♥ 12 weeks = 3 bulan


Yeah, ari nie genap sudah 3 bulan kandungan aku nie..
Tapi, rse mcm kecik jek lg pewut, maybe sbb aku x selera sgt kot nk mkn..
asyik telan bubur jek..ubat lak telan mesti muntah blk..smpai kdg² fobia nak telan ubat tue..
tp demi baby mama nie, aku telankan jgk..huhu

erm, Alhamdulillah nmpknye alahan aku nie dah semakin hilang..
Pening pun dah xde sgt cme muntah tue biase la every morning mmg wajib muntah..
selera jek blom ade lg..makan pun x bape sgt tp telankan jgk utkmu anak...huhu

Aku bersyukur sgt sbb dah kembali sihat..xtau nk ckp ape rase..
nikmat sihat tue mcm x ternilai..sakit nie ade jgk hikmahnye..
buat aku sedar ape yg masih kurang pade aku telah cube aku perbaiki..syukur..

Mr hubby pun hepi bile tgk aku sihat..yela rindu nk suh aku masak..
yg kelakarnye mggu lepas aku masak nasi goreng taruk telur jek dia ckp sedap..smpai bertambah 2 kali..sayu jek aku rase..owh skrg aku sgt sensitip..pantang ade yg menyentuh hati aku, mule la airmata nie nak bergenang..even mr hubby x brape dgr aku ckp pun aku leh majuk tau..haha..maybe sifat keibuan dah mula muncul dlm diri aku kot..huhu

tue yg bile aku rse dah sihat ckt nie, aku nak masak..excited lak..haha..
ermm, aku xnak show off lg gambar pewut aku nie..tggu aku rase cam dah besar ckt nanti aku tempek kat cnie ek..aku nak mkn byk² dulu..hehe





XOXO
♥ZaZa♥

♥ Alhamdulillah, 2 Hari Nie Sihat Sedikit, AMin..


Salam sumer..lame x jmpe kan..
hehe, mak buyung asyik x sihat jek..
Alhamdulillah, semalam nga ari nie bangun tido rase segar ckt..
Xpelah, slow² janji dpt keje dah..


Semoga dah sembuh lah dari morning sickness nie..
Nikmat sungguh rase sihat biler dah lame x brape sihat..
Amin, moga berkekalan smpai bersalin nanti..


Dah nak masuk 3 bulan dah, tue yg dah berkurang kot..syukur...
Harap berakhirlah sudah alahan nie ye..
Sian kat baby biler aku x sihat..yela,
dia x dpt mkn makanan yg berkhasiat sbb mama dia nie xleh nak mkn..


Now, da blh mkn ckt² even x brape nak lalu lg..
hope nanti selera mkn bertambah la..biar gemuk ckt..
nanti khamis depan kene g check up..


last check up berat trun 2kg..so, 2 mggu kne pg lagi..
klau x sebulan..harap berat naik la even ckt..sian baby mama nie..


Thanx sgt pada yg bg semangat selama nie..
Dan sorry sbb dah lame x jengah blog korang sumer..
InsyaAllah, dgn kesihatan yg semakin baik nie akan dijengan blog korang ye..

Amin...


XOXO
♥ZaZa♥

♥ TODAY IS MY BIRTHDAY...LALALALA



WINKSSSS...
NAK MINTAK PRESENT APE YEK NGA MR HUBBY..
24 TAUN SUDA..MASIH MUDA LAGI..LALALA


BAKAL BERGELAR IBU DI USIA 24..
SUKE NYE..

WISHLIST BUFFDAY 2010 = 24 YEARS

* SEMOGA MORNING SICKNESS BERANSUR HILANG
* KANDUNGAN SIHAT & SEMPURNA, AMIN..
* BAHAGIA DI SAMPING SUAMI TERCINTA, MR KAMARUDDIN MOHAMED
* SELAMAT MELAHIRKAN BAYI LELAKI/PEREMPUAN..X KISAH BOY OR GIRL JANJI SIHAT, ALHAMDULILLAH..AMIN
* DIJAUHKAN DARI DUGAAN YANG X MAMPU UNTUK DIHADAPI
* DIMURAHKAN REZEKI UNTUK DIRI SENDIRI, SUAMI & BAKAL BABY..
AMIN.....

THANX PADA GENG BLOGGERS YG WISH..
HIKSSSS...




XOXO
♥ZaZa♥

♥ 9 WEEKS SUDAH...

Ape yg 9 weeks tue?
My baby la..hiksssss

kejap jek dah nk masuk 3 bulan da..lg 3 mggu jek..
perut da muncit ckt even x mkn pun muncit gak..hehe
nie kat bawah ade aku search kat pak cik google pic baby 9 weeksss..

korang leh tgk belah kanan & atas blog aku nie..sumer aku nak letak tickers baby..cantek jek aku rembat..muehehehe



comel jek..ermmmmm


see, da kuar kaki tangan da..mata pun dah ade..=)


nie gambaran dalm perut..agaknye cmnie la kedudukan dia dlm perut aku..hikssss


x sabor nk tggu dia lahir...


ngeri pun ade tgk, so kene jage bebaik nie...hermmm

so, aku tinggalkan korang nga gambaran baby aku 9 weeks nie..
nanti isnin depan if aku sihat & larat ke opis aku update sal blk kg lak ek..hehe

Oke u ollsss,mau nanti time balik kampung sudah..hehe
Bubye....


XOXO
♥ZaZa♥

OOOOO BALIK KAMPUNG, HATI RIANG....


Yey, malam nie nak balik kampung..
Dah lame x balik kampung..sonoknye..Last balik, mase raye haji ritu..
Dah 4 bulan dah ek..huhu

Hope mase on the way balik nanti xde alahan teruk..
Semalam sgt oke sbb x pening..pagi tue jek muntah..biase le pepagi memang wajib muntah..pregnant women mmg wajib tue pepagi muntah..huhu

Tapi oke la since x pening sbb pening yg xtahannye..
kene sedia plastik bebanyak wat standby dalam kete nanti..
Jalan da la teruk nak balik kelantan tue..haishhhhhh

Biler la nak ade highway thru ke kelantan ek..tp kan klau ade tol mesti mahal giler weh..haha
erm, x sabar nie nak tggu petang..excited..
kali nie balik nga myvi aku..yeay..

Aku cuti 3 hari start esok..tapi aku balik cnie ahad pagi la..
nak dok lelama kat kampung..nak suh mak masak best2..hiksssss
sumer yang aku nak makan, aku nak suh mak masakkan..hehe

da lame x makan masakan kampung nie..
x sabarnye nak makan bubur lambuk yg mak buat..yg kat kl x best..pelik rase dia..

So, blog nie akan x berupdate smpai la senin nanti..hehe
korang tolong doakan aku sihat selalu ek..
xmo dah alahan teruk2 nie..muntah sekali dua xpe lg..pening xmoooo..sgt x best biler pening..x selesa sangat weh..

Oke la korang, jage diri bebaik..
Jumpe lagi next weekkk...
Adiossssaaaaaa..
(",)



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Tangan Berbekas Kesan Jarum ♥


Meh aku nak share nga korg gambar tgn aku yg berkesan sbb kene cucuk..
Diorg nie byk kali cucuk tgn aku carik line x jmpe..
sakit sangat smpai aku nanges..
Nurse buat smpai 3 kali..
Doktor buat pun smpai 3 kali yg ke-4 baru jmpe line..hishhhh

Mr hubby pun xtahan tgk aku nanges tahan sakit..


Nie lah kesan jarum yg skrg nie masih berbekas kat tgn aku..
masih ade yg lebam kehijauan lg smpai skrg..
tgn masih sakit kesan dari salah carik line tue..

gambar mase kene masuk air xde sbb aku xlarat sgt..
ade ke sakit nk berposing bagai kan..huhu


nie tag name mase kat spital..huhu..
aku dok satu bilik 4 katil..
wad utk pompuan bersalin..ala kes pakar sakit sumer kat situ..

ngeri jgk tgk mcm2 jenis ade..
ade yg sakit nk bersalin la..
ade yg kene operate la..huhu..baby pun ade citu..

mmg jenuh la dgr baby nanges ari²..



XOXO
♥ZaZa♥

MASUK HOSPITAL


lame x update blog..
sbb?
selasa ritu aku kene tahan kat wad..
sbnarnye mc je tp bile g klinik, doktor ckp aku lemah sgt..kurang air, nampak kering sgt..
so, doktor tue wat surat utk aku masuk hospital putrajaya..

so, call mr hubby suh dia balik coz nk kene g spital..tghari tue smpai kat wad kecemasan, kne masuk air sebotol..pastu, dia hantar g scan nak tgk baby oke ke x..
baby oke cume jantung dia agak lemah..sedih rasenye..

pastu aku kene masuk wad..sgt x best dok situ..
first, kene cucuk belah kanan utk line masuk air..tp tgn kanan aku sakit sgt..
so, dia cabut tukar ke belah kiri..mase nak masuk line belah kiri lebih kurang 6 kali dia try x dpt..
sakit sgt smpai aku nanges..huhu

then, kali ketujuh baru blh..habis tgn aku ade kesan jarum..
bile dia masuk air, aku rase segar la..badan pun x lemah sgt dah..
muntah2 pun xde dah..6 botol aku kene masuk air..

so, semlm aku gtau nk balik..doktor check tgk aku dah oke..
dia bg aku balik..mr hubby pun hepi jek aku da boleh balik..
ptg semalam lepas uruskan sumer, aku blk umah..

then, ptg semalam aku rase pening+loya nak muntah balik..
smpai la skrg rase x selesa balik..ingatkan da masuk air badan dah oke..
rupenye x lagi..

doktor bg mc mggu nie..isnin depan baru start keje..
hope sume oke la..xnk dah masuk spital sgt x selesa..
nanti mggu depan aku post gambar tgn aku yg berbintik-bintik kesan jarum..

cnie aje la ek..
korang doakan la aku ye..
thanxs pade sumer yg ambik berat..
sayang korang sumer..


XOXO
♥ZaZa♥