♥ MC ♥


Semalam mc..
biase la mak buyung tgh terok kene morning sickness..huhu

nie pun kpale masih lagi ting tong & weng weng..
doktor kedekut bagi mc sehari jek..bagi la 3 hari tros abiskan mggu nie..huhu

malas la nak taip..huhu
oke la..



XOXO
♥ZaZa♥

♥ Got A Parcel...Winkssssss ♥



Yeahhhhhh....parcel sudah sampai..hiksss
sbnarnye pg td lg smpai tp u olsss paham² jek la ek..
Bakal ibu nie kan alahan..pg² tue kene byk sabor..huhu




Tgk parcel tros tau dari siapa weh..
Satu nie jek parcel yg aku dok tunggu²...lalalala
Dari Sape Lagi Klau Bukan MISS REDDISH kiter nie..



Requested Guess Wallet & Winning Gift Utk COntest NIE..
Teruja weh aku dpt parcel nih..hikssss
Tgk ko, siap ade note bagai lagik..hehe
Jom kiter skodeng ape dlm bungkusan nie..jeng jeng...



Tempat bakul buatan MISS REDDISH..handmade ko..vangga aku weh..hehe
Sudah ada tempat, tersangkut di depan mata aku..cantek weh..
harus ade love red black ko..tue kan kaler feveret dia..hiksss


Korang tgk la, kemain rajen lg CIK MERAH kiter nie..
siap jahit button bagai ko..salute ah..winkssssss



Nie la dia barang yg ade dlm bakul tue..
sgt adorable ko..mcm tau² jek ZIE nie kan yg aku suker purple..hikksss
dgn keychain handphone lagik..pink lg you...auwwwww



Skateboard pepel yg terukir namaku ini sudah bertuan..hehe
Kunci MYVI lah tuannye..lalala harus ko balik story nga mr hubby..
kebetulan keychain tuk MYVI nie tercabut jumaat lepas..
mcm tau² jek kan nk dpt yg baru..haha



Dan...ape lg klau bukan requested GUESS wallet nie..
sgt sokka tau aku..sudah pakai ma..
so, harus la Wallet GUESS yg lame tue aku lanting kat sape² nanti..haha
tgk ko, siap beresit bagai..ye, MISS REDDISH kiter nie sgt amanah tau..


Cantek weh keychain nie..kat belakang siap ade from zie lagik tau..huhu terharu weh..
Pandai tol abg NIE wat ukiran nama nie..sgt cantek tulisan dia..
ZIE ckp nanti ade lagi gift dia nak kasi..x sabor nk tau ape dia..
sokka weh ko aku dpt byk hadiah..hikssssssss



Harus muke bakal Mama yg pucat nie aku tayang ko..
lgpun lame dah korg x tgk gambor aku kan..haha
Muke bebas dr bahan kimia ko..xde mase aku nk mekap bagai klau asyik dok layan morning sickness nie..huhu

psstt zie tayunk, thanx sgt tau dear..
really appreciate this..aku hepi weh...
winksssss winksssss



XOXO
♥ZaZa♥

♥ New Entry & ngidam Wallet GUESS dari blog MISS REDDISH ..hiksssss.. ♥




Dalam saket² pun..nk jgk wat entry kan..
rindu owh & boring lorh..

Asal bukak blog jek, entry yg same..huhu, bosan aku weh..
Xpela wlau entry nie entry bodoh kan..haha
nanti mggu depan aku rajenkan diri wat entry..hiksss

Xde ape nak citer..just nk ngade² wat entry baru..huhu..


Owh ye, semlm aku ngade dok ngiyau kat Miss Reddish mintak tolong dia belikan aku wallet guess dlm entry dia yg NIE..

MISS REDDISH YANG CUN AHHHH..CUN AHHHH....HIKSSSSS


berkenan sgt weh..byk kali gak aku dok belek..smpaikan da xtahan kene la tebal muke mintak tulun CIK MERAH kiter tue belikan..huhu

So, kebetulan mase aku dok ngiyau sms dia tue dia tgh kuar nga TILLA..so, semlm ptg dia tros belikan..
siap wat entry lagi sal BELI WALLET GUESS tue tau..


thanx ek yunk sbb sudi tolong belikan..mak terharu nokssss...huhu
pssttt korang, sore MISS REDDISH nie sedap giler weh..sumpah ko sedap..mcm knorr pasti sedap tue..huhu..mmg xleh dinafikan lg kesedapan dia..hiksssss

nanti da smpai aku wat entry psl tue lak ek..hiksss
x sabor nk pakai weh..lalala


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Had A Bad Morning Sickness ♥



SORRY TO ALL..
JUST NAK SHARE YG ZAZA ALAMI MORNING SICKNESS YG TERUK
KPALE PENING+MUNTAH = BADAN LEMAH SGT

MAYBE NO NEW ENTRY 4 A FEW DAYS..
BUT I'M STILL HERE..

KLAU ZAZA KOMEN BLOG KORG TUE MAKNANYA ZAZA ADA LA CUME XDE ENTRY BARU JE KAT BLOG NIE..

THANX PADA YG SUDI JENGAH & AMBIK BERAT PASAL ZAZA..
REALLY APPRECIATE THAT..

MMMUUUAAAAHHH

OWH YE, BABY DA 6 MINGGU DA DLM PERUT NIE..





XOXO
♥ZaZa♥

♥ SEDIH, BAYI INI SANGAT COMEL..APA DOSA DIA?

Sedih sgt tgk bayi nie..
Apa la dosa dia..
Org len bersusah payah nk dpt anak..

Ko senang² je pg buang..
Manusia Ke Binatang ha ko nie..

Terkilan, tue yg aku rase..
yela, naluri keibuan sudah ada dlm diri aku..
so, sedih sgt tgk bayi nie..

Rase nak menangis..



MELAKA 10 Feb. – Mungkin kehadirannya ke dunia ini tidak diingini. Namun perlukah bayi yang tidak berdosa ini diperlakukan sedemikian rupa?

Tidak dapat dibayangkan ada orang yang tergamak meninggalkan bayi yang masih bertali pusat di atas lantai di tepi pintu pagar sebuah masjid di sini.

Tidak diketahui sama ada ada bayi itu masih bernyawa ketika ditinggalkan di situ. Apa yang pasti, badannya dihurungi semut sewaktu ditemui. Dan bayi itu tidak lagi bernyawa.

Tidak ada manusia waras tergamak memperlakukan sedemikian. Namun itulah yang berlaku terhadap bayi perempuan ini.

Siri kekejaman terhadap bayi yang kelahirannya tidak dikehendaki nampaknya semakin menjadi-jadi dan seolah-olah tiada penamatnya


Baca seterusnya di SINI..


Ya ALLAH Ya TUHANKU,
KAU peliharalah bayi di dalam
kandunganku ini. KAU selamatkanlah
dia dari sebarang malapetaka.
KAU berikanlah aku kekuatan & kesabaran
utk aku menjaganya dengan baik.
KAU sihatkanlah tubuh badanku.
Amin Ya Rabbal Alamin.


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Penat Weh ♥



Hari nie byk keje..
Dari pagi td x renti berjalan..
ke hulu hilir..adoiii

sgt tensi la..
mau jak aku ambik cuti sebulan..hoho
esok nk g klinik ah..

nak g cek perut nga daftar sekali..
lgpun esok aku ada plan baik punye..

esok aku x keje kot..
aku x ambik cuti tp ambik kesempatan..haha

maybe aku el sajork..
geng aku sumer cuti..
nak cuti plak 100% bos aku x kasik..

so, jalan mudah...
x pyh dtg keje, el sajork..haha



XOXO
♥ZaZa♥

♥ I'M THE WINNER, YEAAAAAA ♥


haha, hepi nie sbb x sangka menang..
korg mesti blurrr ape la zaza nie kan..
sbnarnye aku menang contest yg CIK REDDISH nie wat

CLICK HERE TO VIEW THE CONTEST


cik reddish kiter nie suh teka ape dlm nie..berdasarkan entry dia yg NIE

so, aku kan pembaca & pengomen tegar blog dia..
harus la i masuk u..hiksss

syarat dia senang jek..mcm kat bwh nie..




he FIRST PERSON yg give jwpn yg betol, will recieved Reddish Surviniour dr Zie ^_^ Sooooo cepatttt rebut² teke. Sapa cepat, dia yg dpt...lalalalala. ONLY FIRST PERSON WHO GUESS IT CORRECTLY, ea uols...

...dan it's open for BLOGGERS only. Hanya itu sajork syarat² nyer nyah oiii. Ko x yah nk tulis post entry bagai. just teka dlm komen box nih jer :P Good luck ^_- winkss...


so, x sangka lak den nie ha pengomen yg pertama..
dan betol plak..hikssssss


jawapan dia yg aku teka ialah...





SIPER PUMA
weee....btol weh...

aku jwb berdasarkan instinct aku..hikssss
siap ade instinct bagai tue..haha
alah, ade 2 jawapan jek, kalau bkn siper puma/kasut nike red black nie..

so, nanti aku akan dpt hadiah dr MISS REDDISH kiter nie..yippieeee
rezeki anak ko..haha..

p/s:yunk, nanti aku bagi alamat kat ko ek..thru FB msg..weeee

XOXO
♥ZaZa♥

♥ X PAHAM NIE, ADE SAPE² LEH EXPLAIN X? ♥

aku confuse nie..
nape aku cek kat SINI
dia ckp aku 5 weeks preggy..
due aku btol mcm yg akak aku ckp..
12/10/2010

first day aku last period 5 Januari 2010
so, dia kuar statement mcm kat bwh nie..
aku nie 4 weeks ke 5 weeks..
alahaiiii



kat tickers pun kuar gitu..
erm..
sape leh tolong gtau aku nie...

helpppppppp



HELP ME PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Rupa 4 Weeks Baby ♥


Mcm biase la kan..
Aku nie teruja lebey..haha

so, harus rajen google pasal baby skrg..hiksss
meh aku tunjuk akt korg rupa baby bile 4 weeks..


Yang nie dia tunjuk detail..korang tgk la sndiri..
Tgn & kaki dia da kuar ckt..
mata pun da ada..da leh tgk hati jantung sumer..
tulang belakang bengkok lg..



nie kedudukan dia dlm perut..
yg nie x nmpk sgt..bwh nie lg jelas..


haaa, nie yg zoom punye..hehe
ooo baru tau dia duduk cmnie dlm perut..
dia xkuat lg nie..
sbb tue nie tahap kritikal..
kene jage bebtul..



nie dr sudut belakang..sumer aku carik dlm google..
mane 4 mnggu jek aku ambik..hehe..
excited la katekan..


nie pun same jgk..
walau dia kecik & jauh je rase nga kulit perut tue..
tp perut akan besar sbb sarung dia tue membesar..
huhu..

aku nie da la buncit..
mmg akan besar giler la perut aku nanti..
mr hubby pun pelik tgk perut aku..
besar semacam..haha



tgk la perut aku nie..
da nmpak kan walau baru 4 minggu jek..
nie lom mkn lagi nie..
lepas mkn lagi la nmpk besar..huhu

perut aku mmg da buncit kan..nk wat cmner..huhu
berat aku skrg 49.5kg..
nanti xtau la bape naik..

owhh ye, aku xde alahan pape lagi, so..
akan sentiasa ada entry baru..hikssss
almost pasal aku preggy la..haha

yela, i'm going to be a MAMA tau..
then mr hubby will be ABAH..hikssss
winksssssssss




XOXO
♥ZaZa♥

♥ Ke Klinik Untuk Kali Kedua ♥



Ermmmmm..
Balik keje semalam aku g klinik lagi..
kenapa???

sbb aku nie jenis yg nak btol² pasti..
sbb kan korg, aku nie still ragu² about my pregnancy..huhu
sengalkan..

so, bile da second time g cek nga doctor nie..
kali nie aku mmg yakin yg aku pregnant...hiksssss




semalam aku g klinik lain lak..
g sorg je sbb mr hubby kene ot..

doctor nie bagus oke..
siap tunjuk kat aku lagi gambar baby klau 4 weeks..
owh ye, aku skrg preggy baru 4 minggu..

baby aku da ade tangan & kaki..
tp baru kuar ckt jek tangan & kaki tue..

da nmpk tulang belakang dia..
teruja sgt tgk semalam..

x sabar nak tunggu perut aku nie besar...
sonokkkkk..mr hubby pun salu gosok perut aku even x nmpak lg..haha

tp sian kt mr hubby, asyik pening kepale jek..
nak mkn pun x lalu..
kul 10 da ajak aku masuk tido..

kami hepi sgt sekarang...weeeeeee



XOXO
♥ZaZa♥

♥ MR HUBBY LAK YANG ALAHAN ♥

nak citer sal mr hubby yg pening² & rase loya..
semlm dia citer la kat bini dia nie..
dari minggu lepas lagi dia pening kpale..


tiap² ari pening..
asal bangun pagi jek pening..
aku xtau sbb dia blk keje kul 9mlm pun dia gtau ckp pening..
ingatkan baru je..yela keje kuat sgt kan..


tp bile da konfirm aku pregnant..
dia story la kat aku..
huhu




aku oke je stakat nie xde alahan ape..
cume ade kdg² tue rase pening nga loya ckt jek..
muntah xde lg..


tp mmg aku xde alahan ape la..
mkn ikut sedap jek..sume aku telan..huhu
tp xtau la kot nanti akan ada..
mintak² xdela kan..hikssss


cme aku agak sensitif ckt kebelakangan nie..
asal sedih ckt nk nanges..
mr hubby gurau yg ganaz ckt jek tros bergenang airmata aku..
alahaiiiiiiii



nie hasil ujian aku ptg semlm lps balik keje sblom g klinik..
sbb nk sure bebetol..
so, same gak cume yg nie terang ckt dr yg pagi tue..


mr hubby balik aku tunjuk..
dia pun ckp ye jgk btol..huhu


tp, aku nak doctor gak yang sahkan..
so, biler doctor dah ckp mmg +ve..aku yakin la..hehe

ngade² kan aku..


XOXO
♥ZaZa♥

♥ YES, I'M PREGNANT ♥



YUP, I'M PREGNANT!!!
Hepi sangat²..

Semalam petang balik keje tros g klinik..
Mr Hubby x sabar suh g cek..hikssss
blk keje semlm pun aku test lg kt umah..
same jgk 2 line tp x terang jgk..

so, g klinik..
Doc ckp +ve...(",)
1 Bulan..

kene jage btol²..

den bz nie..byk keje..hampesssss..
nanti aku gtau lg oke..



XOXO
♥ZaZa♥

♥ BETOL KE +VE ATAU SAJE JE TEST NIE NAK MAINKAN AKU..HUHU ♥



Pada ibu² yg berpengalaman dlm hal nie..tolong aku yek..
aku baru check pagi td..
sbb da smggu aku lewat period..



Aku takut klau x btol..
sbb samar² jek..x bape nak clear tmpat +ve tue..
sejak mggu lepas..
aku ade la rase loya+pening..
tp muntah xde lg..


Aku takut + hepi ckt²..hurmmm...
kakak aku ckp +ve..
Mr hubby pun ckp +ve..

cme aku jek x yakin..




XOXO
♥ZaZa♥

♥ Best Biler Dapat Shopping ♥


Yeah...balik cuti esok plak cuti..
Sonok oke u olssss..
hikssss..

opppssss, bkn nak citer sal cuti, tp pasal shopping..
Aku sgt la hepi biler dpt shopping brg² penjagaan diri nie..
Lumrah bagi kaum perempuan..harus la klau pasal nk cantek suke aje kan..=D



muke hepi giler masuk opis pun awal..
semalam da qhada' tido byk²..haha
nie baju baru ye, siap tros pakai ari nie..haha

purple my feveret..weeee
nie baju mak su aku bagi mase aku lepas kawen ritu..
biase la org kawen mmg dpt byk baju pasang pemberian sedara mara..
kain batik x yah ckp la..dkt spoloh pasang..huhu
aku x pakai sgt pun..dlm lemari wat pekasam..hikssss



nie aku baru nk try..dulu mmg penah terpk nk pakai..
tp mahal sgt skrg da mampu biler da keje..
so far aku pakai nie, masuk la nga muke aku..
pasan cantek je kene kat kulit..haha

beli kat guardian..38 inggit lebih kot..dpt free shower..sokkaaaa



owh pencuci muke mmg aku pakai safi rania..
sbb kene nga kulit aku..
scrub, gel pembersih, pencuci muke, nga krim..
sumer brand safi rania..feeling nk awet mudo ko..hakssss



Perfume enchanteur..
ENTICING..
sgt wangi..sume org kat opis tanye aku pakai perfume ape..
diorg ckp wangi giler..yg lame da nak abis so beli baru la....



Last, shampoo shurei..purple jgk..weeeee
aku mmg suke tukar² shampoo oke..
pantene, sunsilk, tresemme, rejoice, sumer aku penah try..
haha, gilossssss...





XOXO
♥ZaZa♥

♥ DEN CUTI ARI NIE ♥

Nak bagitau..
Walaupun xde yg nk ambik tau..

Puan zaza cuti ari nie..
Ada hal nak kene settle..


Esok Puan Zaza kembali bekerja..
Jgn rindu² puan zaza tau..

Especially miss redbloodsnow tue..lalala
Den coti ari nie jek..
hikssss

Jage diri sumer..Ceh, mcm nk tggal wasiat jek...
Sekian, edisi pemberitahuan..

winks winksssss


XOXO
♥ZaZa♥

♥ Mata Bengkak + Kesengalanku ♥

Oppssssss
Jgn tanye nape mata aku bengkak ek
giler keji aku nie..wuuuu

Korg g babap mr hubby ye..
Dia yg wat mata aku jadik bengkak..
x suke..=(

Ja'at tau mr hubby..semlm dekat setengah jam mata aku kuar air..wuuu
so, abaikan biler gambar aku di bawah nie sgt menunjukkan mata yg x bape cantek..haksssss



dtg opis muke suci ko aku ari nie..
xde secalit bedak pun..
sbb???
mood kurang elok kerana persitiwa semalam..

mcm lagu lak kan..haha



Ini adalah hasil tangan aku balik keje semlm..
boring xtau nk watpe..
conteng² kat kuku..

ade ke org pakai inai cmnie..
xdekan , aku sorg jek sengal..hoho



cube cover mata yg bengkak dgn buat pose begitu..
oke x u olsssss...huhu
owh ye, aku kat opis pun buhsan tau..

mkn gaji bute..
not my mistake yek..
boss aku yg x kasi aku keje..
winksss winkssss



ini cube wat muke cerrrriiiiaaaaa
tp plastik weh..

senyuman itik tue just nk cover jek..hikssss
peace tue utk mr hubby..

tgk aku bini yg baik laki wat ko nanges pun ko x marah dia..
bangun pagi muke senyum lagi watkan milo..

xmo masam² muke..
nanti Tuhan marah bini yg tunjukkan muke x semenggah kat laki...
tros ko dapat dosa...huhu namo namo namo..



XOXO
♥ZaZa♥

♥ MEH AKU SHOW OFF MUKE SENGAL BILER HUBBY XDE ♥



eLLLLLLLoooooooo
Lame aku x update kan..weee
semlm cuti ari wilayah..

so,Putrajaya, KL & Labuan Coti la..
Best coti sbb hubby aku pun coti semlm even dia keje bangi..hiksss

Dia apply coti la ..tentu² bini dia cuti kan..
Harus same menjelez nga aku..haha
xdela, Encik Kamaruddin cuti sbb nak g wat roadtax..
Harus la nak aku jadi peneman...weeee

Tapi, sabtu mr hubby keje..
So, bangun tido xtau nk watpe..
snap snap la..hiksssss


Ciku cak aaaa..ding ding ding..haha
main tutup² mata lak kan..weng weng tol kan
seyes boring biler ko dok sensorg di rumah ko..
mati kutu weh...huhu



cuti kitorg xde g mane pun..
dok umah sesajork..isnin tue kuar kejap g wat roadtax mr hubby
pastu p basuh kete then balik bongkang..haksssss


ko tgk muke konon cam ala² menggoda gitu..haha..
sesuai x jadik watak penggoda..
Goda laki aku jek la muleh kan..haha


Ini ala² gedix ye..huhu
dah xtau nk pose ape..mcm senyum kambing pun ade weh..
mmg bau kambing sbb lom mandi lg..ishhhh

biase aku mandi lambat klau cuti..
mr hubby jadik ketua..haha
sbgai bini harus lew I FOLLOW...=)



Oke x gambor ending entry aku nie..haha
bagi lidah kat korang..hikssss
maap yew, itu name nye gedix..hihi

Miss Reddish,
adek da update..meh la jengah..hiksss



p/s : to marziey, thanx dear bg tips² tue..
nanti aku praktis ek..weeeeee





XOXO
♥ZaZa♥