♥ Pregnant Memang Menjadikan Kiter Malas Ker?huhu

11:08:00 AM


Kenapa aku tanye cmtue?
Sebab aku sangat malas sekarang nie..
Kemalasan yang melampau..

Huhu, nak kemas umah pun malas..
nak masak malas..
nak bangun tido malas..
nak keje pun malas...
alahaiii....

nape ek?
ke hormon malas dah menguasai aku skrg nie...huhu
owh ye, kengkawan aku nak tanye nie..
ape yg boleh naikkan hb?
sebab hb aku last checkup 10.1 jek..
plg minima hb 11 kan..
so, disebabkan hb aku turun kene pg checkup lg khamis nie..

aku sgt malas nak kene klinik tau..
malas nak menunggu..see, malas lg..huhu




XOXO
♥ZaZa♥

You Might Also Like

10 kata cinta

  1. hehehe.. alololo.. mane leh malas-malas ni. hep hep.. malas-malas nanti kena rotan!

    ReplyDelete
  2. bese la 2 yunk.. ade mase mmg letih.. mmg mls nk bt pape pon.. tp bab klinik 2 mmg stuju sgt.. VERY LAZY 2 WAIT! hehehe.. mkn kerang la yunk, xpon bayam..

    ReplyDelete
  3. eh bukan mengandung menjadikan kte malas la sis tapi malas yg menjadikan kte mengandung la hahahaha ops!

    ReplyDelete
  4. Babe..bab malas tu aku takleh nak bangkang..coz aku skg tahap malas da melampau2..even parents ngan husband aku pun da sound aku jgn lyn mls aku ni..nasib bos aku lom lg sound..hahaha

    Babe..rendah yer Hb ko..aku plg2 cantek 13..aku takde plak petua coz aku tak pernah nak maintain Hb ni..kejap naik kejap turun..plg2 rendah pun 11..tu pun time berat bdn aku mendadak turun..then naik blk

    ReplyDelete
  5. salam kak..
    silent reader nie...
    ari nie terdetik nk komen2 ;)

    Nk bg petua sket pasal Hb tuh...
    Sumber paling mudah utk naik kan Hb..
    - hati ayam/lembu
    - tempe
    - kekacang...

    yg dua ats tuh confirm... teringat lecture gizi... kekacang tuh, samar2 kak..hehehehe... yg mudahnye, janji makanan yg ada zat besi...;)

    moga kehamilan akak dipermudahkan dan semuanya baek2 saja..amin..

    ReplyDelete
  6. salam kak..
    silent reader nie...
    ari nie terdetik nk komen2 ;)

    Nk bg petua sket pasal Hb tuh...
    Sumber paling mudah utk naik kan Hb..
    - hati ayam/lembu
    - tempe
    - kekacang...

    yg dua ats tuh confirm... teringat lecture gizi... kekacang tuh, samar2 kak..hehehehe... yg mudahnye, janji makanan yg ada zat besi...;)

    moga kehamilan akak dipermudahkan dan semuanya baek2 saja..amin..

    ReplyDelete
  7. Hai..
    Malas tu biasa la kot..cuma kdg2 jgn ikutkan sangat..hehe..
    Last time org gi check up Hb pun turun sket then nurse tu ade bgtau camne nak naikn hb..mcm diorang yg lain ckp la..makan hati, kerang dan sayur bayam..nurse tu bgtau lagi kalau masak kerang atau sayur bayam tu kena berkuah then hirup skali kuah tu..ada la sebabnya..

    ikan cencaru pun tinggi zat besi jugak kalau nak tahu..kalau buah pulak makan la jambu batu byk2..
    harap dapat membantu..;p

    ReplyDelete
  8. tetibe aku jwb..a'a laa..org mgndung mmg mls..mcm ade experience mgndung..hohoho

    ReplyDelete

  9. ♥ OSHINZ
    -->> MEMANG MALAS YUNK..NAK BUEK CAMNO..HUHU

    ♥AZS
    -->>TUE LA YUNK..MALAS SGT NIE..NAK MASAK PUN MALAS..HUHU..ALAHAI X SUKE SGT LA BAYAM NGA KERANG..X TERTELAN RASENYE..HUHU

    ♥BABYBOO
    -->> AIKKK, KLAU MALAS DR AWAL MMG X MENGANDUNG DAH DEAR..HAHA

    ♥ MAR@ZIEY
    -->>PENAT KAN YUNK KAN..HUHU..UISHHH TINGGI NYE HB KO..

    ♥MERMED Z
    -->> THANX YUNK JADIK SILENT READER..AKAK X SUKE HATI NGA TEMPE TUE..KLAU KEKACANG TUE BOLEH LAGIK TELAN..HUHU

    ♥NORYANTI
    -->> YG LEN SUSAH NAK NELAN EXCEPT JAMBU BATU..MMG FEVERET TUE..HEHE

    ♥ N
    -->> HAHA LAWAK AH KO YUNK..X LAME DAH NAK ADE EXPERIENCE TUE..HIKSSSSS

    ReplyDelete
  10. yeke yang. alaaaa gerun ler lak aku. if btol la kan, kompom bile aku dh married n preggy nnti kan..kompom kemalasan aku 10 kali ganda berbanding skrg...wakakakakaka :P

    ReplyDelete

♥ TQ tinggalkan jejak anda, Love ♥