♥ Kesimpulan....

2:00:00 PM


amboi, overkan siap ade kesimpulan bagai..haha
rentetan dari aku mengandung hingga la bersalin, bagi aku = :

~ ♥ mengandung lagi mencabar & menguji emosi aku sbbnye aku alami alahan yg sgt teruk mse mengandung ritu..9bulan aku rase badan aku x selesa..dari smggu lepas tau pregnant smpai la hari aku bersalin aku akan muntah sekurangnye sekali sehari..sgt la menduga..oleh sebab aku pregnat alahan kuat sgt so, planning lg 5 tahun bru aku pregnant balik..insyaAllah..

~ ♥ contraction lg saket dari meneran nak kuarkan baby..huhu..menyegat weh rase dia..mase tgh saket tue aku bace doa Nabi Yunus x brenti..(lailahaillanta)

~ lepas bersalin, saket luka kene jahit jgk menguji..awal 20 hari mmg la aku jln buka langkah 1cm..haha..bile duduk, bangun je rase menyengat tang situ sbb urat tarik..huhu..saket weh..aku dlm 30hari jgk baru la luka situ sembuh btol..

~ ♥ now, dugaan jadik mama sbb Iman kerap meragam..jeles tgk alesha anak akak aku diam jek..susah nak dgr sore dia melainkan dia btol² xtahan bru la dgr sore..huhu..sabar, sabar....

~ ♥ Lepas nie, biler mak aku dah blk kg bulan 1 tahun depan..dugaan lagi..dgn abah Iman keje shift..harus la aku kuatkan semangat..kene berdikari menjaga Iman..xpe, aku mmg dah berdikari since pregnant dulu..insyaAllah aku boleh buat segalanya sendiri..juga satu kelebihan sekiranya dugaan lebih besar datang..aminnnn

~ ♥ Skrg nie, aku nak buat yg terbaik tuk Iman..nak bagi dia sepenuh kasih sayang sambil mendidik & mengajar dia jadik insan berguna..kene kuat semangat..kene belajar bersabar sbb aku nie cepat marah jgk..baran weh..haha..

~ ♥ aku rase Iman kuat nanges skrg pun maybe sbb dulu mase pregnant kan dia aku salu nanges malam² rindukan mr hubby yg g keje malam..hoho..now, nyesal lak klau btol la sbb tue..huhu..mase tue aku pregnant 6bulan biler mr hubby tukar keje & kene ber shift plak...adoyai...



XOXO
♥ZaZa♥

You Might Also Like

8 kata cinta

  1. pengalaman yg terindah kan?
    insyaallah...ianya dapat kuatkan semangat tuk besarkan iman :)

    ReplyDelete

  2. ♥ kak zuris

    -->> Ye, pengalaman yg x mungkin dpt dialami oleh kaum bapa..insyaAllah...saye kuat utk membesarkan Iman..amin..

    ReplyDelete
  3. aku tau ko kuat yunk..klo ko lembik..xde kua iman yg ko ngandung 9bln dgn sickness tuu...chaiyok gurl...

    ReplyDelete
  4. hurm...patut la slalu mengomen page saye ye..ingat kan gadis chantek mane tadi...upenye SU mr.giva...heheheh...chaiyok lah!!!..go go??...ape tue?..entah lah..

    ReplyDelete

  5. ♥ N

    -->>huhu..thanx babe..insyaAllah aku kuat..chaiyok²...=)

    ReplyDelete

  6. ♥ Zul

    -->>byk la ko nye cantek..mak dara dah nie weh..haha..

    ReplyDelete
  7. A'AH KAN YANG. KO NYER ALAHAN TIME NGANDUNG DULU SGT TERUK KAN. NNTI BILE IMAN DH BESO DIA X DGR CKP KO..KO HABAQ KAT AKU EA

    LEH AKU NGIYAU DIA..HAHAHA :p

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥