♥ STRESSSSSSSSSSSSSSSS

9:47:00 AM



org ckp, ibu mengandung x bleh stress..
tp aku tetap stress jgk..
hilang semangat nak balik raye mggu depan bile ingat kene bwak budak 2org tue..
aku bkn ape..ari² dok pk..
cmner la perjalanan aku nanti..
korg xtau yg aku mmg x suke kat anak sedara dia yg 3org tue..
seb baik yg kecik tue x ikut jgk klau x mmg aku boikot tros kot..

aku x suke bkn ape, diorg nie degil sgt² oke..
mmg x dgr cakap..mak pak diorg plak jenis x reti nak tegur anak..
bkn la aku nak ckp x pandai ajar anak tp tue la..
sbb tue tiap kali mr hubby ajak g umah diorg sblhnye aku ngelak..
bkn ape, aku rimas tgk prangai diorg yg x reti dok diam pastu xtau adab..
asyik dok membelit kat aku nga hubby aku..
pastu leh plak panjat sofa dok main kat atas kpale aku..
sape x sakit ati..klau larang bkn nak dgr..huh

dan korg bayangkanlah..
aku blk sehari sblom raye..means 9/9..khamis..soknye dah raye..
aku bertolak pg btol² lepas mr hubby blk keje..sbbnye mggu depan dia kene shift malam..
rabu malam tue dia still keje lg..
mmg sah akan jem trok punyer..
korg tau jek la klau musim raye nak blk kelantan cmner..
8jam pun aku dah rase lame apetah lg nak mengharung jem trok yg mungkin akan makan mase 12 jam atau lebih..

dgn keadaan aku yg sgt x larat sgt nie, nak menjaga budak 2 org yg sgt la x reti bahase..huhu..
aku dah ckp nga hubby, klau aku marah anak sedara dia nanti jgn nak salahkan aku lak..
pepaham sendiri la anak sedara dia tue prangai cmner..
dah la nanti aku yg kene drive..yela, mr hubby kan keje malam sah² ngantuk nak tido..
klau degil sgt nanti aku tggalkan je dlm utan tue..huhu

ye, aku mengandung dan aku mintak byk² moga anak aku nanti dijauhkan dari prangai cam diorg nie..diorg nie naik lemak bkn sbb ape..
sbb nye mak pak jenis x melarang..anak buat ape wat x reti jek..
mmg la anak tue jadik x beradab gitu..
hurm..hanye aku yg tau diorg nie jenis kluarga yg cmner..

slagi x sampai mase nak blk kg, slagi tue la aku dok mikir..
yg mak pak diorg nie pun satu..
mmg jenis x reti & paham bahase kot..
bkn diorg xtau aku nie sejak mengandung mmg alahan trok & x larat sgt..
sejak mengandung aku mane wat keje sgt, sumer hubby yg watkan..
bleh plak lg nak kirim² anak..
hubby aku lak jenis susah nak tolak permintaan org..
hubby aku nie mmg baik, bkn nak puji tp dia mmg camtue..
klau org mintak tlg laju aje..hurmmmm

sori la ye, korg kene dgr aku bebel..
siyes aku tertekan sgt nie..smpai nak tido pun susah pastu biler tido smpai terbawak dlm tido..
punye la aku stress kan..hurmm..

anak mama dok diam² dlm perut tau..
dgr cakap mama ye syg..jgn nakal²..anak mama baikkan..
Ya Allah, kuatkanlah hati & semangat aku..
hanya padaMU aku berserah Ya Allah..



yg aku circlekan tue gambor budak 2 org tue..
tgk muke pun tau dah jenis ganaz..
x padan nga pompuan..huh




XOXO
♥ZaZa♥

You Might Also Like

14 kata cinta

  1. sabar jela yunk oii..ko jgn terlalu benci kat bdk2 tu..kang anak ko nnti org lain mkin2 benci lak..tu yg selalu aku pesan kat husband aku tiap kali Jotak wat peel..

    wei..aku blk perak aritu..walaupun jln jem tak seteruk mana..mmg sesak wei nafas aku..nak2 skg baby selalu nak ngeras je..adooii..tak keruan aku dok dlm kete tu

    ReplyDelete
  2. bkn benci yunk tp x puas ati..mak pak diorg xyah la nak kirim anak..klau x blk raye, xyah la kirim anak..ape x kisah ke raye anak xde..pelik tul la aku..aku cume x suke nga prangai diorg tue..degil yg teramat..anak aku nanti mmg aku kuarantin dari diorg nie..

    tue la yg aku risaukan yunk..aku nie nak jage diri sendiri pun x larat..nie nak tambah lg jage anak org..mmg stress yg amat la weh..

    ReplyDelete
  3. pumpuan rupanya..kami duk baca entry nie duk byangkan budak2 tue laki!chett..

    keganazan t'jelas...hope leh balik elok2 ler..mak pak budak2 nie mna??

    ReplyDelete

  4. ♥ iella
    -->> pompuan cayunk..klau laki paham la jgk..huhu..mak pak diorg x blk raye..tp gatal kirim anak..sakit jiwa rasenye..

    ReplyDelete
  5. Wat pos laju jer bebudak tue klu dah mak pak tue x balik kg..

    Tak paham la..ada gak mak pak cmnie erkk??mak pak nk g braya,kasi org len la x leh braya gn hepi..

    wk sabOr..

    ReplyDelete

  6. ♥iella
    -->> kamoo x paham?daku lg x paham..tensen tahap gaban..mak pak jenis cmnie yg dipanggil x paham bhase & suke menyusahkan org..mengong

    ReplyDelete
  7. mmg mengong..harap baby dlm perut tue x buas2 tau..

    ReplyDelete
  8. mrh btl gayanyer tu... rilek yunk... doa2 diorg tido sudah la... sampai la kt kg.. huhuhu.. bru la aman kan.. hehe.. nape blk mlm raya plak? aritu kata blk awal??

    ReplyDelete

  9. ♥iella
    -->> tau xpe..baby dlm perut xpe..mama dia tepuk² ckt je dia behave la..anak mama baik...dgr cakap..=)


    ♥azs
    -->> xde maknenye yunk diorg nak tido..zai tau la prangai diorg cmne klau dok dlm kete sbb dah byk kali diorg tumpang zai..ade mak pak pun bising nie kan plak xde..dulu xpe la zai sihat blh nak melayan..skrg nie yg geram nye sbb zai x larat..nak jage diri sendiri pun x bape azs oiii..nie kan plak nak jage anak org yg mcm bukan anak org..haishhhh..12 jam x tentu lg tue azs..pepaham jek la time raye jem nye cmner..mmg kene siap rotan la dlm kete..

    din kene keje mlm mggu depan..pastu cuti dia lak kilang bg 4 hari jek..terpaksa la azs..nak wat cmner dah nasib taun nie x dpt raye sgt..

    ReplyDelete
  10. uit..pompuan ke...adoilaa...klo aku pon msti stress wehh..jaoh tu nk blk klantan...adoi..cane nk tlg ko ekk..kesian ko...akak hubby ko blk kg ble..stakat delay 6,7j...angkut je laa ank sndri tuh..

    ReplyDelete
  11. sabo akak.. ta baek mara2.. tapy mmg ah akak, budak2 pesen lagu tuh muke ganas+buas.. huhu.. ta kesian ke diorng kat akak.. ap la kn.. sabo tao..

    ReplyDelete
  12. haha..cian ko yang. aku pun sama gak yg. aku sgt x leh tahan ngan budak² yg super nakal n x beradab taw

    rase nk lempang laju²..hikss. ko sbr je la ea yunk..mwah

    ReplyDelete

  13. ♥ N
    -->> pompuan dear..huhu..stress sgt nie..sbb jauh la aku jadik termimpi-mimpi bagai..huhu..dia x blk yunk..mmg salu kirim anak dia blk kg klau aku nga hubby blk kg..tensen tau aku..tapi, when anak aku dah kuar nanti..aku akan cakap a big no if dia nak kirim lg..x kuasa aku nak jage anak org sedangkan aku ade anak sendiri..

    ♥ messy
    -->> tue la mak pak yg xde otak dik...x leh nak pk kesusahan org..huh

    ♥ zie
    -->> mmg diorg saje la tue nak kene marah nga aku nanti..tggu jek la..huhu

    ReplyDelete
  14. salam akak. first time bce ni trus nk komen huks.

    Sabar eh akak, mmg x patot pon men kirim2 ja anak2 snd kt org len. nk2 lg ank tu ganas2.. dlm keaddan akak yg tgh sarat lak tu.. pe kta akak gtau ja kt mak ayah budak2 tu.. okay x??

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥