♥ Hari Ke-6, Totally Weak...........................

9:15:00 AM


Nie kisah semalam..aku nak share nga korang..
betapa lembiknye aku setelah 10 kali muntah..
sgt sakit badan & pening sampai nak pitam..

Dalam kul 11.00 pagi lebih aku muntah..tp, aku tahan..
xmo bukak lagi, sbb nak cube puasa gak kan..
masuk kul 2, kali kedua aku muntah..badan dah menggigil..
pastu minum air, makan roti..muntah jgk lagi..

dekat ofis jek, 6 kali aku muntah sampai la blk kul 5..
then, sbb da janji nak masak tomyam tuk hubby berbuka..
aku gagahkan diri jgk ke dapur walau badan mmg dah lembik sesgt..
korang bayangkan la, masak tomyam ambik mase 2 jam..
dari 5.30 sampai kul 7.30..huhu
berselang seli nga muntah yg tambah lagi 4 kali kat umah..

aku mmg da x larat giler..
hubby aku plak sangkut nga jem kat bangi..hujan lebat..
badan rase sakit yg amat..mase tue aku rase mcm nak mati..hoho
hubby aku sampai aku mintak dia wat air..pastu buke dia mkn sorg..
sbbnye aku mmg da lembik sgt xleh nak watpe..
lepas buke aku suh hubby picit belakang aku sbb mmg lenguh sgt aku rase..

dlm kul 8 lebih, aku mkn nasi ckt..pastu trus tido..
sampai la bangun pagi td kul 4 tuk sahur, badan aku masih lg sakit yg amat..
tp sbb siankan hubby yg kul 5.30 dah kne trun g keje..
aku gagahkan jgk diri panaskan nasi, tomyam & ayam masak merah tuk dia sahur..
aku sayang laki aku oke, even aku sakit tp aku tetap nak berkhidmat tuk dia..
ntah la, mmg sifat aku cmnie..bile tgk muke dia tgh tido aku ckup kesian..
Terbayang kepenatan dia bekerja siang malam tuk aku & baby IMAN..
Sbb tue aku jarang sgt tolak permintaan dia & dia pun mmg jarang mintak ape² dari aku..
eh, topik lain plak..hehe

dan, kesudahannya aku xtau la puasa aku taun nie cmner..
mmg xkan ckup la..tp xpela..bkn aku sengaja..
Allah Maha Mengetahui kesulitan hamba-Nya kan..
so, aku redha jek la even aku x dpt puasa pun..
ujian buat aku sempena Ramadhan kali nie..



XOXO
♥ZaZa♥

You Might Also Like

9 kata cinta

  1. alahaii... cian ko yang.. sbar jek la.. xpyh pose la klu x lrt.. semalam az muntah juga, 2 kali.. klu kali ke 3 mmg kne berbuka jgk dh.. hahahaha... jgn paksa diri yang.. pose boleh diganti.. kesian kt IMAN..

    ReplyDelete

  2. ♥ Azs
    -->> tue la pasal yunk..mmg tobat dah dari kejadian semalam..xmo sejarah alahan berulang kembali..sgt perit rasenye..mmg redha jek la x dpt puasa sgt taun nie..buat stakat yg mampu jek..xmo dah eksyen kuat tp menyakitkan diri..huhu..

    ReplyDelete
  3. haa.. tau pon.. az pon mase ngandung dulu x penuh jgk.. ade gak tinggl sbb x thn sgt.. bt muke tebal jek g mcD beli bubur.. hahahahaha...

    ReplyDelete
  4. xpe beb..saba je laa..aku arini kne sakit perut..cirit birit...sedihnyerr..

    ReplyDelete
  5. alo...sian nye kat ko yunk...sampai 10 kali muntah maner tak lembik...sabar ekk yunk..

    ReplyDelete
  6. ALOLOLO...CIAN KO YANG. MAHUNYE X LARAT BILE KO TGH BERBADAN DUA. KO X YAH POSA LG ARR YG. NNTI AKU RISAU :(

    ReplyDelete

  7. ♥ Azs
    -->> aku segan yunk nak g kedai beli makan..bawak dari rumah jek bekas din x abis sahur..huhu

    ♥ N
    -->> loh cirit birit lak ko yunk..oloh siannye..dugaan sumer tue..huhu

    ♥ Tilla
    -->> nak wat cmner yunk..lain org lain dugaan & ragamnye ngandung nie..dah nasib aku dear..huhu

    ♥ Zie
    -->> ntah la yunk..mmg aku x larat sgt pose nie..org lain pregnant oke jek aku tgk..aku jek yg cmnie..dugaan tul..aku try jugak pose tp klau aku dah start pening nga mual nak muntah mmg aku bukak jek la..klau x, mesti aku akan muntah x renti cam ritu..huhu

    ReplyDelete
  8. sabar yer
    jom baca cita kelakar bodoh! semoga hati leh ceria sikit ptg2 nih

    ReplyDelete
  9. wahhhh....cam seksa je eak pregnant..cam takut pun ade..huhu

    regards,
    Triplesmiley & 1 Sweet Love

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥