♥ 3rd Trimester = 30 minggu

10:54:00 AM





Rase macam baru jek tau pregnant..
Tup, tup dah masuk 30 mggu..kejapnye mase berlalu..
Setelah pelbagai dugaan dialami, yg mmg biase pd ibu mengandung..
Tapi, first time bagi aku...sgt mencabar oke..huhu

Macam² masalah yg mendatang..Dgn kesihatan yg diuji..
Kesabaran pun teruji oke, tp redha...
pastu dugaan lain plak timbul saat aku berada di proses akhir nie..
iaitu mr hubby yg bertukar keje dan terpaksa ikut shift..
Shift malam dan siang..sgt la mengganggu emosi aku..

Minggu pertama dia keje malam, mmg almost every night aku berendam airmata..
aku dah la mmg sensitip tambah lak hormon pregnant..lagi la haru..
bertambah-tambah la sensitip..

tapi sekarang dah oke ckt dah..
tp bile masuk ari first mggu dia kene keje malam tue, aku masih lagi terasa la..huhu
aku dah la jenis yg x boleh dok sorg, mula la sedih..hoho
seb baik de baby IMAN temankan..utk dia, aku kuatkan semangat yg x brape nak kuat nie..=)



hurm, byk lg bende nak cerita psl kehamilan aku tp rasenye terlalu rumit..
susah nak explain..so, aku akan bercuti awal utk bersalin..
maklumlah, dgn hubby yg keje x menentu..tambah aku dok sorg kat umah..
kene la wat perancangan awal..tue pun ntah sempat ke tidak..

pasal cuti awal tue nanti aku explain balik..
dah panjang sgt nie, muak lak korg bace..hehe..
tata





XOXO
♥ZaZa♥

You Might Also Like

13 kata cinta

  1. ala...cianya....malam2 jgn nangis slalu...cian kt baby gak... Cuti bersalin awal la senang ckit...maklumlah,anak sulung nie.. Tak tau cara lgi... ^_^

    ReplyDelete
  2. u're right dear.. cuti awal lg baik.. bersalin kt kg ade rmai org tlg jaga.. huhu..

    ReplyDelete
  3. chumel perot akak.. hehe.. ta saba nak tgok baby iman.. huhu..

    take care~! =)

    ReplyDelete

  4. ♥ iella
    -->> huhu..a'ah anak sulung mmg xleh nak dijangka..lgpun experience zero..so, mmg kene plan lah..huhu

    ♥ N
    -->> hehe..nanti pewut ko pun akan besar cmnie jgk yunk..just wait oke...=)

    ♥ azs
    -->> a'ah..kat kg senang klau pape hal..klau kat cnie kene time din keje mati zai owh...huhu..tp mesti akan rindu laki lebey..ahaksss gatai..

    ♥ messy
    -->> haha cumel ko ckp dik..tp mmg comel pun..akak pun tgk geram jek..hiksss..sabar ek..insyaAllah bln 10 nanti dia kuar....=)

    ReplyDelete

  5. ♥ fir21
    -->> hehe..insyaAllah bulan 10 nanti kuar la baby IMAN nie..hehe

    ReplyDelete
  6. tuh la kan yang. byk je dugaan ko time hamil ko di peringat awal kan. cian ko. yayy x lame lg iman kuar nengok dunia..hikss

    ReplyDelete

  7. ♥ Zie
    -->> nak wat cmne..xpe yunk dugaan dan kesakitan tue penghapus dosa kecil InsyaAllah..lg 2 bulan jek dia nak kuar...hope btol la ikut due..aminnn

    ReplyDelete
  8. seronoknyer dia nak jadi mummy...hope nanti semua selamat ea...
    senang2 jalan la blog aku ye..:)

    ReplyDelete
  9. comelnye pewot ko yang..
    pape pon take care urself ok..:)

    ReplyDelete

  10. ♥ Oyat
    -->> sonok tp dlm mase yg same berdebor...huhu, ye aku salu jengok yunk...=)

    ♥ Zue
    -->> hiksss...comel ek..ko biler nak pewut cm aku..kawen la cepat...hehe

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥