt rase..
tgk pc pun x lalu dah..
biler la agaknye nak berakhir ye...
Ya Allah...





XOXO
♥ZaZa♥

♥ ALHAMDULILLAH, BERKAT DOA ANDA SEMUA..


Salam..
syukur ke hadrat Ilahi atas kurniaan-Nya pada hari nie..
Alhamdulillah, kesihatan aku dah semakin baik..
Berkat DOA anda semua, alahan aku dah semakin kurang..
Setakat muntah di pagi hari tue aku leh terima dah..
Then, bile dah masuk tghari..badan aku dah makin kuat..

Terima kasih pada yg byk bagi semangat..
To mAr@ZiEy thank for THIS ENTRY ..
terima kasih yang tak terhingga atas kesudian mendoakan kesihatan aku..
hanya ALLAH S.W.T yg mampu membalasnya..

hari nie genap 14 minggu usia kandungan aku..
dah masuk trimester kedua pun..
insyaAllah, alahan dah semakin baik hendaknya..
selera makan pun dah ada even x la selera mane pun..
tp dah boleh bagi zat & khasiat kat baby..Alhamdulillah..

Nanti ada masa, aku post entry pic aku skrg nga pic perut aku..
Assalamualaikum...




XOXO
♥ZaZa♥

♥ KENE MASUK AIR LAGI 2 BOTOL..


Ya Allah, besar sungguh ujian kali nie..
X pernah lagi aku alami kesakitan seperti skrg..
Buat kali kedua, aku kene tahan kat wad sbb hyprem..
Selasa mlm x blh tido langsung sbb asyik muntah..
Dek kerana x tahan, aku kejut mr hubby kul 4 pagi..
Pg hospital sbb tubuh aku dah lemah sgt..

Aku dah x berdaya nak tanggung..
Sungguh aku merasa sgt perit..
Anak, andai kau lahir jadilah insan yg taat pada kedua orang tuamu ini..
Sesungguhnya, menerima kehadiranmu anak, ujian yg sgt besar bagiku seorang ibu..

Kuar wad kecemasan dalam pukul 11.00 pagi..
Sian mr hubby kene tahan mengantuk tunggu si isteri..
Bayangkan dari pukul 4pagi smpai 11pagi dia x tido..
Terima kasih abang..

Kukira, pengalaman ini mengajar aku betapa besarnya pengorbananmu ibu..
Kupanjatkan doa ke hadrat ILAHI, moga kesakitan ini akan sembuh jua..
Amin..

Semalam, masih x boleh tido..asyik muntah jek..pening xyah cakap la..
perut pulak sakit yg amat..tp aku gagahkan jua diri dtg keje..
Walau badan tersangat lemah, kpale sgt berat..


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Ya ALLAH, KAU Kuatkanlah Semangatku..


Diri ini masih lagi lemah..
Masih lagi belum terdaya menempuh ujianMU..
Kupanjatkan Doa PadaMU YA ALLAH,
Sihatkanlah tubuh badanku..
Sihatkanlah kandunganku..
Sempurnakanlah kandunganku..
Jadikanlah zuriat di dalam kandunganku ini anak yg soleh mahupun solehah..

KAU ringankanlah kesakitanku ini..
KAU permudahkanlah setiap jalanku YA ALLAH..
Hanya PadaMU tempat aku memohon..

Amin Ya Rabbal Alamin..
Amin..Amin..Amin..




XOXO
♥ZaZa♥

♥ Berat Turun Lagi, Baby Lemah...


Ari nie appointment untuk checkup..
mmg sperti yg dijangka..berat aku turun lg..
gara² morning sickness yg kembali menyerang 2,3 hari nie..
pagi mmg langsung xbleh telan ape²..kompem akan muntah balik..
nasi mmg xlalu sgt nak mkn..

so, mmg dah tau la berat aku akan turun..
almost 1kg jgk..0.7 kg turun..berturut-turut plak tue stiap kali checkup..
seb baik nurse oke, xde marah²..
dia paham aku alami alahan yg teruk..
so, lg 2 mggu kene pg checkup lg..gara² berat yg turun nie..

dia ckp nanti klau muntah masih berterusan, kene pg wad kecemasan trus..
sbb baby sbnarnye agak lemah..coz of aku xleh makan..
sedih sgt..tp aku cube jgk tuk mkn after dgr baby lemah..
even kuar blk pun, aku mkn lagi..xnak jadi pape kat baby..

syg mama minta maaf..=(

XOXO
♥ZaZa♥